• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Mooiste Nationale Parken van Oost-Canada

Niet te vergelijken met de parken in het westen van Canada
|

De mooiste nationale parken van Oost-Canada zijn absoluut niet te vergelijken met de nationale parken van West-Canada. Compleet andere landschapsvormen dan in het westen zorgen voor een ander karakter in het oosten.

Waar de parken in het westen veelal in de ruige Rockies liggen, is het landschap in het oosten meer heuvelachtig van aard, waardoor de parken minder ‘dramatisch’ overkomen. Toch zijn de nationale parken in Oost-Canada van een ongekende schoonheid.

Mooiste Nationale Parken van Oost-Canada

Gros Morne National Park

Gros Morne National Park ligt op Newfoundland, in de meest oostelijke provincie van Canada. In het park is goed te zien hoe de bodem in het park zich heeft ontwikkeld onder invloed van de platentektoniek van de aardkorst. De diepe aardkorst van de oceaan en de mantel van de aarde liggen hier namelijk bloot. Lees meer over Gros Morne National Park.

Fundy National Park

Het Fundy National Park in de provincie New Brunswick is een park met een unieke kustlijn. Want het park is gelegen aan de Bay of Fundy, een baai waar de grootste getijdenverschillen ter wereld voorkomen. De verschillen tussen eb en vloed lopen hier op tot wel 15 meter! Lees meer over Fundy National Park.

Cape Breton Highlands National Park

Cape Breton Highlands National Park op Cape Breton Island is een unieke omgeving waar kleine riviertjes lopen door de miljoenen jaren oude rotsgesteenten. Daarnaast is hier de bodem bedekt met weelderige bossen die zich hebben gevormd onder invloed van het koele, vochtige zeeklimaat.

Het robuuste landschap van Cape Breton Highlands National Park biedt een unieke mix van flora en fauna die je nergens anders in Canada aantreft. Lees meer over Cape Breton Island

 

Mingam Archipelago National Park Reserve

In het Mingan Archipelago National Park Reserve vind je de grootste concentratie van geërodeerde monolieten in Canada. Kortom, het park heeft over een afstand van 150 kilometer bijna 1000 kleinere en grotere eilandjes langs de kustlijn.

Auyuittuq National Park

Auyuittuq National Park is een park van extremen. Samengevat zijn de extreme weersomstandigheden, extreme rotsformaties, enorme fjorden en kolkende watervallen karakteristiek voor de natuur in dit park. Lees meer over Auyuittuq National Park.

Interesse in een reis langs een van deze Nationale parken?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.6

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge