Het is essentieel om goed voorbereid op pad te gaan en daarom hebben wij een uitgebreide paklijst voor Canada voor je samengesteld, zodat je niks vergeet voor je vakantie naar Canada.

Kleding

Welke kleding je meeneemt naar Canada hangt af van welke regio en tijdens welke reisperiode je gaat. Op je paklijst voor Canada in de zomerperiode moet zeker luchtige kleding staan. Daarnaast is het verstandig om een extra truitje of vest in te pakken voor onder andere de airco’s. Mocht je de wildernis in willen gaan dan is het handig om sportieve kleding mee te nemen. Over het algemeen loop je aardig wat af in Canada en zijn goede wandelschoenen zeker geen overbodige luxe. Wanneer je op skivakantie gaat in de winter dan is het vanzelfsprekend dat je warme kleding meeneemt en skikleding + sneeuwlaarzen.

Elektriciteit

Canada heeft een andere netspanning dan dat wij in Nederland gewend zijn. In Canada werken apparaten op 110 volt met een frequentie van 60 hertz. In Nederland is dat 220 volt met een frequentie van 50 hertz. Als je jouw elektrische apparaten meeneemt op jouw reis door Canada dan heb je dus een adapter/omvormer nodig om de netspanning terug te brengen van 220 volt naar 110 volt. Al met al hebben de meeste apparaten zoals laptops, camera’s en telefoons dat. Maar je hebt ook een universeel stekker nodig. Deze universeel stekker heb je nodig omdat stekkers in Nederland voorzien zijn van 2 polen integendeel met Canada waar ze 3-polige stekkers gebruiken.

Overig

Elektronica Verzorgingsartikelen Documenten Reisartikelen
Camera / GoPro

Telefoon / laptop

Opladers / accu’s

Geheugenkaarten

Oordopjes

Koptelefoon

Wereldstekker

Powerbank

Zaklamp

Horloge

Ipod

 

Lippenbalsem + UV

Tandenborstel

Tandpasta

Shampoo

Make up

Haarborstel

Handdoek

Zonnebrand / aftersun

Deodorant

EHBO set

Nagelschaartje

Condooms

Medicijnen

Paracetamol

Insectenbescherming

Contactlenzen / bril

Föhn

Parfum

Spiegeltje

Inlegkruisjes

Scheerartikelen

Paspoort + kopie

Ticket

Zorgpas

Kopie verzekeringspolis

Creditcard

Pinpas (buiten Europa)

Contant geld

Internationaal rijbewijs

ID kaart

Gele boekje (inentingen)

 

Kleine rugzak

Backpack

Nekkussen

Oordoppen

Reisslot

Zonnebril

Toilettas

Compressiezak

Heuptas / money belt

Taalgids

Offline kaart downloaden

Vertaal app

Leesvoer

Pen

Hoed

Reisnaaiset