• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Nunavut

Al ruim 4000 jaar bewoond door inheemse volkeren
|

Nunavut is, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, geen Canadese provincie, maar een territorium. Het is het grootste, noordelijkste en jongste territorium van Canada. Het werd in 1999 afgescheiden van het aangrenzende territorium Northwest Territories. De oppervlakte van Nunavut beslaat meer dan 2 miljoen vierkante kilometer en met zo’n 32 duizend inwoners is dit enorme gebied slechts zeer dun bevolkt, zo’n 0,02 inwoner per vierkante kilometer. Qua oppervlakte is Nunavut vergelijkbaar met Groenland, alleen heeft Groenland bijna twee keer zoveel inwoners.

In het Zuiden grenst Nunavut aan de provincie Manitoba en in het Westen aan het territorium Northwest Territories. Verder wordt Nunavut omgeven door zee.

Klimaat in Nunavut

Door de noordelijke ligging is het klimaat ijzig. Het poolklimaat maakt dat de gemiddelde jaartemperatuur op de veel plaatsen in de zomer nauwelijks de 15 graden aantikt. ’s Winters dalen de temperaturen makkelijk tot gemiddeld min 25 graden, of op sommige plaatsen tot min 33.

 

Geschiedenis

De regio Nunavut wordt al ruim 4000 jaar bewoond door inheemse volkeren. Baffin Island wordt door historici genoemd als een eiland waar de bewoners in een ver verleden reeds contact onderhielden met Noorse zeilers. Archeologische vondsten op Baffin IsIand laten zien dat de inheemse bevolking reeds voor het jaar 1000 handel dreef met Vikingen.

 

Bevolking

Volgens de officiele Canadese volkstelling van 2011 telde Nunavut 31.906 inwoners, waarvan 83,6% zich identificeerde als Inuït, 100 mensen als First Nations, 130 mensen als Métis en 4410 als niet-inheems.

 

Economie

Volgens de officiele Canadese volkstelling van 2011 telde Nunavut 31.906 inwoners, waarvan 83,6% zich identificeerde als Inuït, 100 mensen als First Nations, 130 mensen als Métis en 4410 als niet-inheems.

 

Autokentekenplaten

Bij de afscheiding in 1999 van Northwest Territories moest Nunavut de ongebruikelijke vorm van de kentekenplaten overnemen bij de invoering van de eigen kentekenplaten. In 2012 werd deze vorm vervangen door een eigen ontwerp, waarop het noorderlicht, een ijsbeer en Inuksuk, een nationaal symbool van Canada.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge