• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Inukshuk

Een symbool van Canada
|

Een Inukshuk is een richtingaanwijzer of mijlpaal die van oorsprong door de Inuit uit het Canadese noordpoolgebied werd gebruikt. Een Inukshuk wordt gemaakt van een stapel stenen en speelt een belangrijke rol bij de navigatie over de toendra. Letterlijk betekent de naam ‘iemand was hier’. De juiste, oorspronkelijke spelling is Inuksuk, maar is in het Engels verbasterd tot Inukshuk, met een -h.

De Inuksuit (meervoud) variëren qua vorm en afmetingen en vervullen een veelvoud aan functies. Het zijn symbolen met diepe wortels in de Inuït cultuur.

De Inuït maken Inuksuit in verschillende vormen voor verschillende doeleinden: als navigatie of directionele hulpmiddelen, om een plaats van respect of gedenkteken te markeren voor een geliefd persoon, of trekroutes of plaatsen waar men vis kan vinden.

De stapel stenen staat symbool voor de menselijke geest. Het symbool laat zien dat ons vermogen afhankelijk is van de balans van andere zaken of personen die ons omgeven (een instabiele steen laat het symbool ineenstorten). Het herinnert ons aan de behoefte te behoren tot een groter geheel, zoals een stam of een samenleving en ons vermogen om ons te committeren aan gemeenschappelijke doelen.

Modern gebruik van Inukshuk

De Inukshuk is tegenwoordig een typisch Canadees symbool. Het symbool van de gestapelde stenen komt dat ook terug in de vlag van Nunavut en in Toronto staat een 9 meter hoge Inukshuk aan de rand van Lake Ontario. Ook in 2010 vormde de stenenformatie het symbool voor de Olympische Spelen.

Langs de Trans-Canada Highway, met inbegrip van het Noorden van Ontario, staan op talloze plaatsen Inuksuit. In 2010 heeft een journalist tussen de stad Sudbury en Parry Sound langs Highway 69 maar liefst 93 symbolen geteld.

Als je goed oplet zie je overal in Canada langs de weg Inukshuk symbolen, van Yukon tot Nunavut. Vaak zijn die door Canadezen gemaakt, maar door de groeiende bekendheid onder toeristen, dragen die ook bij aan de groei van deze kleine bermmonumentjes.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.