• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Laatste nieuws omtrent Corona

Welke invloed heeft het Coronavirus op reizen naar de bestemmingen van Creating Stories?
|

Op deze pagina houden we je zoveel mogelijk up-to-date over het coronavirus met betrekking tot reizen naar onze bestemmingen.

Onze flexibele voorwaarden in Coronatijd

Zorgeloos je vakantie boeken voor 2021 Lees meer over onze flexibele omboek- en annuleringsgarantie

 

 

12 april, 11:00 uur.

Onze bestemmingen staan momenteel op oranje. Samen met jullie zijn wij in afwachting van reisadviezen met kleurcode geel of beter nog groen. Wanneer een reisadvies wordt aangepast naar kleurcode geel, dan houdt dit in dat vakantiereizen weer mogelijk zijn, maar let op er zijn wel risico’s. Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.

 

We adviseren je te allen tijden de adviezen van Buitenlandse zaken / Nederland Wereldwijd in de gaten te houden. De situatie kan snel veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen.

 

Via de website van Re-open Europe kan je meer informatie verkrijgen over de regelgeving in de verschillende landen.

Onze bestemmingen

Onze bestemmingen hebben verschillende reisadviezen. Hieronder vind je per bestemming de actuele stand van zaken. Je kunt de BZ Reisapp downloaden. In deze app kun je landen favoriet maken, dan krijg je een melding als het reisadvies verandert.

 

 

Uitleg kleurcodes reisadviezen

 • Groen: geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s.
 • Geel: reizen kan, maar wees waakzaam, er zijn risico’s.
 • Oranje: reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.
 • Rood: alle reizen worden afgeraden.

Valt onder de voorwaarden van Verenigde Staten. Houd dan ook de toelichting bij deze bestemming in de gaten.

Alaska heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Reizigers die naar Alaska reizen moeten 72 uur voor vertrek naar Alaska resultaten kunnen aantonen dat ze negatief getest zijn op het COVID-19 virus.

Of reizigers kunnen resultaten aantonen waaruit blijkt dat ze vijf dagen voor vertrek naar Alaska negatief getest zijn om het COVID-19 virus, mits ze bij aankomt in Alaska een tweede PCR-test krijgen en de interacties minimaliseren totdat ze het tweede testresultaat ontvangen.

Er zullen een aantal testen beschikbaar zijn op de luchthavens van Alaska. Reizigers die zich pas in Alaska voor de eerste keer laten testen of zich vijf dagen voor vertrek naar Alaska hebben laten testen, zullen op eigen kosten in quarantaine moeten wachten op de testresultaten. Testen zijn niet gegarandeerd beschikbaar voor alle reizigers en het kan enkele uren tot 4 dagen duren voordat je het resultaat hebt. De staat moedigt reizigers dus aan om je vóór de reis te laten testen.

Argentinië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Bovendien geldt er een inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Alleen Argentijnen en vaste inwoners mogen het land binnenkomen. Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je in thuisquarantaine te gaan. Daarnaast worden de quarantainemaatregelen in Argentinië verlengd tot half april. Echter zullen deze maatregelen hoogstwaarschijnlijk nog voor langere periode van toepassing zijn. Meer informatie via de Spaanstalige overheidspagina van Argentinië. Vluchten vanuit Zuid-Amerika zijn niet meer toegestaan naar Nederland.

Australië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. De grenzen van Australië zijn al met al gesloten voor buitenlandse reizigers. Alleen Australische staatsburgers, inwoners en directe familieleden kunnen naar Australië reizen. Bovendien moeten alle reizigers die in Australië aankomen, inclusief Australische staatsburgers, 14 dagen in quarantaine in een daarvoor bestemde voorziening op eigen kosten.  Meer informatie via Tourism Australia.

Canada heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. De grenzen van Canada zijn gesloten voor buitenlandse reizigers met uitzondering van Canadese staatsburgers, directe familieleden of permanente inwoners van Canada.  Je dient verplicht 14 dagen in thuisisolatie te zitten bij aankomst. Internationale vluchten die aankomen in Canada zijn beperkt tot vier luchthavens: Toronto Pearson, Vancouver, Calgary en Montreal.
Luchtvaartmaatschappijen weigeren passagiers die COVID-19-symptomen vertonen. Meer informatie via ‘Canada Keep Exploring’, onderdeel van Destination Canada.

Chili heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Vluchten vanuit Zuid-Amerika zijn niet meer toegestaan naar Nederland.

Sinds 18 maart 2020 is de noodtoestand van toepassing in Chili. Bovendien is het verplicht om een mondmasker te dragen in openbare ruimtes en in het openbaar en privé vervoer. Daarnaast gelden er in verschillende steden en regio’s aanvullende sanitaire maatregelen, zoals quarantaines en sanitaire controles. Na aankomst in Chili geldt ook een verplichte quarantaine voor alle reizigers. Meer informatie via het Chileens Ministerie van Volksgezondheid (Spaanstalig).

De Faeröer eilanden heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Regels die gelden vanaf 1 april 2021:

 • Vanaf 1 april mag iedereen die zijn ingeënt (minimaal 8 dagen voorafgaand aan hun reis naar de Faeröer) de Faeröer binnen zonder quarantaine gedurende vier dagen na aankomst
 • Degene die niet zijn gevaccineerd, moeten vier dagen na aankomst in quarantaine worden geplaatst (dag van aankomst telt als dag 0)
 • PCR-tests aan de grens zijn een vereist voor alle reizigers (ook degenen die zijn gevaccineerd) tot 30 juni 2021 of tot nader order.
 • Reizigers betalen voor de test. Elke test kost DKK 312 op Vagar Airport en DKK 390 bij reizen met Smyril Line
 • Kinderen onder de 12 jaar krijgen gratis een PCR-test aangeboden aan de grens, maar hoeven deze niet af te leggen
 • Alle reizigers (ook degene die gevaccineerd zijn) moeten zichzelf isoleren totdat ze het resultaat hebben ontvangen
 • Reizigers dienen op de vierde dag van hun verblijf een vervolgtest te doen. Ook gevaccineerde reizigers wordt gevraagd deze test af te leggen.

COVID-19 test:
Alle reizigers moeten uiterlijk 72 uur voor aankomst op de Faeröer op Covid-19 worden getest. In positieve gevallen mag de reiziger NIET naar de Faeröer reizen.

Alle reizigers zijn verplicht om bij aankomst op de Faeröer een test af te leggen en moeten op hun vierde dag van hun verblijf een vervolgtest doen.

Reizigers moeten betalen voor de test. Elke test kost DKK 312 op Vagar Airport en DKK 390 bij reizen met Smyril Line.

Niet-gevaccineerde reizigers dienen zichzelf te isoleren totdat ze op de vierde dag het resultaat van de vervolgtest hebben ontvangen.

Meer informatie via Visit Faroe Island.

Groenland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Tussen 1 januari en 02 mei 2021 is alle toegang tot Groenland gesloten.

Meer informatie via Visit Greenland.

IJsland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Voor het reizen naar IJsland dien je een negatieve PCR-test voor COVID-19 voordat je aan boord gaat van een vliegtuig of boot. Bij aankomst in IJsland word je opnieuw getest. Het negatieve restresultaat moet uiterlijk 72 uur voor vertrek verzameld zijn. Snelle antigeentests zijn niet geldig. Het certificaat moet in het IJslands, Noors, Zweeds, Deens of Engels zijn. De resultaten moeten vooraf worden geregistreerd. Overtreed je de regels dan wordt toegang tot het land geweigerd. Na aankomst dien je op dit moment nog in quarantaine te gaan en na 5-6 dagen een nieuwe test te ondergaan, let op uitzonderingen voor quarantaine.

Gewijzigde regels aan de grenzen over testen en quarantaine vanaf 1 april 2021

De belangrijkste wijzigingen in de regelgeving voor testen en quarantaine aan de grens zijn de volgende vanaf 1 april.

Regels die gelden vanaf 1 april:

 • Kinderen die in 2005 of later zijn geboren, worden vanaf 1 april aan de grens met IJsland getest
 • Passagiers die een vaccinatiecertificaat of een certificaat van eerdere infectie overleggen, moeten bij aankomst in het land één test ondergaan*
 • Reizigers die uit een gedefinieerde risicozones komen moeten tussen de eerste en de tweede test in quarantaine of geïsoleerd in een quarantainevoorziening verblijven. Personen met geldig certificaat van eerdere infectie of een vaccinatiebewijs zijn vrijgesteld**
 • Alle reizigers moeten de datum van hun vertrek, indien betekend, voor aankomst in het land registreren
 • Vanaf 11 april wordt een vergoeding in rekening gebracht voor verblijf in een quarantainevoorziening. Indien het individuele verblijf begint vóór 10 april, maar eindigt na 11 april, worden er geen kosten in rekening gebracht

*Testen van personen met een certificaat: De eis om personen te testen die een vaccinatiecertificaat of een certificaat van een eerdere infectie hebben, wordt aangenomen vanwege aanwijzingen dat die personen infecties kunnen doorgeven. Ze hoeven niet in quarantaine te blijven, maar wachten op het resultaat van de test op hun verblijfplaats. Dit is tijdelijk en word op 1 mei opnieuw herzien. Personen die positief testen op COVID-19, moeten isoleren.

**Degene die aankomen uit bepaalde gedefinieerde risicozones moeten in quarantaine of geïsoleerd in een quarantaine voorziening blijven. Dit geldt voor reizigers uit landen waar een meldingspercentage van 14 dagen hoger is dan 500 per 100.000 inwoners (donkerode zones) of waar onvoldoende informatie beschikbaar is (grijze zones), volgens informatie van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding, zie lijst van landen die hier onder vallen. De volgende update zal plaats vinden op 9 april.

Meer informatie via covid.is

 

Kleurcodering aan de grens deze zomer

Vanaf 1 mei is de volgende regeling van kracht:

Passagiers uit landen met een laag risico (code groen en oranje) zijn vrijgesteld van quarantaine en een tweede screening als ze voor vertrek een negatieve PCR-test kunnen aantonen.

Groen

 • Dubbele screening met vijf dagen quarantaine. Passagiers die aan de grens een geldig bewijs van een negatief pcr-testresultaat kunnen overleggen, zijn vrijgesteld van een vijfdaagse quarantaine en een tweede screening.

Oranje

 • Dubbele screening met vijf dagen quarantaine. Passagiers die aan de grens een geldig bewijs van een negatief pcr-testresultaat kunnen overleggen, zijn vrijgesteld van vijf dagen quarantaine en een tweede screening.

Rood

 • Dubbele screening met vijf dagen quarantaine.

Gedetailleerde informatie hierover vind je op www.government.is

Japan heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse nationaliteiten naar Japan met uitzondering van een aantal landen waar Nederland niet toebehoort. Reizen binnen Japan is wel mogelijk. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Meer informatie via deze website of via de overheidspagina van Japan.

Nieuw-Zeeland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Reizen naar Nieuw-Zeeland is niet mogelijk. Op dit moment hebben alleen inwoners en burgers van Nieuw-Zeeland toegang tot het land.

Inwoners uit andere landen kunnen op dit moment Nieuw-Zeeland niet in, tenzij ze daar specifieke redenen voor hebben, zoals essentiële werknemers of om medische redenen. Deze mensen zullen een aanvraag moeten indienen bij de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland om toegang te krijgen tot het land.

Meer informatie via Ministry of Health.

Noorwegen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Door de uitbraak van de besmettelijkere variant van het coronavirus heeft de Noorse regering besloten om vanaf vrijdag 29 januari middernacht de grenzen te sluiten.  Vanaf dat moment kunnen alleen nog Noorse burgers en buitenlanders die in Noorwegen verblijven het land binnen. Tot wanneer de grenzen gesloten blijven is nog niet duidelijk.

Meer informatie via Government.no

Spitsbergen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Spitsbergen valt onder de Noorse regering, hierdoor moeten ze rekening houden met de regels die de Noorse regering opstelt.

Vanaf 29 januari zijn de grenzen naar Noorwegen toe gesloten voor reizigers. Dit betekent dus ook dat de grenzen naar Spitsbergen zijn gesloten. Tot wanneer de grenzen gesloten blijven is nog niet duidelijk.

Meer informatie via Visit Svalbard.

De Verenigde Staten heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit de EU-Schengenlanden. Hiertoe behoort ook Nederland. Buitenlandse reizigers die 14 dagen in een EU-Schengenland zijn geweest, kunnen niet naar de Verenigde Staten reizen. De overheid van Amerika heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus te verminderen.

Meer informatie via ‘Centers of Disease Control and Prevention’.

Zuid-Afrika heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Als je naar Zuid-Afrika reist moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien die binnen 72 uur vanaf het vertrek uit het land van herkomst gedaan is. Bovendien zijn de internationale vliegreizen beperkt tot de volgende luchthavens: OR Tambo International Airport; King Shaka International Airport; en Cape Town International Airport. Doorreis over land is verboden en dergelijke reizen zijn beperkt tot vliegreizen. Er geldt vanaf 11 januari 2021 ook een avondklok in Zuid-Afrika van 21:00-06:00. Vanaf 15 januari is naast de verplichte negatieve PCR-test van max 72 uur voor vertrek, nu ook een negatieve antigeensneltest verplicht direct voor vertrek en niet ouder dan 4 uur. Dit geldt voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reizen. Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees meer op de website van de Zuid-Afrikaanse overheid.

Onze zuidpoolreizen vertrekken vanuit Argentinië of Nieuw-Zeeland, beide landen hebben de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Houd dan ook de voorwaarden van deze landen aan.

Jouw reis via Creating Stories?

De wereld waarin wij reisliefhebbers zo graag op avontuur gaan, is ingrijpend veranderd in de afgelopen maanden. Die reis waar je al zo lang naar uitkeek moet (misschien) verplaatst worden en onbezorgd uitkijken naar je avontuur zit er nu even niet in. Dat is heftig, maar gezondheid en veiligheid gaan natuurlijk boven alles.

 

Ook wij van Creating Stories werken elke dag keihard om ervoor te zorgen dat we onze reizigers goed informeren, maar omdat er zoveel nieuws (en nepnieuws) de ronde doet, ontvang je de informatie helaas niet altijd zo snel als je graag zou willen en van ons ook gewend bent. Dat is absoluut geen onwil, maar er zijn vragen die we niet of nog niet kunnen beantwoorden, omdat we zelf ook afhankelijk zijn van antwoorden op vragen die wij gesteld hebben aan bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurders en hotels. Uiteraard doen we er wel alles aan om zo goed en zo tijdig als voor ons mogelijk is te communiceren.

 

Dat hebben we zo gedaan de afgelopen weken en dat blijven we doen middels deze blog en onze nieuwsbrief. Gelukkig ontvangen we heel veel mooie reacties van onze klanten, die veel begrip tonen voor de situatie, net als wij begrip tonen voor hun situatie en gevoelens.

 

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest alle boekingen op basis van vertrekdatum na te lopen. Dat is enorm veel werk, want het is een flinke groep reizigers, maar we nemen echt op tijd contact op met iedereen.

 

Je kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om je bij te staan in deze onzekere periode, dat we je helpen zoals je dat van ons gewend bent en ons beste beentje voorzetten.
Wat wij nu van onze klanten vragen is vertrouwen. Vertrouwen dat we je informeren zodra er nieuws is dat betrekking heeft op jouw situatie en dat we daar dan ook naar handelen. Wij merken dat klanten onze persoonlijke manier van aanpak en informatievoorziening erg belangrijk vinden, dus dat zullen we zoveel mogelijk doen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, echter ook wij kunnen iets missen. Valt je dus iets op in het nieuws over onze bestemmingen en waarvan je denkt dat het interessant is voor andere reizigers, aarzel dan niet om dit via info@creatingstories.nl onder onze aandacht te brengen.

 

Deze situatie rond corona is inmiddels zeer omvangrijk, raakt de hele wereld en kost ook ons heel veel extra tijd, echter we blijven met evenveel enthousiasme aan het werk voor onze klanten.

 

In ieder geval willen we je alvast bedanken in het in ons gestelde vertrouwen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge