• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Oost-Canada

Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island
|

Oost-Canada bestaat uit vier provincies in het noordoosten van Canada: Nova Scotia, New Brunswick, Newfoundland & Labrador en Prince Edward Island (deze vier provincies worden ook wel ‘The Maritimes’ genoemd), en de twee grote provincies Ontario en Québec. Naast deze vind je ook Nunavut en Manitoba.

De maritieme regio is minder bekend dan bijvoorbeeld British Columbia in het westen, maar doet zeker niet onder als het gaat om natuurschoon, bereikbaarheid, schilderachtige dorpjes en heerlijke lokale gerechten. Ook Ontario en Québec hebben verrassend veel te bieden. IJsberen en grizzlyberen kom je er niet tegen, maar zwarte beren, elanden, herten, lynxen, stekelvarkens, bevers en tal van kleine knaagdieren des te meer. Het harde gesteente van het Canadese Schild, de Niagara Falls, bruisende steden zoals Toronto, Montréal, Ottawa en het ommuurde Québec City en het zonnige klimaat zijn maar een paar zaken die het reizen naar dit deel van de wereld meer dan de moeite waard maken.

 

Prince Edward Island

Deze kleinste provincie bestaat uit een hoofdeiland met wat kleinere eilanden er omheen. Een bijna 13 kilometer lange brug (Confederation Bridge) verbindt Prince Edward Island met de provincie New Brunswick. Een indrukwekkende rit op zo’n 40 meter boven het water. De provinciehoofdstad is Charlottetown. Een zacht klimaat, uitgestrekte stranden, ruige zoutmoerassen, grillige klippen en gloeiende heuvels kenmerken dit eiland. Lees hier meer over Prince Edward Island.

 

Nova Scotia

Deze provincie, met als hoofdstad Halifax, wordt verbonden aan New Brunswick door een landengte van 24 kilometer en men leeft er nog steeds van de bosbouw uit de enorme bossen die er zijn en de visserij. Een aantal hoogtepunten die een bezoekje meer dan waard zijn, zijn Peggy’s Cove (pittoresk vissersdorp met de bekendste vuurtoren), Lunenberg (de gehele stad staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO) en Cape Breton Island (indrukwekkende kustweg). Lees hier meer over Nova Scotia. Lees hier meer over Nova Scotia.

 

New Brunswick

New Brunswick is de enige provincie van Canada die officieel tweetalig is. De provincie kenmerk zich door moerassen, meren en eindeloze dichte bossen. Het merendeel van de toeristen wordt aangetrokken door de kust, het lekkere eten en de enorme getijdenverschillen. In de Bay of Fundy komen de steile rotskusten bloot te liggen en krijg je een indruk van de spectaculaire getijdenverschillen die wel tot 18 meter kunnen oplopen. Lees hier meer over New Brunswick.

 

Newfoundland & Labrador

De provincie Newfoundland & Labrador wordt gescheiden door de Straat van Belle Isle. De provinciehoofdstad, St. John’s, ligt in het oosten van Newfoundland. De natuur van dit deel van Canada is nog ongerept. Je vindt hier hoogvlakten, de eerste Vikingnederzetting in Noord-Amerika (L’Anse aux Meadows) en uitgestrekte bossen waar de Kariboes, elanden en zwarte beren leven. Lees hier meer over Newfoundland & Labrador.

 

Ontario

Ontario is de meest dichtbevolkte provincie van Canada, maar als je er bent, krijg je alles behalve het gevoel dat het er druk is. Het overgrote deel van de bevolking, ongeveer 80%, woont in de zogenaamde ‘Golden Horseshoe’, de vruchtbare driehoek tussen Lake Ontario, Lake Erie en Lake Huron. Ontario heeft veel natuurparken zoals Point Pelee National Park bekend van het oerbos met walnotenbomen, rode ceders en zilveresdoorns en Algonquin Provincial Park, bekend van het vele wild en slechts drie uur rijden vanuit Toronto. Lees hier meer over Ontario.

 

Québec

Québec is de grootste Canadese provincie met ruim 7,8 miljoen inwoners en 80% daarvan is Franstalig. In de provincie kom je nog kolossale katholieke kerken en typische Normandische style huizen tegen in eeuwenoude boerendorpjes. Het landschap wordt gedomineerd door meren en rotsen die door de ijstijdgletsjers rond zijn geslepen en zijn meegevoerd. Lees hier meer over Québec.

 

Nunavut

Nunavut is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen Canadese provincie, maar een territorium. Het is het grootste, noordelijkste en jongste territorium van Canada. De oppervlakte van Nunavut beslaat meer dan 2 miljoen vierkante kilometer en met zo’n 32 duizend inwoners is dit enorme gebied slechts zeer dun bevolkt, zo’n 0,02 inwoner per vierkante kilometer. Lees hier meer over Nunavut.

 

Manitoba

De provincie Manitoba is gelegen in Centraal-Canada. De provincie wordt omsloten door Saskatchewan in het Westen, de Amerikaanse grens in het Zuiden, Nunavut in het Noorden en Ontario in het Oosten. Manitoba is zo’n 15 keer zo groot als Nederland en heeft 1,2 miljoen inwoners.De meeste van deze inwoners wonen in het Zuiden van de provincie, waardoor het Noorden zeer dun bevolkt is. Lees hier meer over Manitoba.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge