• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Yukon

Overweldigende natuur
|

Yukon is het territorium in het uiterste noordwesten van Canada. De westgrens is Alaska, aan de oostzijde grenst Yukon aan Northwest Territories, in het Zuiden aan British Columbia. Yukon is de kleinste van de drie federale territoria, na Nunavut en Northwest Territories. De oppervlakte is zo’n 480 duizend vierkante kilometer, wat neerkomt op ongeveer 11 keer de oppervlakte van Nederland. Met een totaal van nog geen 40 duizend inwoners is Yukon zeer dun bevolkt, zeker als je je realiseert dat twee derde van de inwoners in de schaarse steden woont, zoals Whitehorse en Dawson.

Klimaat in Yukon

Hoewel de temperaturen in Yukon relatief niet zo heel koud zijn in vergelijking met andere polaire streken in Canada, kunnen tijdens zogenaamde cold snaps (een plotse koudegolf) de temperaturen dramatisch dalen tot soms wel min 60 graden.

Anders dan in andere noordelijke streken kan de zomer in Yukon heel vroeg inzetten, soms zelfs al eind mei of begin juni. Daarbij kunnen soms hittegolven plaatsvinden waarbij temperaturen bereikt worden van boven de 30 graden.

 

De natuur

De natuur van Yukon is overweldigend, zeker als je alleen het Nederlandse landschap gewend bent. Terwijl het Zuiden en Zuidoosten van Yukon bergachtig zijn door de aanwezigheid van de uitlopen van de Rockies, is het landschap aan de grens met Alaska en het noordelijk deel vlakker. In de ongerepte natuur heeft wildlife vrij spel. Veelvoorkomende wilde dieren in deze streken zijn de grizzlybeer, de bruine en zwarte beer, kariboes, herten en elanden.

De flora in Yukon is adembenemend door een enorme biodiversiteit. Meer dan 1200 verschillende plantensoorten van meer dan 84 verschillende plantenfamilies vinden in Yukon hun thuis. De noordkust huisvest een vijfde van alle arctische plantensoorten op aarde. Ook de Mackenzie Mountains hebben een grote plantendiversiteit.

 

De economie

De economie van Yukon draait vooral van de mijnindustrie, maar door de toenemende publiciteit over de lokale cultuur en de prachtige natuur, groeit de toeristische sector ook de laatste jaren. Yukon biedt prachtige gelegenheden voor outdoorvakanties, zoals vissen, ijsklimmen, raften, kayakken en wandelen.

 

The klondike

Op de kentekenplaten van auto’s in Yukon prijkt ‘The Klondike’. Klondike is een regio in Yukon, vlak langs de grens met Alaska. De regio is vernoemd naar het kleine riviertje de Klondike, dat uitmondt in de rivier de Yukon. In 1896 werd er in de Klondike goud gevonden. Toen het nieuws de VS bereikte in 1897, groeide Klondike onder invloed van de goudkoorts explosief. Binnen een jaar groeide de kleine nederzetting uit tot een stad van 30 duizend inwoners, zo snel dat er zelfs hongersnood dreigde. De goudzoeker, de Klondike, op de kentekenplaat is het symbool van Yukon.

Reizen langs deze regio

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge