• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Afstanden Canada

|

Afstanden in Canada zijn enorm. En dat is waar veel reizigers zich flink op verkijken. Wat op de kaart slechts een klein stukje lijkt, kan in werkelijkheid wel een dag reizen zijn. Allereerst een paar statistieken om aan te geven wat je zoal kan verwachten van de afstanden in Canada en de reistijden:

Van Halifax, Nova Scotia naar Vancouver, British Columbia, van de oostkust naar de westkust, is het 6655 kilometer rijden, ofwel ongeveer van Amsterdam naar Rihad, de hoofdstad van Saudi-Arabië.

Zeker wanneer je niet op de grote snelwegen rijdt, kunnen de relatief korte afstanden veel reistijd in beslag nemen. Van Toronto, Ontario naar Tobermorey, Ontario is het slechts 295 kilometer rijden, maar de reistijd bedraagt zeker 3 uur en drie kwartier.

Hoe kun je je het best voorbereiden op de enorme afstanden in Canada?

Wanneer je grote afstanden in Canada aflegt, calculeer dan ook altijd in dat je in Canada vaak langer onderweg bent dan in Nederland voor dezelfde afstand. Als voorbeeld: van Yellowknife in Northwest Territories is het ‘slechts’ 1.500 kilometer rijden (in Nederland ongeveer 15 uur rijden) naar de dichtstbijzijnde stad Edmonton in Alberta. Voor deze reis is het verstandig minstens 18 uur reistijd in te calculeren, in de winter zelfs meer.

Zeker in de afgelegen gebieden die Canada kent, zijn veel wegen lang niet zo goed begaanbaar als in Nederland. In de uithoeken van Canada zijn er vaak niet meer dan gravel roads en is het niet ongebruikelijk dat je soms een beekje of ondiep riviertje moet doorkruisen. Zeker sommige gebieden en in de bergen kan het weer plotseling omslaan, waardoor wegen in modderpoelen kunnen veranderen.

Hoe anticipeer je het best op de afstanden in Canada?

  • Calculeer in dat je langer onderweg bent dan je gewend bent in Nederland
  • De maximumsnelheid is in Canada lager dan in Nederland, dus 100 kilometer in een uur ga je niet halen.
  • Ga goed voorbereid op reis. Zorg dus dat je goed op de hoogte bent van de weersomstandigheden en de verkeerssituatie. Neem voldoende proviand mee, zeker wanneer je reist in afgelegen gebieden.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Canada
Aardbevingen in Canada

De aardbevingen in British Columbia vinden plaats doordat daar een breuklijn in de aardkorst loopt. De Pacifische plaat…

Canada
Highlights van Vancouver Island

De prachtige natuur en het heerlijke klimaat tijdens de lange zomers maken Vancouver Island tot een van de mooiste vakantie-eilanden…

Canada
Reizen met een drone naar Canada

De ontwikkelingen op de dronemarkt verlopen zo snel dat de wet- en regelgeving hierbij achterblijft, waardoor er een…

Canada
Beren spotten in Canada

Canada is een enorm land met heel veel wildernis. Die wildernis zoeken beren op, want daar is voedsel te vinden. Wanneer…

Canada
De wijnen van Canada

De oost- en de westkust van Canada liggen maar liefst 7.821 kilometer bij elkaar en het zou zeer sterk zijn als er…

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge