• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De Petitcodiac River/Chocolate River, New Brunswick

|

De Petitcodiac River, informeel ook wel bekend als de Chocolate River, is een Canadese rivier in het zuidoosten van de provincie New Brunswick. De rivier stroomt over een lengte van 79 kilometer door het landschap tot hij bij de Hopewell Rocks in de Shepody Bay uitkomt, die deel uitmaakt van de Bay of Fundy.

De Petitcodiac River geniet bekendheid vanwege de enorme getijdenstromen die bij eb een groot deel van de rivierbedding blootleggen. Deze rivierbedding is bruin van kleur, vandaar de bijnaam Chocolate River.

Geschiedenis en gebruik van de Petitcodiac River

De Mi’kmaq First Nations waren de eersten die zich vestigden in de buurt van de Petitcodiac River en gebruikten de rivier vooral als transportroute naar het binnenland. In 1698 koloniseerden de Acadians (de afstammelingen van Franse kolonisten) de regio, maar zij werden in 1755 verdreven door de Engelsen tijdens de Zevenjarige Oorlog.

De regio van Moncton en de Petitcodiac River tot het jaar 1760 altijd een toneel geweest van strijd tussen de Acadiens en de Engelse kolonisten.

Rond 1840 groeide het stadje Moncton, gelegen aan de rivier, uit door scheepsbouwindustrie, maar met de komst van de stoomtrein nam het gebruik van de rivier weer af.

In 1968 werd een omstreden dam gebouwd tussen Moncton en Riverview die de landbouw moest beschermen tegen overstromingen. De waterkwaliteit daalde en de zalmvangsten namen af met meer dan 80%. Er werden poorten in de dijk gemaakt om de natuur in en om de Petitcodiac River te beschermen.

Geologie

Het grootste deel van het omliggende stroomgebied bestaat uit zand, klei en slib, waardoor de rivier erg rijk is aan mineralen en dus zeer vruchtbare slib voortbrengt. De regionale landbouw maakt op haar beurt weer dankbaar gebruik van deze slib, die bovendien is verrijkt met getijdensediment.

De Chocolate River bij eb is een leuke attractie om te bekijken als je in de buurt van Moncton bent.

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge