• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Laatste nieuws omtrent Corona 2021

Welke invloed heeft het Coronavirus op reizen naar de bestemmingen van Creating Stories?
|

Op deze pagina houden we je zoveel mogelijk up-to-date over het coronavirus met betrekking tot reizen naar onze bestemmingen.

Laatst bijgewerkt: 29.7.2021

 

LAATSTE NIEUWS OMTRENT CORONA 

Gelukkig hebben we de afgelopen maanden, met name voor onze bestemming IJsland, weer veel reizigers blij kunnen maken met een prachtige reis naar dit wonderschone land van vuur en ijs.

Reizigers naar onze overige bestemmingen zullen in de meeste gevallen nog wat meer geduld moeten hebben.

 

LIVE BLOG
Zodra het reizen naar deze bestemmingen weer in zicht komt, zullen wij het LIVE BLOG voor alle stemmingen weer bij gaan houden. Momenteel volgen de ontwikkelingen zich zo snel op, dat wij voor nu zullen doorverwijzen naar de door de overheid ondersteunde websites en apps, zodat wij onze tijd kunnen besteden aan onze reizigers. Heb je bij ons een reis geboekt, krijg je van ons altijd een gedetailleerde instructie met betrekking tot de eisen die voor jou van toepassing zijn.

 

CANADA OPEN VANAF 7 SEPTEMBER 2021
De Canadese overheid heeft een heropeningsplan aangekondigd voor internationale bezoekers en vakantiereizigers. Onder bepaalde voorwaarden, welke onder voorbehoud zijn van aanpassingen of herziening, mogen internationale reizigers vanaf 7 september 2021 Canada opnieuw betreden.

 

Het is aannemelijk dat er 14 dagen tussen het laatste vaccinatiemoment en vertrekdatum uit Nederland/België moet zitten.

 

Regels volledig gevaccineerde reizigers:

  • Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van volledige COVID-19 vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) via de ArriveCAN portal en een bewijs van een negatieve COVID-19 testuitslag. Mogelijk niet ouder dan 72 uur.
  • De 14 daagse verplichte quarantaine vervalt in bovenstaand geval.
  • Bij aankomst in Canada opnieuw het vaccinatiebewijs aantonen via ArriveCAN.
  • Vaccinatiebewijs + negatieve testuitslag moet Engelstalig zijn.

 

Regels voor deels- of niet gevaccineerde reizigers:

  • Alle luchtvaartmaatschappijen vereisen een bewijs van vaccinatie (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca en Johnson & Johnson) via de ArriveCAN portal en een negatieve COVID-19 test voorafgaande het boarden.
  • Reizigers zonder vaccinatiebewijs of bewijs van deels gevaccineerd status moeten verplicht 14 dagen in quarantaine.
  • Bij aankomst in Canada een verplichte COVID-19 test. Bezoekers moeten negatief testen en direct na aankomst naar de verblijf locatie. Extra testen tijdens of aan het einde van de quarantaine periode is verplicht.

 

OFFICIËLE BRONNEN 

Voor actuele informatie kun je het beste de volgende bronnen gebruiken:

Public Health Agency of Canada

Canada Border Service Agency

ArriveCAN app

 

Nederlandse overheid
Informatie in het reisadvies van het ministerie van Buitenlandse Zaken vind je op Nederland Wereldwijd . Deze site is ook beschikbaar in een mobiele app.

 

 

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge