• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Excursies Canada

Activiteiten en bezienswaardigheden
|
Zoeken Close Filter
Zoeken

Voeg excursies en activiteiten toe om jouw reisverhaal compleet te maken. We adviseren je graag over de diverse mogelijkheden en bijbehorende tarieven.

 

Veel natuurlijke bezienswaardigheden kun je op eigen gelegenheid met een huurauto/camper zelf ontdekken. Voor andere activiteiten of specifieke combinaties kun je altijd advies inwinnen bij een van de reisspecialisten.

Excursies in Canada

Verspreid over het hele land zijn er talloze leuke excursies en activiteiten te boeken. Langs de kusten kun je in het zomerseizoen naar hartenlust gaan walvis spotten. In het binnenland, maar ook aan de kusten zijn er veel lokale bedrijfjes die wildlife tours organiseren.

Heb je tijdens je rondreis door Canada nog geen beren gezien? Dan biedt een excursie in Canada een goede kans om alsnog elanden, beren, of zelf een lynx of bobcat te zien.

Zelfstandig of georganiseerd?

Veel bezienswaardigheden kun je zelfstandig bezoeken, maar voor sommige activiteiten kan je beter terecht bij een lokale aanbieder die je mee op pad neemt.

Zeker wanneer je wildlife wilt spotten, kan je beter met een georganiseerde tour meegaan. De specialisten weten waarop ze moeten letten en de kans dat je wilde dieren ziet is aanzienlijk groter dan wanneer je zelfstandig op pad gaat en ‘bij toeval’ een beer moet spotten.

Winterexcursie in Canada

Wanneer je tijdens de winter naar Canada reist, of op wintersport in Canada gaat, dan zijn er ook leuke winterexcursies te boeken, waaronder bijvoorbeeld ijsvissen, een hondensledetocht, een wandeltocht door een bevroren kloof of ijsklimmen bij bevroren watervallen.

Let op: wanneer je alleen losse excursies in Canada wilt boeken hanteren wij bij een totaalsom tot € 500 reserveringskosten à € 70. Vanaf € 500 aan excursies worden de reserveringskosten € 35.

Interesse in een Canadareis?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge