• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Digby, Nova Scotia

Een regionaal handelscentrum
|

Digby is een Canadees stadje in het zuidwesten van de provincie Nova Scotia. Het stadje is gelegen aan de westelijke oever van het Annapolis Basin in de buurt van de Digby Gut, de smalle doorgang die het bassin aansluit op de Bay of Fundy.

Geschiedenis van Digby

In het verleden werd Digby “Oositookun” genoemd, de term die door Mikmaq First Nations werd gebruikt en iets betekent als ‘oor van de grond’. In het jaar 1760 vestigden zich een aantal Engelse kolonisten in het gebied en noemden de stad Conway.

Gedurende de 19e eeuw ontwikkelde Digby zich tot een scheepvaartstad en werd het een regionaal handelscentrum. In het laatste decennium van de 19e eeuw groeide de handel nog sterker, toen de Dominion Atlantic Railway het gebied ontsloot en zo de goederen die met boten werden aangevoerd, kon afvoeren naar het achterland.

De geschiedenis van dit gezellige vissersstadje is geconserveerd in het Admiral Digby Museum, gelegen aan de haven in het historische Woodrow / Dakin huis, een van de oudste panden in de stad.

Toerisme

Door de prachtige ligging en het altijd gezellige, drukke haventje, is het een heerlijk stadje om enkele dagen te verblijven en een zeer geschikte uitvalsbasis om de omgeving te verkennen. Er zijn talloze Inns en Bed & Breakfasts in en om het centrum. Je kan daaraan goed merken dat het toerisme een belangrijke sector is.

Wharf Rat Rally

Sinds 2004 is Digby de bestemming geworden van de grootste motorfietsrally van de kustprovincies van Canada, de jaarlijkse Wharf Rat Rally. Elk jaar in de eerste week van augustus groeit de bevolking in aantal van 2.000 inwoners tot wel 50.000 inwoners, wanneer wel 25.000 motorfietsen het kustplaatsje aandoen. Het is een hele happening, maar supergezellig én indrukwekkend om mee te maken.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge