• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Corona en Verzekeringen

Je bestemming is groen, geel, oranje of rood. Wat betekent dat voor je verzekering?
|

Creating Stories werkt nauw samen met reisverzekeringsspecialist Europeesche Verzekeringen en je kunt dan ook je verzekeringen direct bij boeking via ons afsluiten. Zeker in deze tijden van Corona vinden wij het belangrijk je zo gedetailleerd mogelijk te informeren. Heb je vragen bel of mail ons gerust. Wij geven je graag verzerkeringsadvies op maat!

Corona en Verzekeringen

Sinds maart 2020 wordt het feit dat Covid-19 bestaat niet meer gezien als een onverwachte gebeurtenis. Voor wat er wel of niet onder de dekking valt met betrekking tot Covid-19 kun je terugvinden in de Q&A van de Europeesche. Je kunt hierbij denken aan vragen als:

  • Is er dekking op mijn annuleringsverzekering als ik een reis boek naar een land met het reisadvies code geel?
  • Is er dekking op de annuleringsverzekering als ik thuis in quarantaine moet blijven en niet op reis mag omdat ik in aanraking ben geweest met iemand met het virus?

CORONA GERELATEERDE DEKKING

Belangrijk om te weten:

  • voor Duitsland en België geldt het reisadvies van de eigen overheid
  • sinds maart 2020 wordt Corona niet meer gezien als een onverwachte gebeurtenis

 

VOORDELEN ALLRISK ANNULERINGSVERZEKERING

De Allrisk Annuleringsverzekering heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van de standaard annulering met betrekking tot Covid-19 gerelateerde zaken. Bijvoorbeeld wanneer je geboekt hebt in een periode waarin je bestemming groen of geel is en de kleurcode na boeking veranderd. Graag verwijzen we je voor de actuele voorwaarden ook naar de website van de Europeesche. Hierop staat alle informatie die van belang is met betrekking tot de dekking.

 

ADVIES OP MAAT

Wat dit voor jouw reis betekent en welk verzekeringspakket voor jou/jullie de beste oplossing is, vertellen we je graag tijdens een advies op maat.

CORONA GERELATEERDE DEKKING ANNULERINGSVERZEKERING

Wanneer je hebt geboekt in een periode waarin je bestemming groen of geel is (www.nederlandwereldwijd.nl), geldt de volgende dekking:

(klik op de afbeelding, wanneer je hem niet geheel in beeld hebt)

* wanneer je hebt geboekt in een periode waarin je bestemming kleurcode groen of geel was (www.nederlandwereldwijd.nl), dan ontvang je WEL vergoeding. Heb je echter geboekt in een periode waarin je bestemming al oranje of rood had, dan verandert er eigenlijk niets en ontvang je dus ook GEEN vergoeding!

ALGEMENE INFORMATIE ANNULERINGSVERZEKERING

ANNULERINGSVERZEKERING

Het is raadzaam om een goede annuleringsverzekering af te sluiten. Niets is zo vervelend als op het laatste moment je geplande vakantie te moeten afzeggen of je vakantie vroegtijdig te moeten afbreken. Het is niet alleen een teleurstelling, maar vaak ook een financiële tegenvaller.

 

GOED VERZEKERD MET DE STANDAARD OF ALLRISK VERZEKERING

Je kunt de Kortlopende Annuleringsverzekering volledig aanpassen aan jouw wensen. Kies voor een standaard Annuleringsverzekering of een Allrisk Annuleringsverzekering. Beide gelden voor vertrek én tijdens je vakantie. Je bent daarmee beschermd tegen de kosten van annulering en ongebruikte reisdagen.

 

LET OP: je kunt alleen een beroep doen op je kortlopende annuleringsverzekering bij onvoorziene gebeurtenissen. Is een gebeurtenis of situatie vóór het afsluiten van de annuleringsverzekering al bekend? Dan biedt een annuleringsverzekering geen dekking. Heb je al een reis geboekt? Zorg er dan voor dat je de annuleringsverzekering binnen 7 dagen na het boeken afsluit. Sluit je de kortlopende annuleringsverzekering later af? Houd dan rekening met het volgende: de Europeesche vergoedt geen schade als je je reis wilt annuleren of afbreken om een reden die al bestond of bekend was in de 3 maanden voordat je de kortlopende annuleringsverzekering afsloot.

 

ALLRISK ANNULERINGSVERZEKERING

Met de Allrisk Annuleringsverzekering bepaal je zelf om welke reden je je vakantie annuleert of eerder beëindigt.  Zo kun je je vakantie bijvoorbeeld ook annuleren omdat je beste vriend(in) ernstig ziek wordt, of omdat je onverwacht een nieuwe baan krijgt en snel moet beginnen. Je krijgt voor deze extra annuleringsredenen dan 75% van je annuleringskosten vergoed. In de voorwaarden van de Europeesche lees je wat je vergoed krijgt en welke uitzonderingen er zijn.  Je kunt géén beroep doen op de Allrisk Annuleringsverzekering wanneer je geen zin hebt in de vakantie, je vindt dat het te veel regent, de reisorganisatie of luchtvaartmaatschappij failliet is of wanneer je vanuit het Calamiteitenfonds al recht hebt op een uitkering.

REISVERZEKERING

Wanneer je op reis gaat, raden wij ten zeerste aan een reisverzekering af te sluiten. Er kan tenslotte altijd wel wat gebeuren. Je bent dan in het algemeen verzekerd voor S.O.S. kosten, ongevallen, diefstal en verlies van bagage en medische kosten.

 

CORONA GERELATEERDE DEKKING

Belangrijk om te weten:

  • Kosten van vervroegde terugkeer als gevolg van een veranderd reisadvies NIET gedekt
  • Let op: Clausule Extra Reis- en Verblijfkosten bij verplichte quarantaine ter plekke
  • Creating Stories is verplicht om de klant die een pakketreis heeft geboekt, kosteloos naar huis te brengen wanneer het reisadvies naar rood verandert, terwijl de klant nog op locatie is.

Disclaimer: elke situatie is anders. En elke schade wordt individueel beoordeeld. Aan bovenstaande vragen en antwoorden kunnen daarom geen rechten worden ontleend.

 

 

Alle verzekeringen

HIER vind je informatie over de verschillende verzekeringen die je via ons kunt afsluiten. Je vindt er ook en hoe de premies berekend worden.

 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge