De Millennium Trail is een recreatieve wandelbestemming die gelegen is in Whitehorse, Yukon Territory, Canada. De Millennium loopbrug en  de oever van de Yukon River zijn de ideale manier om Whitehorse te bewonderen, terwijl je geniet van de machtige Yukon River.

De 5 kilometer lange route is deels verhard, deels onverhard en wordt gebruikt door wandelaars, hardlopers, skaters en fietsers. De Millennium Trail kronkelt zowel langs de oostelijke als de westelijke zijde van de rivier en is verbonden via de Robert Campbell Bridge in het noorden en de Rotary Footbridge vlakbij de vistrappen in het zuiden.

De route van de Millennium Trail

De Millennium Trail aan de oostkant van de rivier leidt door een bosrijk gebied van espen en pijnboombossen. Aan de oostzijde van de rivier is ook een zalmkwekerij gevestigd. Vergeet niet om, voordat je de voetgangersbrug oversteekt, de 100 meter verderop gelegen vistrappen te bekijken.

Aan de zuidkant van de route kruist de Rotary Footbridge de Yukon River. De loopbrug verbindt het oostelijke en het westelijke deel van de Millennium Trail. Eenmaal aan de westkant, ligt Bert Law Park net naast de brug. Bert Law Park is een park op een eiland in de rivier en een populaire bestemming voor vogelspotters en om te wandelen.

De westelijke oever van de Yukon River is uitgerust met diverse uitkijkposten en lookouts. Het loopt parallel aan de Robert Service Highway naar de stad. Eenmaal in de stad is de wandelroute verbonden met een aantal verharde paden van het Peace Park en de SS Klondike Historic Site aan de overkant van de straat.

Aan de zuidkant van de Millennium Trail, waar de Rotary Footbridge de Yukon rivier kruist, is de route verbonden met de River Loop Trail. De river Loop Trail is weer verbonden met de Miles Canyon Trail aan het andere uiteinde van de stad.

Hoe kom je bij de Millennium Trail?

Whitehorse is bereikbaar via de Alaska Highway. In de buurt van de SS Klondike, downtown Whitehorse, bij de Robert Campbell Bridge, is een uitstekende plaats om de wandeling te beginnen.