• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Prince Edward Island

De kleinste provincie
|

Prince Edward Island is veruit de kleinste provincie, zowel qua oppervlakte als qua bevolking. Met een oppervlakte van vier keer de provincie Utrecht en een inwoneraantal van ongeveer 150 duizend, is PEI, zoals Prince Edward Island kortweg wordt genoemd, een relatief dichtbevolkte provincie. Het eiland is sinds 1997 verbonden met het vaste land van New Brunswick door de beroemde, bijna 13 kilometer lange Confederation Bridge.

Klimaat

Prince Edward Island heeft een typisch zeeklimaat. Het weer is vrij onvoorspelbaar, maar de zomers zijn onder invloed van de warme zeestroom van de Gulf of St. Lawrence aangenaam, met temperaturen die variëren van 23 tot 30 graden. De wintertemperaturen komen onder invloed van het zeeklimaat niet ver onder nul. Gedurende de wintermaanden krijgt Prince Edward Island nog wel eens te maken met stormen die het restant zijn van tropische stormen, afkomstig uit de Golf van Mexico.

 

Landschap

Qua landschap doet Prince Edward Island een beetje denken aan een glooiend Nederland. Het hoogste punt van Prince Edward Island ligt op slechts 152 meter boven de zeespiegel. Wanneer je door Prince Edward Island rondrijdt valt het op dat er veel landbouwgrond is. Heel typerend aan de grond van Prince Edward Island is dat deze roodgekleurd is, aangezien deze is opgebouwd uit rood zandsteen. Het eiland staat bekend om de prachtige roodgekleurde stranden.

 

De bevolking van Prince Edward Island

De bevolking op Prince Edward Island is vriendelijk. De gemoedelijke sfeer is het provinciestadje Charlottetown, de hoofdstad van Prince Edward Island, nodigt uit tot recreatie. Het is op een eiland als Prince Edward Island dan ook logisch dat het grootste deel van de bevolking werkzaam is in de visserij, het toerisme en de landbouw.

Net als veel andere provincie in Canada is ook Prince Edward Island een smeltkroes van culturen. Ruim een derde van de bevolking is van Schotse afkomst, gevolgd door de Engelsen en Ieren.

 

De confederation bridge

De bijna 13 kilometer lange brug is iconisch voor het Prince Edward Island. De opnening van de brug in 1997 was aanleiding om een wet te herzien die gebood dat er altijd een veerdienst tussen Prince Edward Island en het vaste land moest worden onderhouden. De komst van de brug maakte deze wet overbodig. De veerdienst is echter wel nog altijd operationeel.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge