• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Laatste nieuws omtrent Corona

Welke invloed heeft het Coronavirus op reizen naar de bestemmingen van Creating Stories?
|

Op deze pagina houden we je zoveel mogelijk up-to-date over het coronavirus met betrekking tot reizen naar onze bestemmingen.

Onze flexibele voorwaarden in Coronatijd

Zorgeloos je vakantie boeken voor 2021 Lees meer over onze flexibele omboek- en annuleringsgarantie

 

 

20 januari, 11:30 uur.

Onze bestemmingen staan momenteel op oranje. Samen met jullie zijn wij in afwachting van reisadviezen met kleurcode geel of beter nog groen. Wanneer een reisadvies wordt aangepast naar kleurcode geel, dan houdt dit in dat vakantiereizen weer mogelijk zijn, maar let op er zijn wel risico’s. Belangrijke voorwaarden voor een geel reisadvies zijn dat een land de grens heeft geopend voor Nederlanders, er geen sprake is van verplichte quarantaine bij aankomst in dat land en dat het coronavirus voldoende onder controle is. Zolang dat niet het geval is, blijft het reisadvies van het land oranje: alleen noodzakelijke reizen.

 

We adviseren je te allen tijden de adviezen van Buitenlandse zaken / Nederland Wereldwijd in de gaten te houden. De situatie kan snel veranderen. Bij een nieuwe uitbraak kunnen landen strenge maatregelen nemen, zoals afsluiten van gebieden en het sluiten van grenzen.

Onze bestemmingen

Onze bestemmingen hebben verschillende reisadviezen. Hieronder vind je per bestemming de actuele stand van zaken. Je kunt de BZ Reisapp downloaden. In deze app kun je landen favoriet maken, dan krijg je een melding als het reisadvies verandert.

 

 

Uitleg kleurcodes reisadviezen

  • Groen: geen bijzondere gezondheids- of veiligheidsrisico’s.
  • Geel: reizen kan, maar wees waakzaam, er zijn risico’s.
  • Oranje: reis alleen als dat moet. Er zijn gezondheids- en veiligheidsrisico’s, een inreisverbod en/of quarantaineverplichting.
  • Rood: alle reizen worden afgeraden.

Valt onder de voorwaarden van Verenigde Staten. Houd dan ook de toelichting bij deze bestemming in de gaten.

Alaska heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Reizigers die naar Alaska reizen moeten 72 uur voor vertrek naar Alaska resultaten kunnen aantonen dat ze negatief getest zijn op het COVID-19 virus.

Of reizigers kunnen resultaten aantonen waaruit blijkt dat ze vijf dagen voor vertrek naar Alaska negatief getest zijn om het COVID-19 virus, mits ze bij aankomt in Alaska een tweede PCR-test krijgen en de interacties minimaliseren totdat ze het tweede testresultaat ontvangen.

Er zullen een aantal testen beschikbaar zijn op de luchthavens van Alaska. Reizigers die zich pas in Alaska voor de eerste keer laten testen of zich vijf dagen voor vertrek naar Alaska hebben laten testen, zullen op eigen kosten in quarantaine moeten wachten op de testresultaten. Testen zijn niet gegarandeerd beschikbaar voor alle reizigers en het kan enkele uren tot 4 dagen duren voordat je het resultaat hebt. De staat moedigt reizigers dus aan om je vóór de reis te laten testen.

Argentinië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Bovendien geldt er een inreisverbod voor buitenlandse reizigers. Alleen Argentijnen en vaste inwoners mogen het land binnenkomen. Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Daarnaast zijn de quarantainemaatregelen in Argentinië tot 31 januari 2021 verlengd. Echter zullen deze maatregelen hoogstwaarschijnlijk nog voor langere periode van toepassing zijn. Meer informatie via de Spaanstalige overheidspagina van Argentinië.

Australië heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. De grenzen van Australië zijn al met al gesloten voor buitenlandse reizigers. Alleen Australische staatsburgers, inwoners en directe familieleden kunnen naar Australië reizen. Bovendien moeten alle reizigers die in Australië aankomen, inclusief Australische staatsburgers, 14 dagen in quarantaine in een daarvoor bestemde voorziening op eigen kosten. Bij terugkomst in Nederland is het niet nodig om in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie via Tourism Australia.

Canada heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. De grenzen van Canada zijn gesloten voor buitenlandse reizigers met uitzondering van Canadese staatsburgers, directe familieleden of permanente inwoners van Canada.  Je dient verplicht 14 dagen in thuisisolatie te zitten bij aankomst. Internationale vluchten die aankomen in Canada zijn beperkt tot vier luchthavens: Toronto Pearson, Vancouver, Calgary en Montreal. Bij terugkomst in Nederland is het niet nodig om in thuisquarantaine te gaan.
Luchtvaartmaatschappijen weigeren passagiers die COVID-19-symptomen vertonen. Meer informatie via ‘Canada Keep Exploring’, onderdeel van Destination Canada.

Chili heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn. Mocht je na een noodzakelijke reis terugkomen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan.

Sinds 18 maart is de noodtoestand van toepassing in Chili. Bovendien is het verplicht om een mondmasker te dragen in openbare ruimtes en in het openbaar en privé vervoer. Daarnaast gelden er in verschillende steden en regio’s aanvullende sanitaire maatregelen, zoals quarantaines en sanitaire controles. Na aankomst in Chili geldt ook een verplichte quarantaine voor alle reizigers van 10 dagen. Meer informatie via het Chileens Ministerie van Volksgezondheid (Spaanstalig).

De Faeröer eilanden heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Iedereen die naar de Faeröer reist, wordt geadviseerd om drie dagen voor vertrek op COVID-19 zijn getest, dit om het risico te verkleinen dat het virus naar de Faeröer eilanden worden gebracht.

Daarnaast zijn alle reizigers naar de Faeröer eilanden verplicht om een ​​test af te leggen bij aankomst op de Faeröer en moeten een vervolgtest doen op de zesde dag van hun verblijf. Dit is verplicht tot zeker 1 april 2021.

Vanwege de testen worden er bij aankomst lange wachttijden verwacht. Iedereen die op de Faeröer aankomt, wordt geadviseerd om in quarantaine te gaan totdat ze de testresultaten hebben ontvangen. Deze worden normaal gesproken dezelfde avond of uiterlijk om 12:00 uur de volgende dag meegedeeld.

Als reiziger op de Faeröer wordt aangeraden om tijdens de reis en na aankomst voorzichtig te doen. Houd je aan de regels die op de Faeröer worden gehanteerd, zoals voldoende afstand houden en regelmatig je handen te wassen. Ook wordt aangeraden om op drukke plaatsen mondmaskers te dragen. De Faeröerse samenleving is klein en kwetsbaar en daarom is het van belang dat er uiterste voorzorgmaatregelen worden genomen om de verspreiding van infecties te voorkomen.

Reis je met de Smyril Line naar de Faeröer dan zal je getest worden in de haven van Hirtshals (Denemarken). Reizigers met de auto worden direct na het inchecken getest. Passagiers te voet zullen in de terminal worden getest. Meer informatie via Visit Faroe Island.

Groenland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen zijn toegestaan.

Tussen 1 januari en 28 februari 2021 is alle toegang tot Groenland gesloten.

Mocht je na een noodzakelijke reis teug komen in Nederland dan hoef je niet in quarantaine te gaan.

Meer informatie via Visit Greenland.

IJsland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Alle aankomende passagiers moeten bij aankomst in IJsland een PCR-test ondergaan, gevolgd door een quarantaine van 5 à 6 dagen en tweede test aan het einde van de quarantaineperiode. Deze procedure blijft van kracht tot 1 mei. De optie om te kiezen voor een 14 dagen quarantaine in plaats van screening komt te vervallen.

Japan heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er geldt een inreisverbod voor alle buitenlandse nationaliteiten naar Japan met uitzondering van een aantal landen waar Nederland niet toebehoort. Reizen binnen Japan is wel mogelijk. Daarnaast moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Meer informatie via deze website of via de overheidspagina van Japan.

Nieuw-Zeeland heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Op dit moment geldt in Nieuw-Zeeland Alert Level 1, dit houdt in dat je goed op je hygiëne moet letten. Thuisblijven als je klachten hebt. Het dragen van mondmaskers is niet verplicht.

Reizen naar Nieuw-Zeeland is niet mogelijk. Op dit moment hebben alleen inwoners en burgers van Nieuw-Zeeland toegang tot het land.

Inwoners uit andere landen kunnen op dit moment Nieuw-Zeeland niet in, tenzij ze daar specifieke redenen voor hebben, zoals essentiële werknemers of om medische redenen. Deze mensen zullen een aanvraag moeten indienen bij de immigratiedienst van Nieuw-Zeeland om toegang te krijgen tot het land.

Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan hoef je niet in quarantaine te gaan.

Meer informatie via Ministry of Health.

Noorwegen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijke reizen toegestaan zijn.

Vanaf 18 januari moet iedereen die uit een land met een hoge besmettingsgraad, ook wel de rode landen, (klik hier voor een kaart met de kleurcodes) naar Noorwegen komt een verplichte COVID-19 test laten afnemen aan de grens. Komt je vanuit een ‘rood’ land dan moet je ook een certificaat met een negatieve coronatest kunnen voorleggen. Deze test moet je 72 uur voordat je aankomt in Noorwegen hebben afgenomen. Kan je deze informatie niet voorleggen dan kan het zijn dat je toegang wordt ontzegd voor het land.

Om de voorspreiding van het coronavirus in Noorwegen tegen te gaan. Moet iedereen die naar Noorwegen reist zich online registeren op de website van de overheid. Liever niet online een formulier invullen, dan is het ook mogelijk om dit bij de politie bij de grenspost te doen.

Reis je naar Noorwegen dan dien je bij aankomst 10 dagen in quarantaine te moeten gaan. Er zijn uitzonderingen, dit zijn Europese landen waarbij de besmettingsgraad laag genoeg is (klik hier voor een kaart met de kleurcodes). Heb je geen vaste verblijfplaats in Noorwegen dan moet je 10 dagen in een hotel in quarantaine verblijven. De prijs voor het quarantainehotel kost NOK 500 per nacht. Reis je vanuit een ‘rood’ land naar Noorwegen dan moet je een certificaat kunnen voorleggen van een negatief coronatest, voordat je Noorwegen binnenkomt. De test moet zijn afgenomen 72 uur voor aankomst in het land.

Spitsbergen heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Spitsbergen valt onder de Noorse regering, hierdoor moeten ze rekening houden met de regels die de Noorse regering opstelt.

Spitsbergen is geopend voor toeristen uit verschillende landen binnen het Schengengebied en de EER die te maken hebben met een lage besmettingsgraad (zie hier de lijst met landen).  Helaas geldt dit niet voor Nederland en mogen wij op dit moment nog niet afreizen naar Spitsbergen. Toeristen die bij binnenkomst in Noorwegen in verplichte quarantaine moeten, moeten deze quarantaine uitvoeren op het Noorse vaste land voordat ze naar Spitsbergen doorreizen.

Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan hoef je niet in quarantaine te gaan. Meer informatie via Visit Svalbard.

De Verenigde Staten heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Er gelden inreisbeperkingen voor reizigers uit de EU-Schengenlanden. Hiertoe behoort ook Nederland. Buitenlandse reizigers die 14 dagen in een EU-Schengenland zijn geweest, kunnen niet naar de Verenigde Staten reizen. De overheid van Amerika heeft maatregelen getroffen om de verspreiding van het virus te verminderen.

Vanaf 26 januari 2021 moet iedereen vanaf 2 jaar en ouder die naar de Verenigde Staten wilt reizen een negatieve PCR-test kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan drie dagen vóór vertrek.

Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Meer informatie via ‘Centers of Disease Control and Prevention’.

Zuid-Afrika heeft de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan.

Als je naar Zuid-Afrika reist moet je een negatieve PCR-test kunnen laten zien die binnen 72 uur vanaf het vertrek uit het land van herkomst gedaan is. Bovendien zijn de internationale vliegreizen beperkt tot de volgende luchthavens: OR Tambo International Airport; King Shaka International Airport; en Cape Town International Airport. Doorreis over land is verboden en dergelijke reizen zijn beperkt tot vliegreizen. Er geldt vanaf 11 januari 2021 ook een avondklok in Zuid-Afrika van 21:00-06:00. Vanaf 15 januari is naast de verplichte negatieve PCR-test van max 72 uur voor vertrek, nu ook een negatieve antigeensneltest verplicht direct voor vertrek en niet ouder dan 4 uur. Dit geldt voor alle reizigers die met het vliegtuig vanuit Zuid-Afrika naar Nederland reizen. Mocht je na een noodzakelijke reis terug komen in Nederland dan dien je 10 dagen in thuisquarantaine te gaan. Lees meer op de website van de Zuid-Afrikaanse overheid.

Onze zuidpoolreizen vertrekken vanuit Argentinië of Nieuw-Zeeland, beide landen hebben de kleurcode Oranje waarbij alleen noodzakelijk reizen is toegestaan. Houd dan ook de voorwaarden van deze landen aan.

Jouw reis via Creating Stories?

De wereld waarin wij reisliefhebbers zo graag op avontuur gaan, is ingrijpend veranderd in de afgelopen maanden. Die reis waar je al zo lang naar uitkeek moet (misschien) verplaatst worden en onbezorgd uitkijken naar je avontuur zit er nu even niet in. Dat is heftig, maar gezondheid en veiligheid gaan natuurlijk boven alles.

 

Ook wij van Creating Stories werken elke dag keihard om ervoor te zorgen dat we onze reizigers goed informeren, maar omdat er zoveel nieuws (en nepnieuws) de ronde doet, ontvang je de informatie helaas niet altijd zo snel als je graag zou willen en van ons ook gewend bent. Dat is absoluut geen onwil, maar er zijn vragen die we niet of nog niet kunnen beantwoorden, omdat we zelf ook afhankelijk zijn van antwoorden op vragen die wij gesteld hebben aan bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen, autoverhuurders en hotels. Uiteraard doen we er wel alles aan om zo goed en zo tijdig als voor ons mogelijk is te communiceren.

 

Dat hebben we zo gedaan de afgelopen weken en dat blijven we doen middels deze blog en onze nieuwsbrief. Gelukkig ontvangen we heel veel mooie reacties van onze klanten, die veel begrip tonen voor de situatie, net als wij begrip tonen voor hun situatie en gevoelens.

 

De afgelopen maanden zijn we bezig geweest alle boekingen op basis van vertrekdatum na te lopen. Dat is enorm veel werk, want het is een flinke groep reizigers, maar we nemen echt op tijd contact op met iedereen.

 

Je kunt erop vertrouwen dat wij er alles aan doen om je bij te staan in deze onzekere periode, dat we je helpen zoals je dat van ons gewend bent en ons beste beentje voorzetten.
Wat wij nu van onze klanten vragen is vertrouwen. Vertrouwen dat we je informeren zodra er nieuws is dat betrekking heeft op jouw situatie en dat we daar dan ook naar handelen. Wij merken dat klanten onze persoonlijke manier van aanpak en informatievoorziening erg belangrijk vinden, dus dat zullen we zoveel mogelijk doen. Op deze pagina houden we je op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, echter ook wij kunnen iets missen. Valt je dus iets op in het nieuws over onze bestemmingen en waarvan je denkt dat het interessant is voor andere reizigers, aarzel dan niet om dit via info@creatingstories.nl onder onze aandacht te brengen.

 

Deze situatie rond corona is inmiddels zeer omvangrijk, raakt de hele wereld en kost ook ons heel veel extra tijd, echter we blijven met evenveel enthousiasme aan het werk voor onze klanten.

 

In ieder geval willen we je alvast bedanken in het in ons gestelde vertrouwen.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge