• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Manitoba

Met als grootste stad Winnipeg
|

De provincie Manitoba is gelegen in Centraal-Canada. De provincie wordt omsloten door Saskatchewan in het Westen, de Amerikaanse grens in het Zuiden, Nunavut in het Noorden en Ontario in het Oosten. Manitoba is zo’n 15 keer zo groot als Nederland en heeft 1,2 miljoen inwoners. De meeste van deze inwoners wonen in het Zuiden van de provincie, waardoor het Noorden zeer dun bevolkt is. Veruit de grootste stad is Winnipeg, gelegen langs de Trans Canada Highway in het Zuiden.

Klimaat in Manitoba

Manitoba heeft een extreem landklimaat, aangezien de provincie ver gelegen is van de invloed van de bergen en de oceanen. Door het vlakke landschap heeft de arctische stroming in de winter en de hete luchtstroom afkomstig uit het Zuiden van de VS, vrij spel over de vlakten van Manitoba.

Volgens Environment Canada is Manitoba de nummer 1 voor ‘clearest skies year round’ en is het ook een van de zonnigste provincies in de zomer. Desondanks zijn er in het Zuiden van Manitoba in de zomer regelmatig tornado’s, aangezien de provincie net ten Noorden van Tornado Alley ligt.

De noordelijke delen van de provincie zijn aanzienlijk frisser, deze vallen in de subarctische klimaatzone. De winters duren hier altijd lang en het is daar niet ongewoon dat de temperatuur ’s winters daalt tot min 40.

 

Flora en fauna

Het oostelijke, zuidoostelijke en noordelijke deel van de provincie worden voornamelijk bedekt met naaldbossen. De bossen beslaan zo’n 48% van het landoppervlak van Manitoba. Het zuidelijk deel van Manitoba is voornamelijk landbouwgrond.

Midden in Manitoba ligt Lake Winnepeg, een enorm meer met een oppervlakte van 24 duizend vierkante kilometer (ter vergelijking: ruim de helft van Nederland). Het meer wordt voornamelijk gebruikt voor commerciële visserij, maar langs de zuidkust van het meer liggen ook zeven provinciale parken.

Het Noorden van Manitoba bestaat voornamelijk uit bossen, maar aan de kust van de Hudson Bay is het landschap wat meer heuvelachtig. Het noordelijk gelegen dorpje Churchill geniet bekendheid vanwege de mogelijkheid om er ijsberen te kunnen spotten.

 

Friendly Manitoba

Op de kentekenplaten van auto’s in Manitoba vind je hoe ze over zichzelf denken: Friendly Manitoba. In Canada staan de Manitobanen bekend als de hardst werkende Canadezen. Desondanks hebben ze altijd tijd voor een vriendelijk gesprek en vertellen ze vol trots over hun verworvenheden en harde werk op de prairies.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge