• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beste reistijd Canada

Mei t/m oktober
|

De beste reistijd om naar Canada te gaan is over het algemeen van mei t/m begin oktober. De maanden juni-juli-augustus zijn daarbij het hoogseizoen, mei en september zijn het zogenaamde ‘shoulder season’. Vooral langs de Canadese westkust is er een gematigde klimaatzone, waardoor het shoulder season in het najaar nog lang kan aanhouden. door het milde, relatief warme klimaat.

Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan.

De Coast Mountains (3000 meter) vormen een natuurlijke barrière voor de wolken van waaruit de regen valt. Hierdoor ontstaat naar mate je meer landinwaarts reist, een landklimaat met warmere zomers en koudere winters. Ook valt daar minder neerslag dan direct aan de kust.

 

De temperatuur wordt in graden Celsius aangegeven, zoals ze dat wel in de Verenigde Staten doen.

Winter

Beste reistijd Canada voor wintersport

Voor een Canadese skivakantie zijn de beste maanden november t/m maart. Hoewel het officiële skiseizoen meestal in november pas aanvangt, ligt op veel pistes dan allang een dik pak sneeuw.

Populaire skibestemmingen zijn Whistler Blackcomb, Revelstoke en Banff.

 

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Inspiratie

We are Creating Stories
Familie Kloosterman, Vancouver Island
Canada
Vakantieblog 2016 West-Canada van Manuel en Robbert
Onderweg hebben zij zoveel mogelijk hun vakantieblog bijgehouden om verslag te doen van de reis. We hopen jullie zo een indruk te geven van het reizen met een gezin.
Helmcken Falls, Wells Gray Provincial Park, Canada
Canada
Wells Gray Provincial Park

Wells Gray Provincial Park wordt voor 60% begrensd door het stroomgebied van de Clearwater River en vrijwel al het water uit beekjes en rivieren in het park, komt uit in deze rivier.

Quadra Island, Canada
Canada
Quadra Island, British Columbia
Van het uiterste noordelijke tot het uiterst zuidelijke punt is het eiland ongeveer 35 kilometer lang. Op het smalste deel van het eiland is het minder dan 2 kilometer breed, op het breedste punt ongeveer 15 kilometer. Het eiland heeft een oppervlakte van ongeveer 310 vierkante kilometer, ongeveer tweemaal de oppervlakte van Texel.
Niagara Falls, Canada
Canada
Niagara Falls, Ontario

De Horseshoe Falls liggen voor het grootste deel aan de Canadese zijde, de American Falls en de Bridal Veil Falls volledig op de Amerikaanse kant, maar worden van het Canadese deel gescheiden door Goat Island. In 1819 werd de internationale grenslijn getrokken door de Horseshoe Falls.

Inukshuk, Whistler, Canada
Canada
Inukshuk

De Inuksuit (meervoud) variëren qua vorm en afmetingen en vervullen een veelvoud aan functies. Het zijn symbolen met diepe wortels in de Inuït cultuur.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge