Voor je vliegtickets naar Canada werken wij met verschillende luchtvaartmaatschappijen samen: Icelandair, KLM, Air Canada en Air Transat voor vluchten vanaf Amsterdam en Brussel. Daarnaast ook met Lufthansa voor vluchten vanaf Düsseldorf & Frankfurt. Als vaste partner hebben wij altijd scherpe en vaak speciale tarieven voor losse tickets. Wanneer je flexibel bent met de heen- en terugreisdata levert dat in veel gevallen prijsvoordeel op. Wanneer je aangeeft wat je vroegst mogelijke vertrekdatum en je laatst mogelijke terugkeerdatum is, zoeken wij het meest gunstige ticket wat betreft prijs en vluchttijden, voor je op.

In Canada zijn er meerdere mogelijkheden om van A naar B te komen. Voor korte afstanden gebruik je echter ander vervoer dan voor langere afstanden. Zo maak je in de grotere steden soms beter gebruik maken van het openbaar vervoer, voor langere afstanden door het land heen kies je voor het vliegtuig of bus.

Vervoer in Canada

Vliegtuig
Vele plaatsen in Canada hebben een klein vliegveld waar gewoon op geland kan worden. Daarnaast wordt er voor vervoer in Canada veel gebruik gemaakt van (water)vliegtuigjes. Dit scheelt veel reistijd vergeleken met andere vormen van transport, omdat Canada heel uitgestrekt is en de afstanden vaak enorm lang zijn. Voor degene die van avontuur houden, kun je natuurlijk ook een helikoptervlucht doen over de schitterende landschappen!

Bus
Vervoer in Canada rondom de steden is het makkelijkst door gebruik te maken van het openbaar vervoer, waaronder de bus. Er zijn meerdere busmaatschappijen in Canada, de meesten volgen alleen lokale of regionale busroutes. Er zijn ook diensten die door het hele land gaan waarbij je een pas kan aanschaffen voor een bepaald aantal kilometers of dagen. Een voorbeeld daarvan is Greyhound of Megabus.

Metro
Met name in Montreal en Toronto zijn er uitstekende metronetwerken om de stad te verkennen. Hierbij kost een kaartje $ 2.50, maar je kunt ook een bundel van 5 kaartjes aanschaffen voor een goedkopere prijs. Daarnaast kun je bij een langer verblijf een abonnement afsluiten voor een week of maand. Een vrij goedkope manier van reizen dus!

Trein
Er bestaan zeker treinnetwerken in Canada alhoewel de meeste treinen goederen vervoeren. Het regionale treinnetwerk wordt in het zuiden van Ontario het meest gebruikt en verbindt Toronto met nabijgelegen steden. In dit gebied zijn twee soorten treinmaatschappijen, houd daar rekening mee. Het nationale treinnetwerk gaat onder één naam, het zijn lange afstanden dus je bent veel reistijd kwijt.

Boot
Ook per veerboot is het mogelijk om van de ene kant van een rivier naar de andere kant te komen. Naar de eilanden voor de kust zijn er ook goed geregelde bootverbindingen. Daarnaast zijn er meerdere bootexcursies in het hele land te ondernemen.

Huurauto
Het fijnste om in Canada rond te reizen is per huurauto. Hiermee beslis je zelf waar, wanneer en hoe je van de ene plek naar de andere komt. Houdt er wel rekening mee dat er vaak voorwaarden aan het huren van een auto zitten qua leeftijd, borg en rijbewijs.

Huurcamper/caravan
Naast een huurauto is het reizen door Canada ook mogelijk per camper of met een caravan wat ontzettend leuk is voor de échte avonturier. Hier zit je wel vast aan het feit dat je je woonruimte continu mee moet slepen wanneer je een kleine boodschap wilt doen.