• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Alaska Highway

|

De Alaska Highway werd aangelegd tijdens de Tweede Wereldoorlog met het doel om de staat Alaska te verbinden met de rest van de Verenigde Staten. De overweging was vanuit strategisch oogpunt, in verband met de oorlog met Japan.

De Alaska Highway begint bij de kruising met diverse Canadese snelwegen in Dawson Creek, British Columbia, leidt via Whitehorse, Yukon naar het stadje Delta Junction in Alaska, het eindpunt van de snelweg.

In 1942 werd de snelweg van bijna 2.700 kilometer voltooid. Sinds 2012 heeft de weg echter nog maar een lengte van 2.232 kilometer. Dit is het gevolg van voortdurende aanpassingen aan de route, waarbij bijvoorbeeld omwegen zijn vervangen door rechtstreekse wegen. De Alaska Highway is al vele decennia een legendarische route, vergelijkbaar met Route 66 in de VS, vanwege de ruwe omgeving, de prachtige vergezichten en het eindeloos lijkende asfalt.

De Alaska Highway is een onderdeel van de Pan-American Highway, die zich uitstrekt tot zuiden van Argentinië. Deze route is in totaal 30.000 kilometer lang.

Aanleg van de Alaska Highway

De aanleg van de Alaska Highway heeft nogal wat voeten in aarde gehad. Nog voordat de eerste schop de grond in ging, hebben de Amerikaanse en Canadese overheden jarenlang gesteggeld. Het was reeds in de jaren 20 van de twintigste eeuw dat Thomas MacDonald, directeur van het Amerikaanse Bureau of Public Roads, droomde van een internationale snelweg die Alaska met de rest van de VS zou verbinden. De Canadese overheid zag echter geen heil in de operatie, aangezien de route niet veel zou opleveren voor de Canadese economie.

Om het nut van de aanleg voor de weg te bevorderen, bereisde Slim Williams in 1933 de oorspronkelijk voorgestelde route per hondenslee. Aangezien een groot deel van de route over Canadees gebied zou overgaan, was steun van de Canadese overheid cruciaal. Hij wist de Canadese overheid echter niet te overtuigen.

Op 6 februari 1942 stemden beide overheden pas in om de snelweg aan te leggen, onder voorwaarde dat de Amerikaanse overheid de volledige kosten voor aanleg van de Alaska Highway zou dragen en dat de weg en andere faciliteiten in Canada, na de Tweede Wereldoorlog zouden worden overgedragen aan de Canadese autoriteiten.

De officiële start van de bouw vond plaats op 8 maart 1942, waarbij honderden bouwmachines met treinen werden verplaatst naar het noordelijk gelegen Dawson Creek. Tijdens de aanleg van de weg kreeg de Alaska Highway de bijnaam “Oil Can Highway”, vanwege de grote aantallen afgedankte olieblikken en brandstofvaten die langs de weg waren achtergelaten.

Op 24 september 1942 ontmoetten twee teams van wegwerkers elkaar bij Milepost 588, wat later Contact Creek werd genoemd. De hele route werd voltooid op 28 oktober 1942. Op 20 november 1942 werd de weg officieel geopend. De weg werd oorspronkelijk gebouwd door het US Army Corps of Engineers als een aanvoerroute tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Route van de Alaska Highway

Vanaf Dawson Creek leidt de Alaska Highway langs prachtige gebieden. Zo passeer je aan het begin van de route, vanaf Dawson Creek, in noordelijke richting het enorme Northern Rocky Mountains Provincial Park. Vervolgens gaat de rit door Muncho Lake Provincial Park en buigt af naar het westen.

Honderden kilometers leidt de snelweg door het ruige landschap van de noordelijke Rockies, met prachtige vergezichten. Bij het stadje Teslin in Yukon, kom je langs het enorm langgerekte Teslin Lake, absoluut de moeite waard regelmatig even te stoppen om de omgeving in je op te nemen.

Een paar honderd kilometer verder noordwestwaarts ligt Whitehorse, een ideale plek om de lange reis even te onderbreken. Deze bedrijvige provinciestad staat bol van de noordelijke cultuur en is een prima uitvalsbasis om een van de vele natuurwandelingen in de prachtige omgeving te maken.

Na Whitehorse buigt de weg verder af naar het westen en komt vlak langs Kluane National Park met zijn torenhoge bergpieken. De weg buigt weer naar het noordwesten en je steekt de grens met Alaska over bij Alcan Border. Het landschap wordt minder grillig en je rijdt door een prachtig toendragebied met talloze meertjes en waar de Tanana River, wellicht bekend van televisie, het landschap doorkruist.

De Alaska Highway kronkelt verder langs de gehuchtjes Tok en Dot Lake om uiteindelijk uit te komen bij Delta Junction, waar de Alaska Highway overgaat in de Richardson Highway.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge