• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Northwest Territories

Tussen Yukon en Nunavut
|

Northwest Territories is net als Nunavut en Yukon een territorium van Canada en geen provincie. Northwest Territories ligt precies tussen Yukon en Nunavut in en grenst in het Zuiden aan de provincies Saskatchewan, Alberta en British Columbia.

Met een oppervlakte van 1,3 miljoen vierkante kilometer en een bevolking van ruim 42 duizend, is Northwest Territories zeer dunbevolkt, wat neerkomt op zo’n 0,03 inwoner per vierkante kilometer. De hoofdstad van dit territorium is Yellowknife, waar ongeveer de helft van het totale inwoneraantal woont. Yellowknife ligt extreem geïsoleerd en de dichtstbijzijnde grote stad is Edmonton op zo’n 1500 kilometer en de reistijd bedraagt 24 uur.

Klimaat van Northwest Territories

Door de enorme afmetingen van Northwest Territories varieert het klimaat van het Noorden naar het zuiden. Het Noorden heeft een poolklimaat, terwijl het zuidelijke deel meer een subarctisch klimaat heeft. De zomers in het Noorden zijn kort en koel met maximum zomertemperaturen van rond de 15 graden. De winters zijn lang en donker met temperaturen die wel min 50 kunnen bereiken. In het zuidelijke deel van het territorium zijn de temperaturen milder.

 

Natuur

Uiteraard horen bij een arctisch en een subarctisch klimaat de stereotype uitgestrekte toendravlakten. Maar naast deze vlakten heeft Northwest Territories in het Westen ook een gebergte: de Rocky Mountains. Ten Westen van de Rockies gaat het landschap over in heuvelachtig land, verder naar het Noorden bestaat NWT voornamelijk uit laagland met permafrost, waar de bodem ook gedurende de zomermaanden bevroren blijft.

 

Economie

De lokale economie is voornamelijk gebaseerd op mijnbouw. In Northwest Territories worden onder andere diamanten, goud en aardgas gewonnen. Door de gebrekkige infrastructuur vindt transport veelal door de lucht plaats. In de winter worden soms bevroren rivieren en meren gebruikt voor wegtransport om de afgelegen streken te ontsluiten. Hierover is op History Channel een serie van negen seizoenen uitgezonden onder de naam Iceroad Truckers.

Interesse in een reis langs deze regio?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge