12 september 2020 – Over een weekje gaat de meteorologische herfst beginnen. En dat betekent dat je in Canada kan gaan genieten van de Indian Summer. Een fenomeen waar veel toeristen op af komen. Tijdens deze periode zie op de sociale media de mooiste plaatjes voorbij komen van de prachtig gekleurde blaadjes.

De Indian Summer is in feite een buitengewoon warme, droge periode in het najaar. Tijdens deze periode kleuren de bladeren van de esdoorns, waarmee Canada rijk gevuld is, sterk oranje en rood.

Deze prachtige kleuren worden veroorzaakt door de stoffen die van nature in de bladeren voorkomen, zoals carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.

Wil je meer weten over de Indian Summer? Klik dan hier.

Wil jij ook een keer de Indian Summer meemaken? Plan dan nu je reis naar Canada. Creating Stories | Canadareizen biedt je verschillende reisopties. Bel of mail ons gerust voor een vrijblijvende offerte.

Reizen naar de Indian Summer

Bekijk ons aanbod en laat je inspireren
Canada
Magisch Vancouver Island
14 dagen mei – okt

Maak kennis met het ontspannen 'West Coast leven' en geniet van de grillige Sunshine Coast tijdens deze rondreis magisch Vancouver Island Deze rondreis voert je langs de mooiste natuurparken en stadjes langs de Pacifische kust van British Columbia en Vancouver Island. Vancouver Island is een eiland met een indrukwekkende natuur, schilderachtige plaatsjes en fantastische accommodaties. Rondreis Vancouver Island Canada Reizen laat je deze individuele rondreis graag kennismaken met het ontspannen 'West Coast leven'. Bewandel de eindeloze zandstranden, maak een mooie walvis- of berentocht en leer meer over de omgeving aan de hand van de vele tips die in je persoonlijke reisboek staan. Magisch Vancouver Island, de reis in het kort Na je aankomst in Vancouver verken je eerst de bruisende stad. Breng een bezoek aan het kunstzinnige Granville Island, huur een fiets en rij op je gemak door het indrukwekkende stadpark Stanley Park en over de populaire Seawall naar English Bay. Je persoonlijke reisboek staat vol met tips om alles uit je bezoek aan Vancouver te halen. Vervolgens maak je de oversteek naar Victoria, Vancouver Island. Het is goed mogelijk dat je tijdens de anderhalf uur durende overtocht al orka's of andere walvissen ziet. Victoria is een heerlijke stad met prachtige tuinen en een gemoedelijke sfeer. De stad is erg leuk om per fiets of te voet te ontdekken. Ook de Inner Harbour is absoluut een bezoek waard. Onderweg naar Tofino doorkruis je een dicht regenwoud in het binnenland van Vancouver Island. In Tofino, een klein vissersdorp aan de Pacifische kust, heb je een prachtige uitvalsbasis om wildlife te spotten. Je kan op whalewatching tour of wilde beren op een van de lange zandstranden spotten. Nadat je weer bent overgestoken naar het vaste land van British Columbia, volg je de ruige kustlijn van de Sunshine Coast. Diepe fjorden karakteriseren de kustlijn en het is niet voor niets dat veel kunstenaars zich hier hebben gevestigd vanwege de schilderachtige vergezichten. Langs de kust bezoek je Whistler, met zijn altijd gezellige centrum. Whister is een knus bergdorp, waar de natuur je uitnodigt voor talloze actieve outdoorbezigheden, zoals mountainbiken, skiën of hiken. Deze rondreis Vancouver Island, genaamd 'Magisch Vancouver Island', voert je langs alle highlights die Vancouver Island en de Pacifische kust van British Columbia te bieden hebben.

Vanaf 1895 p.p.
Canada
Avontuurlijk Vancouver Island
15 dagen mei – sep

Deze familiereis in West-Canada is perfect voor de beginnende avonturier De familiereis Avontuurlijk Vancouver Island is vooral bestemd voor mensen die in een prachtige omgeving actief willen zijn. Ga fietsen in Vancouver, ontdek de stad Victoria op Vancouver Island, observeer walvissen in hun natuurlijke habitat of trek erop uit met Remote Passages en zie de zwarte beren rondstruinen aan de kust van Tofino. De 'Avontuurlijk Vancouver Island' familiereis biedt het allemaal. Trekken door het binnenland van Vancouver Island bij Strathcona Provincial Park en kajakken in het beschutte Desolation Sound- de ongerepte baai van de noordelijke Sunshine Coast. Avontuurlijk Vancouver Island, voor de actieve familievakantie De familiereis Avontuurlijk Vancouver Island leid je op een actieve manier langs de mooiste plaatsen en regio's van Vancouver en Vancouver Island. Bezoek de mooiste plekken in Vancouver, zoals het prachtige stadspark Stanley Park, het Vancouver Aquarium, de totempalen of relax langs de haven en geniet van de skyline van de levendige stad Vancouver. Eenmaal aangekomen op Vancouver Island kun je genieten van de rijke cultuur van Victoria. De binnenhaven is een ontmoetingsplaats voor artiesten van allerlei pluimage en is altijd gezellig om te bezoeken. Ook kun je vanuit Victoria walvissen gaan spotten. Bezoek ook het kustplaatsje Tofino, gelegen aan de Pacific, waar je beren langs de kust kunt bewonderen tijdens een rondleiding en kunt wandelen langs eindeloze stukken verlaten strand. Ook bezoek je Campbell River en Strathcona Provincial Park, waar je prachtige uitzichten hebt op Upper Campbell Lake en met sneeuw bedekte bergen. De reis voert je verder langs de beroemde Sunshine Coast, de ruige kustlijn met kleine stadjes. Desolation Sound is een resort dat verscholen ligt tussen torenhoge cederbomen en sparren en dat bekend staat om de spectaculaire uitzichten over de Pacific Coast. Ervaar Desolation Sound uit eerste hand tijdens een 5 uur durende begeleide kajak tour.

Vanaf 3786 p.p.
Canada
Oost-Canada en Gaspé Peninsula
20 dagen mei – sep

Een hoogtepunt tijdens deze autoreis Oost-Canada is het Gaspe schiereiland, dat niet alleen bekend staat om de pittoreske vissersdorpjes en historie, maar ook om de mooie kustlijnen Tijdens de autoreis Oost-Canada en Gaspé Peninsula, bezoek je wereldsteden zoals Toronto, Québec, Ottawa en Montréal. Je komt veel te weten over de Canadese cultuur en de historie van deze zeer verschillende steden. Terwijl Ottawa de hoofdstad van Canada is, is Toronto is met zijn 2,6 miljoen inwoners de grootste stad van Canada en tevens de hoofdstad van de provincie Ontario. Toronto is een enorm levendige stad en een ware smeltkroes van allerlei culturen. Dat is duidelijk te merken als je door de straten loopt, maar ook aan de vele culturele feesten die overal worden georganiseerd. De imposante CN Tower die boven de stad uittorent, geeft een geweldig uitzicht over de stad en de omgeving. Naast het stadsleven biedt Oost-Canada ook schitterende natuur: bezoek de indrukwekkende Niagara Falls en het Algonquin Provincial Park, waar je schitterend kunt hiken en prachtige kanotochten kunt maken. In Algonquin Park leven veel wilde dieren, zoals beren, elanden en wolven. Het park wordt door slechts één doorgaande weg (Highway 60) doorkruist en de kans is aanzienlijk dat je hier één of meerdere elanden ziet. Oost-Canada en Gaspé Peninsula, genieten van cultuur en natuur Ook bezoek je het Gaspé schiereiland, dat niet alleen bekend staat om de pittoreske vissersdorpjes en historie, maar ook om de prachtig authentieke kustlijnen. Het was bij het huidige plaatsje Gaspé dat de ontdekkingsreiziger Jacques Cartier op 24 juli 1534 Nieuw-Frankrijk voor zijn moederland claimde. Het Gaspé schiereiland is bijzonder geschikt om te snuiven aan de rijke cultuur, historie en biedt buitengewone mogelijkheden tot sightseeing van dit culturele mozaïek. Bij de Oost-Canada en Gaspé rondreis is toegang tot de Battle of the Restigouche National Historic Site inbegrepen. Daar kun je leren over de laatste zeeslag tussen Frankrijk en Groot-Brittannië over het Noord-Amerikaanse continent. Ook kun je een bezoek brengen aan de Banc-de Pêche-de-Pasbébiac Historic Site om te leren over de lokale visserijen. Kortom, de Autoreis Oost-Canada en Gaspé Peninsula heeft je een uitstekende inkijk in de Canadese cultuur en natuurschoon.

Vanaf 1795 p.p.
Canada
Cape Breton, Newfoundland en Labrador
18 dagen mei – sep

Deze autovakantie in Oost-Canada brengt je naar Cape Breton, Newfoundland en Labrador en voert je langs de mooiste locaties in de Maritimes, de Atlantische kustprovincies van Canada. Meanderend langs de bekende Cabot Trail ontdek je een paar van Canada’s mooiste landschappen op Cape Breton Island en bezoek je Newfoundland en Labrador’s drie UNESCO World Heritage Sites, waaronder Gros Morne National Park. Authentieke havens en historische plaatsen worden afgewisseld met de schitterende natuur van Oost-Canada. Cape Breton, Newfoundland en Labrador, de pracht van de Maritimes Cape Breton Island is een prachtig eiland, gelegen ten noordoosten van Nova Scotia. Het eiland heeft een rijke geschiedenis, die teruggaat naar het jaar 1497, toen de Italiaan Giovanni Caboto als eerste Europeaan voet aan land zette op het eiland. Cape Breton Island staat vooral bekend om de Cabot Trail, een snelweg die meanderend langs de kliffen werkelijk adembenemende, surrealistische vergezichten biedt. Het landschap van Cape Breton eiland wordt vooral gekarakteriseerd door de rotsachtige kust, glooiend agrarisch land, glaciale valleien, dorre landtongen, bergen en bossen. Newfoundland is een eiland dat voor de Canadese kust ligt in de Atlantische oceaan en tevens de meest oostelijk gelegen provincie. Het eiland heeft een oppervlakte van bijna drie keer die van Nederland. Newfoundland wordt gekarakteriseerd door een grillige kustlijn met steile kliffen. Met een rijke geschiedenis die teruggaat tot het jaar 1096 toen vermoedelijk Leif Eriksson Newfoundland ontdekte. Bezoek de L’Anse aux Meadows National Historic Site (UNESCO werelderfgoed), een Vikingnederzetting die stamt uit de elfde eeuw. Ook biedt Newfoundland uitstekende mogelijkheden om walvissen te spotten. Het gebied Labrador is zo'n zeven keer zo groot als Nederland en er wonen slechts ruim 27 duizend mensen, voornamelijk Inuit en Innu. Ga mee op een begeleide tour naar Battle Harbour, een plaats die herinnert aan het leven en de maatschappij gedurende de 18e, 19e, en 20e eeuw, zoals die gecreëerd was door de inwoners van Newfoundland en Labrador. Ook is een retourtje inbegrepen naar Mary’s Harbour, waarbij je met de veerboot naar dit eiland vlak voor de kust vaart, evenals lunch en een adembenemend landschap! Deze autovakantie in Oost-Canada door Cape Breton, Newfoundland en Labrador is een prachtige mogelijkheid de oostelijke provincies van Canada te verkennen. De pittoreske vissersdorpjes langs de kust, uitgestrekte vlakten en historie maken je rondreis onvergetelijk.

Vanaf 3159 p.p.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 9,0

Contact Creating Stories

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating StoriesRobbert KloostermanSpecialisme: IJsland, Groenland, Faeröer, Patagonië (Chili en Argentinië)

+31(0)10 71 444 53

Wij zijn bereikbaar op:
ma t/m vrij 09.00 – 17.00

Bezoek alleen op afspraak tijdens kantooruren

Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen

Mocht er tijdens je reis onverhoopt iets voorvallen dan vragen we je allereerst dit op te lossen met betrokken partij (verhuurder, eigenaar, luchtvaartmaatschappij etc.). Mocht je er niet uitkomen dan kun je ons tijdens kantooruren bereiken op het reguliere nummer en daarbuiten zijn wij bereikbaar op een noodnummer. Meer informatie hierover vind je bij het informatiepakket of je reisbescheiden.

De reisvoorwaarden hebben we netjes op een rij voor je gezet. Lees hier meer over de reisvoorwaarden.

Betalingen gebeuren per bankoverschrijving IBAN- nummer: NL68RABO0151830215 t.n.v. IJslandspecialist.

Per boeking hanteren wij reserveringskosten van € 35. Wanneer je woonachtig bent buiten Nederland is dit € 45 (in verband met hogere verzendkosten van je informatiepakket).

Bij iedere reis op de website staat aangegeven wat voor type accommodatie is inbegrepen. Voor IJsland bijvoorbeeld kun je bij hotels/guesthouses kiezen voor verschillende comfortniveaus. Dit geldt niet voor alle bestemmingen. Naast het boeken van hotels/guesthouses bieden wij voor een groot deel van de bestemmingen ook vakantiehuisjes, lodges of cabins aan. Op deze plekken overnacht je vaak wat langer en maak je vanaf deze plek verschillende uitstapjes. Deze accommodatievormen beschikken meestal over een keuken, hierdoor kun je zelf maaltijden bereiden.

Het is mogelijk om een reis op maat te maken. Wij hebben namelijk veel ervaring met reizen op maat maken. Heb je zelf een reis in gedachten, maar vind je deze niet terug in ons aanbod? Geen probleem! Graag stellen wij voor jou een reis samen die aan je wensen voldoen. Bel of mail ons dus gerust.