• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Peggy’s Cove, Nova Scotia

Met haar beroemde icoon de Peggy’s Point Lighthouse
|

Peggy’s Cove is een kleine, schilderachtige gemeenschap, gelegen aan de oostelijke oever van St. Margarets Bay, vlakbij Halifax, Nova Scotia. Het beroemde icoon van het dorpje is de Peggy’s Point Lighthouse, gebouwd in 1868. Jaarlijks trekt dit prachtige, kleine dorpje, tienduizenden toeristen, vele malen meer dan de enkele tientallen bewoners van Peggy’s Cove.

Peggy’s Cove is gelegen op 43 kilometer ten zuidwesten van de stad Halifax en is één van de vele kleine vissersgemeenschappen die zich langs de kust van Nova Scotia bevinden. Het dorpje is vernoemd naar het kleine baaitje waaraan het gelegen is, net zoals Peggy’s Point, de plaats waar de iconische vuurtoren staat. Het dorpje markeert de oostelijke punt van de grotere St. Margaret’s Bay.

Geschiedenis van Peggy’s Cove

De eerste geregistreerde naam van de baai was East-Point Harbour of Peggs Haven in 1766. De herkomst van de naam is gebaseerd op een verhaal waarbij een jong meisje samen met haar familie schipbreuk had geleden, waarbij haar familie was omgekomen. Omdat zij haar naam zelf nog niet kon uitspreken. Peggy trouwde in 1800 met een inwoner van de baai en stond bekend als “Peggy van de Cove”. Later werd de inham Peggy’s Cove genoemd.

Peggy’s Cove als trekpleister

Van oudsher hebben veel kunstenaars en fotografen Peggy’s Cove vereeuwigd op het witte doek en op de gevoelige plaat. Het aantal bezoekers dat dit prachtige vissersdorpje jaarlijks aandoet is enorm toegenomen. De bevolking is kleiner geworden, maar de bezoekersaantallen zijn gestegen. Het vissersdorp is een favoriete toeristische bestemming.

Van oudsher draaide de economie van de gemeenschap vooral rond de visserij. Tegenwoordig is het toerisme de voornaamste bron van inkomsten, hoewel de lokale vissers nog steeds op kreeft vissen. Dat is goed te zien aan de talloze fuiken die in het haventje liggen.

Naast de vuurtoren zijn in Peggy’s Cove de publieke kunstgalerie, een tearoom en een cadeauwinkel te bezoeken.

Geologie

Toen meer dan 400 miljoen jaar geleden de platentektoniek veroorzaakte dat er lava naar boven bubbelde, ontstonden de rotsen die het unieke landschap vormen dat het dorp omringt. Het prachtige landschap van Peggy’s Cove en de omliggende gebieden wordt sindsdien geërodeerd door gletsjers en de oceaangetijden.

Swissair 111 Memorial Site

Op 2 september 1998, crashte Swissair vlucht 111 in de St. Margaret’s Bay waarbij alle passagiers en bemanningsleden het leven verloren. Een van de twee gedenktekens voor de slachtoffers van de ramp is gelegen aan de Whalesback, een kaap op ongeveer 1 kilometer ten noordwesten van Peggy’s Cove. De andere ligt in Bayswater, elders in Nova Scotia.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Profielfoto Robbert Kloosterman
Creating Stories Robbert Kloosterman Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge