E.C. Manning Provincial Park is een natuurpark in het zuidwesten van de provincie British Columbia. Het park is gelegen op een kleine 200 kilometer ten oosten van de stad Vancouver. Tot 1813 was het gebied alleen betreden door inheemse volkeren.

Het park werd in 1941 vernoemd naar Ernest Callaway Manning, Chief Forester van British Columbia. Hij kwam om het leven bij een vliegtuigongeluk in 1941. Tijdens zijn tijd als Chief Forester was hij een pionier in het conserveren van land voor de toekomstige generaties. Ook Tweedsmuir Provincial Park, Hamber Provincial Park en Wells Gray Provincial Park werden onder leiding van Manning beschermde gebieden.

Natuur in E.C. Manning Provincial Park

De omgeving in het park is vrij divers en varieert van natte regenwouden tot grillige besneeuwde bergtoppen, alpenweiden vol met wilde bloemen tot kleine meren en brede rivierbeddingen die hun weg hebben geslepen door de bodem van de vallei.

Een enorm netwerk van paden doorkruist het park, waarvan een aantal in vroeger tijden de route vormden voor bonthandelaren en inheemse jagers. De grootste bekendheid van het park is te danken aan de midzomerbeelden van de prachtige bloemenweiden. In Manning Park is er nog veel andere flora te bekennen, zoals de Rhododendron Flats, een uniek bos bij de westelijke ingang van het park, waar een aanzienlijke kolonie van roze-rode rododendrons in het voorjaar bloeit tot ongeveer half juni.

Toerisme in Manning Park

Toeristen komen uiteraard vooral voor de prachtige natuur naar dit prachtige provinciale park. De verscheidenheid aan flora en fauna is aanzienlijk door de verschillende soorten klimaten in het park.

In het park is een resort dat een capaciteit van duizend verblijfplaatsen huisvest in de vorm van hotels, cabins, chalets en campings.