• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Flora en Fauna Canada

Squirrel
|

De flora en fauna in Canada is enorm gevarieerd door de enorme oppervlakte en de vele microklimaten. Er zijn veel soorten wilde dieren te spotten. Doordat Canada een groot land is en tevens dunbevolkt is, is er veel plaats voor diverse soorten flora om te groeien. Desalniettemin lijken de meeste delen op elkaar en valt de verscheidenheid aan planten tegen voor de grootte van het land.

De bekende Maple Leaf oftewel de esdoorn staat icoon voor Canada en wordt zelfs op de vlag aangetoond. Canada biedt ook een groot oppervlakte aan leefgebied voor wilde dieren door de uitgestrektheid van het land. Voor dierenliefhebbers en wildspotters is Canada een paradijs met zo’n 200 soorten zoogdieren, meer dan 400 vogelsoorten en een groot aantal soorten zeedieren.

Flora

De flora verschilt per regio enorm en gaat van gematigde bossen in het zuiden tot Arctische vlaktes met lage begroeiing in het noorden van Canada..

Langs de westkust op Vancouver Island is tijdens de zomer een subtropisch zeeklimaat

 

Flora en fauna in Canada

De westkust bestaat vooral uit natte regenwouden, in het oosten en noorden daarentegen vindt je droge gebieden en toendravlaktes. Het zuidelijke deel van Canada bestaat voornamelijk uit dennen, sparren en levensbomen. In het warme zuidoosten van Canada bij de meren in de buurt, komen naald- en loofwouden voor. Deze omvatten naast veel boreale soorten ook types uit de tropen zoals de zwepenboom en gierst. Het bekendste soort woudtype dat voorkomt in het zuiden van Canada is het beuken-esdoorn bos (beech-maple forest) en groeit op de rijkste gronden van het land. In de herfst krijgen de bladeren van de bomen schitterende kleuren zoals rood en oranje, de zogenaamde ‘Indian Summer’.

 

Het kustgebied in het westen van Canada lijkt op de vegetatie in de Verenigde Staten van Amerika en bestaat uit wouden met 100 meter hoge Sitkassparren, waarvan het hout heel bruikbaar is. Wanneer je hoger op de bergen komt heb je de Nootkacipres, een groenblijvende conifeer die zo’n 40 meter hoog word.

Fauna

Om dieren in het wild te zien moet je logischerwijs de wildernis van Canada bezoeken. Er zijn ook speciaal begeleide tochten om wild te spotten. Hierbij heb je de zekerheid om beren of walvissen te kunnen zien tijdens je vakantie.

 

De bekendste wilde dieren in Canada zijn de grizzlybeer, de cougar of poema, de eland, grijze wolf, reuze Canadese gans, kariboe, marmot, walvis en bizon, een hele waslijst dus. Canada word net als Alaska vaak als ‘’bear country’’ gezien. Vandaar dat de bruine en zwarte beer, maar ook de ijsbeer in het noorden, veel voorkomen op de meeste plekken in het land. Andere prominente zoogdieren zijn de lynx, Noord-Amerikaanse bever en Wapiti’s (een soort hert). Je zult ze ongetwijfeld tegenkomen wanneer je op reis gaat naar Canada: de eekhoorn die voornamelijk in de bossen verstopt zitten.

 

Naast het spotten van walvissen staat Canada bekend als één van de beste landen om orka’s te spotten in de kustgebieden. Daarnaast zijn Canada’s zoetwatermeren en beekjes de thuisbasis van forellen. Maar ook staan de verschillende rivieren befaamd om de jaarlijkse trek van de zalmen. Daarnaast vind je voor de Canadese kust kabeljauw, schelvis en heilbot.

Canadareizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge