• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Indian Summer in Canada

Bladeren vallen en beren gaan op zalm vissen om hun laatste vetreserve op de te bouwen
|

Indian Summer in Canada is een fenomeen waar jaarlijks veel toeristen op af komen. De prachtige kleuren van de bomen brengen menigeen in vervoering. De beste periode om dit prachtige natuurlijke fenomeen te aanschouwen is uiteraard het najaar.

De Indian Summer is in wezen een buitengewoon warme, droge periode in het najaar, ook wel een ‘oudewijvenzomer’ genoemd. In deze periode kleuren de bladeren van de loofbomen sterk oranje en rood. Daarvan vooral van de esdoorns waarmee Canada zo rijk is bezaaid.

Wat veroorzaakt de mooie kleuren van de Indian Summer?

De schitterende kleuren van de Indian Summer in Canada worden vooral veroorzaakt door de stoffen die van nature in de bladeren voorkomen, zoals carotenoïden, chlorofyl en anthocyanen.

Carotenoïden, meestal oranjetinten, zijn het hele jaar aanwezig in het blad, maar het groene chlorofyl maskeert de oranje-gele kleuren. Onder invloed van de naderende herfst en minder licht, worden de chlorofylcellen in een trager tempo vervangen dan ze worden opgebruikt. De pigmenten van de carotenoïden worden dus prominenter. Hierdoor kleuren de bladeren geel, bruin of oranje kleuren, of één van de vele kleuren daartussen.

De rode en paarse herfstkleuren worden veroorzaakt door een andere groep van pigmenten, de anthocyanen. In tegenstelling tot de carotenoïden, zijn deze pigmenten niet aanwezig in het blad tijdens het groeiseizoen Deze worden pas aan het eind van het seizoen geproduceerd.

Tijdens de herfst verandert het suikerafbraakproces in het blad onder invloed van afnemende fosfaatniveaus. Dit leidt tot de productie van anthocyaninen. Hoe feller het licht, hoe groter de productie van anthocyanen en helderder de kleuren. Als de herfstdagen koel en helder zijn en de nachten koud, maar wel boven nul, dan zijn de kleuringen op z’n mooist.

Het zijn de esdoorns (maple leaf bomen), eiken, kornoeljes en kersenbomen die het rijkst zijn aan anthocyanen. Immers zijn dit nu juist de meest voorkomende bomen in de Canadese loofbossen die de Indian Summer in Canada zo geweldig mooi maken.

Waar in Canada?

De vurige rode, oranje en bronzen kleuren van de Indian Summer in Canada zijn het best te bezichtigen in een aantal regio’s. Deze regio’s liggen vooral in het zuidelijke deel van Canada, aangezien daar meer loofbossen voorkomen. In de noordelijke delen komen meer naaldwouden voor, waardoor in die gebieden geen Indian Summer voorkomt.

Québec

Québec heeft geweldige loofbossen die de typische Indian Summer in Canada bieden. Geniet van de serene rust langs de Saint Lawrence rivier. De natuurlijke schoonheid en stilte, gecombineerd met de geweldig gekleurde kornoeljes en esdoorns die de idyllische plaatsen in Québec omzomen. De karmijnrode kleuren aan de oevers van de Saint Lawrence rivier. In combinatie met de okergele schakeringen van de eiken en berken hebben al menig schilder in vervoering gebracht bij het vereeuwigen van de geweldige aanblikken. De landelijke regio’s rond de steden Montréal of Québec-City en op de “Oost-Canada en Gaspé Peninsula Gaspé Peninsula, zijn de places to go.

Oost-Ontario

Ontario is minder bebost dan veel andere provincies. In de zuidelijke helft van Ontario zouden veel loofbomen voor moeten komen. Echter zijn deze zo flink gecultiveerd dat veel oude bossen zijn verdwenen.

Verder noordelijk, in Algonquin Provincial Park, ligt de scheidslijn tussen de naaldbomen van het koudere deel van de provincie en de loofbomen van het warmere deel. Juist deze scheidslijn maakt dit enorme gebied zo boeiend. Door de grote biodiversiteit is dit ook zeker een plek om te bezoeken om te genieten van de Indian Summer in Canada.

West-Ontario

Het zuidwesten van de provincie is een prachtige regio met enorme gebieden van loofbomen die in de warme herfstdagen prachtig kleuren. Met name Eagle Dogtooth Provincial Park bij het stadje Kenora. Maar ook het watersportparadijs van Canada en het Sleeping Giant Provincial Park bij Thunder Bay zijn schitterende gebieden tijdens de Indian Summer.

British Columbia

Stanley Park is een oase in de stad Vancouver en tevens het stadpark van de wereldstad maar ook één van de aangewezen plekken in om de Indian Summer te bewonderen. De vele loofbomen die het park rijk is kleuren verbijsterend mooi in het najaar.

Ook de stadsparken van zijn schitterende locaties om van de zachte nazomer te genieten.

Nova Scotia

Wel de meest aangewezen plek om van de Indian Summer te genieten. De uitgestrekte loofbossen bieden een prachtige aanblik in het najaar.

De kleurenpaletten zijn prachtig, de herfsttemperaturen aangenaam…tja, wat doen we nog hier in Nederland….?

Interesse in een reis naar de Indian Summer in Canada?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge