• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Beleef de Klondike Goudkoorts

De enorme goudkoorts van eind negentiende eeuw
|

Klondike is eigenlijk maar op één manier bekend: vanwege de enorme goudkoorts van eind negentiende eeuw. Nadat het eerste goud in de regio was gevonden, overspoelden duizenden goudzoekers de regio Dawson City en Klondike in de Yukon Territory en maakten er een gonzende stad van. Op de hoogtijdagen van de Klondike goudkoorts waren er 30.000 gelukszoekers op de Klondike regio afgekomen, waardoor er zelfs een hongersnood was ontstaan.

In reactie hierop kwamen in hun kielzog vele ondernemers naar de regio om de goudzoekers te voorzien van faciliteiten. Al snel volgden de Mounties, werden er kruidenierswinkels en saloons geopend, nachtclubs en whiskystokerijen, allemaal om de vele goudzoekers te voorzien van voedsel, vermaak en gemak.

Als je denkt dat uit Klondike in de loop der tijd een bruisende stad is ontstaan, dan heb je het mis. Tegenwoordig is Klondike niet meer dan een gehuchtje waar je zo langs zou rijden. Toch is het stadje nog steeds absoluut de moeite waard om te bezoeken vanwege de enorme culturele waarde. Het is een openluchtmuseum geworden met volop cultureel erfgoed en waar de oude verhalen door de straten waaien.

Duik in de historie van de Klondike goudkoorts

Stap honderdtwintig jaar terug in de tijd en beleef de euforie van de Klondike goudkoorts. Bewandel de stoffige promenades, breng een bezoek aan een dancehall waar nog steeds de cancan wordt gedanst en lees de werken van Robert Service en Jack London. Geniet van echte Klondike gastvrijheid en ontmoet de Hän bevolking, de oorspronkelijke bewoners van de regio. Volg de Trail of ’98 naar het historische Dawson City, een nabij gelegen goudzoekersstadje dat barst van het erfgoed en de attracties.

Beleef de Klondike goudkoorts zelf

In de regio zijn diverse ondernemingen die je de Klondike goudkoorts zelf kunnen laten beleven. Zeer leuke excursie voor gezinnen. Zoek zelf met een pannetje naar goud en laat je beeldend informeren door een van de gidsen die je mee terugneemt naar de tijd van de Klondike goudkoorts. Een impressie van de omgeving zie je in deze video.

Ook de Klondike goudkoorts zelf beleven?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge