De provincie Alberta is misschien wel het mooiste deel van Canada. Het adembenemende landschap staat garant voor de mooiste vakantiefoto’s en het zal niet de eerste keer zijn dat reizigers bij terugkomst garanderen ooit terug te gaan.

Wij zetten de tien mooiste plaatsen van Alberta voor je op een rijtje. Let op want ze zijn oogverblindend mooi.. Van het beroemde Lake Louise en andere schitterende meren tot watervallen.

De mooiste plaatsen in Alberta, Canada

1. Lake Louise

Lake Louise is met kop en schouders het meest gefotografeerde meer van Canada en dat is niet voor niets! Gelegen op ongeveer een uur rijden ten oosten van de stad Banff vind je het mysterieuze grijsblauwe water van Lake Louise. En vergis je niet, de kleur van het water is precies zoals op de ansichtkaarten.

Huur hier een kano bij het Lake Louise Boathouse of ga heerlijk wandelen op de mooie paden langs het meer. Een van de meest populaire wandelingen is de route van langs het meer naar boven langs de berg naar de Lake Agnes Tea House. Bij deze wandeling heb je schitterende uitzichten over het meer.

2. Banff

Banff is een heerlijk bergstadje waar 365 dagen per jaar een vakantiesfeer hangt. De historische charme, de levendige Avenues en de gezellige horeca maken Banff tot een geliefde vakantiebestemming.

Neem in Banff de gondel naar Sulphur Mountain en geniet daar van een adembenemend uitzicht over de Banff Townsite en de omliggende vallei of bezoek de lokale hotsprings. Daarnaast zijn er accommodaties en restaurants in elke prijsklasse en zit je natuurlijk in een prachtige omgeving: Banff National Park, tevens het oudste nationale park van Canada.

3. Maligne Canyon

Gelegen vlak buiten het stadje Jasper is Maligne Canyon het hele jaar door prachtig om te bezoeken. In de lente, zomer en herfst is de canyon omgeven met weelderige groene bomen en het uitzicht op de waterval is zowel in de zomer als in de winter prachtig. In de winter zie je hier prachtige ijsformaties. Realiseer je dat het water dat hier door de kloof stroomt afkomstig is uit een nabijgelegen meer, Medicine Lake, en hiernaartoe is komen stromen door een ondergronds grottenstelsel.