• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

De wijnen van Canada

Verrassend goede wijnen uit Canada
|

De wijnen van Canada genieten wereldwijde bekendheid. En hoewel de meeste wijndrinkers niet direct aan Canada zullen denken als een wijnland, komen er verrassend goede wijnen vandaan.

De oost- en de westkust van Canada liggen maar liefst 7.821 kilometer bij elkaar. Daarom zou het zeer sterk zijn als er daartussen niet één wijngebied zou liggen. Integendeel, er liggen er talloze! Canada is namelijk een flinke wijnproducent, en vooral qua verschillende soorten wijn.

De wijngebieden liggen verspreid van het eiland Newfoundland tot aan Vancouver Island aan de westkust van British Columbia. Met talrijke microklimaten, bergketens die bescherming bieden tegen heftige weersinvloeden en vruchtbare bodems, is Canada een producent van talloze kwaliteitswijnen.

De bekendste wijnregio’s en wijnen van Canada

Hoewel de vroege ervaringen met wijnbouw in Canada moeilijk waren, heeft men met moderne technieken en de juiste druivensoorten een productieve wijnindustrie kunnen opzetten.

De bekendste wijnregio’s van Canada zijn:

In British Columbia heb je de Naramata Kootenays en het snel ontwikkelende gebied van de Okanagan Thompson River Valley.

In Quebec zijn er vijf belangrijke wijnregio’s: Montérégie, Eastern Townships Wineries Les Cantons de l’Est en de Lower Laurential Wineries.

Nova Scotia heeft daarnaast vijf voorname wijngebieden waarvan Annapolis Valley de meest bekende is.

Uiteraard zijn er naast deze wijn producerende gebieden nog talloze kleinere regio’s die wijn produceren. De vier belangrijkste factoren die een rol spelen voor de wijnregio’s zijn:

  • De geografische positie
  • Grondtype
  • Weertype (zon, regen, temperatuur)
  • Soort druiven

Bovendien produceerde Canada in 2002 75.900.000 liter wijn (0,3% van de wereldproductie).

Impressies

Wijnen in Canada

Icewine, Canada’s grootste wijnexportproduct

Icewine is wijn die is gemaakt van druiven die tijdens de vorst nog aan de druivenstruiken zaten. Hierbij bevriest alleen het vocht in de druiven, waardoor de vaste bestanddelen geconcentreerd worden. Doordat de druiven vervolgens in bevroren toestand geperst worden ontstaat er een geconcentreerde, heerlijk zoete wijn. Daarnaast worden de druiven bij dit proces reeds geperst voor de fermentatie. Hierdoor behouden ze hun natuurlijke zoete smaak.

Desalniettemin is de productie van Icewine nogal riskant, aangezien de vorst op het juiste moment moet inzetten. Daar komt bij dat er voldoende arbeidskrachten beschikbaar moeten zijn om het bereidingsproces efficiënt uit te kunnen voeren. Want onvoorziene factoren kunnen er zomaar toe leiden dat een complete oogst icewine verloren gaat.

Icewine wordt met name in de Okanagan Valley in BC geproduceerd.

Ook een reis door de wijnstreek?

Onderstaande reizen ben je minimaal 3 dagen tijdens je reis in de wijn streek van West-Canada

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge