• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

West-Canada

Bestaat uit vijf provincies
|

West-Canada bestaat uit een vijftal provincies: British Columbia, Alberta, Yukon, Northwest Territories en Saskatchewan. Verreweg de meeste aantrekkingskracht van deze vijf provincies, hebben British Columbia en Alberta. De imposante Rocky Mountains, de wilde rivieren en de prachtige weidsheid spreken in reiscatalogi tot de verbeelding. In werkelijkheid overtreffen ze vaak zelfs nog de verwachting.

Northwest Territories

Northwest Territories is 32 keer zo groot als Nederland, maar heeft slechts 43.500 inwoners, waarvan 40% in de stad Yellowknive woont. Het Westen van deze provincie is bergachtig, want daar liggen de Rockies, maar naar het Noorden en Oosten wordt het landschap vlakker. Northwest Territories heeft een aantal nationale en provinciale parken die absoluut de moeite zijn om te bezoeken. Nahanni National Park Reserve is een nationaal park dat een vermelding heeft op de UNESCO World Heritage. Lees hier meer over de Northwest Territories.

 

Yukon

De provincie Yukon Is de meest Noordwestelijk gelegen Canadese provincie en grenst aan de westkant aan de Amerikaanse provincie Alaska. Ook Yukon is bijzonder dun bevolkt: nog geen 0,1 inwoner per vierkante kilometer. De provincie wordt doorkruist door de Yukon River die uiteindelijk in het uiterste Westen van Alaska in de oceaan uitmondt. Het Zuiden van de Yukon wordt gekarakteriseerd door de talloze door gletsjer gevoede bergmeertjes. Lees hier meer over Yukon.

 

British Columbia

British Columbia, kortweg BC, staat vooral bekend om de prachtige natuur. Grillige bergen, snelstromende rivieren en prachtige vergezichten zijn typerend voor het landschap. Het voor de kust gelegen Vancouver Island is een eiland met een overweldigend natuurschoon en heeft een bijna subtropisch klimaat in de zomer. Het eiland heeft eeuwenoude regenwouden, maar ook eindeloze zandstranden aan de Pacifische kust. In de provincie vind je ook de Okanagan Valley. Lees hier meer over British Columbia.

 

Alberta

Alberta is de provincie waar de meeste toeristen hun hart verliezen. De provincie wordt in het Westen geflankeerd door de hoge Rocky Mountains. Ten Westen van de Rockies verandert het terrein drastisch: de Great Plains, een gigantisch prairiegebied dat zich honderden kilometers naar het Oosten uitstrekt, tot in de middelste provincies Manitoba en Saskatchewan. Typerend voor Alberta zijn prachtige Icefields Parkway, de blauwe bergmeren en de vele wilde dieren. Lees hier meer over Alberta.

 

Saskatchewan

Saskatchewan heeft een oppervlakte van 651.900 vierkante kilometer, zo’n 15 keer de oppervlakte van Nederland. Met ruim een miljoen inwoners is de provincie dunbevolkt, aangezien de meeste inwoners in de steden leven. De grootste steden van Saskatchewan zijn Saskatoon, Regina en Moose Jaw. Lees hier meer over Saskatchewan.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge