• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Highlights Sea to sky highway

Door vijf verschillende klimaatzones
|

Highway 99, ook wel bekend als de Sea to Sky Highway, de Squamish snelweg, Route 99, of Whistler Highway, is de belangrijkste noord-zuid verkeersader die het gebied rond Vancouver verbindt met het noorden van de provincie British Columbia. De route loopt in wezen vanaf de Amerikaanse grens door de GVA (Greater Vancouver Area) tot aan Cache Creek. Een deel van deze weg is afgeleid van de oude US Route 99, waarmee de snelweg aanvankelijk was verbonden.

De naam van de Sea to sky highway

De naam van de Sea to Sky Highway is ontleend aan het feit dat de snelweg die start op zeeniveau, leidt naar een hoger deel van British Columbia, dat tot hoog in de lucht reikt, de omgeving van Whistler. Vanaf de bossen aan de kust bij Horseshoe Bay, dat vlakbij Vancouver ligt, leidt de 2-baans weg je door vijf verschillende klimaatzones, voordat je aankomt op het eindpunt van de Sea to Sky Highway, waar je Highway 97 opdraait, vlakbij Cache Creek.

Geschiedenis

In de jaren 60 van de vorige eeuw werd de weg aangelegd om het toerisme te stimuleren in de regio van Whistler. In eerste instantie liep de weg langs de kust van Vancouver tot aan Squamish. Toen de regio rond Whistler een goede verbinding had met de regio Vancouver, werd in 1975 besloten de snelweg door te trekken tot aan het noordoostelijker gelegen Pemberton. Het duurde nog 20 jaar voordat de weg van Pemberton was doorgetrokken tot aan Cache Creek, tevens het eind van de Sea to Sky Highway.

Olympische Spelen Whistler

Toen de Olympische Spelen in 2010 in Whistler zouden worden gehouden, werden in de aanloop hiernaar bepaalde delen van de weg verbreed naar vierbaanswegen. Tegenwoordig is de hele weg van Vancouver naar Cache Creek prima te rijden binnen 5 uur, de tijd die men vroeger kwijt was om van Vancouver naar Whistler te reizen. Om deze weg in 5 uur te rijden is echter zonde. Neem absoluut de tijd voor deze weg, want deze route is adembenemend door de volgende highlights!

Highlights Sea to Sky Highway

Lions Bay

De kustplaats Lions Bay ligt op ongeveer 10 kilometer ten noorden van Horseshoe Bay in de schilderachtige omgeving tussen de Coastal Mountains en Howe Sound. Lions Bay is slechts een kleine gemeenschap van kunstenaars, schrijvers en muzikanten en heeft een gezellige jachthaven, een winkel, een klein café en de Lions Bay Art Gallery. Het is een gezellige plek voor een korte stop.

Porteau

Na Brunswick Beach is Porteau het volgende dorp van de Sea to Sky Highway. En hier vind je ook het kleine maar mooie Porteau Cove Provincial Park. In vergelijking met andere provinciale parken in British Columbia is het een miniparkje. Het park beslaat slechts 50 hectare, maar het heeft wel veel faciliteiten, waaronder een camping, douches, toiletten, picknickplaatsen, boothellingen, vislocaties en prima mogelijkheden om windsurfen, duiken en fietsen. Het is dus een geweldige plek om te stoppen voor een picknick of om te overnachten met een camper of tent.

Britannia Beach

Wanneer je de Sea to Sky Highway vervolgt ligt net voorbij het kleine plaatsje Minaty Bay het grotere kustplaatsje Britannia Beach. Dit dorp is het meest bekend als mijnbouwgemeenschap en werd opgebouwd rond de lokale kopermijn. De mijnproductie werd stopgezet in 1974, maar de mijn werd een jaar later opengesteld voor het publiek. Leuk om te bezoeken!

Murrin Provincial Park

Iets meer dan twee kilometer ten noorden van Britannia Beach langs de Sea to Sky Highway ligt het volgende park, Murrin Provincial Park. Net zoals Portea Cove is Murrin Provincial Park is het heel klein qua oppervlakte, maar groots in wat het te bieden heeft. Het park heeft een prachtig landschap en Murrin Provincial Park is vooral bekend om de klimwanden. Je kan er heerlijk picknicken, wandelen of zwemmen en vissen in Browning Lake.

Shannon Falls Provincial Park

Net ten zuiden van Squamish ligt het Shannon Falls Provincial Park. De watervallen zijn de op twee na hoogste in BC op 335 meter boven de Sea to Sky Highway. Aangezien het park direct bereikbaar is vanaf de weg is dit een uitstekende plek om te stoppen, de watervallen te bewonderen en te picknicken. Ook kan je er prima wandelen, klimmen, fietsen en wildlife spotten.

West Coast Railway Heritage Park

Twee kilometer ten noorden van Squamish ligt het West Coast Railway Heritage Park. Een prachtig spoorwegmuseumpark, waar meer dan 1.500 mensen zich inspannen om het erfgoed van de lokale Canadese spoorwegen zo goed mogelijk te conserveren. Kijk op de website van West Coast Railway Heritage Park voor meer informatie.

Brandywine Falls Provincial Park

Het prachtige Brandywine Falls Provincial Park is gelegen op zo’n 11 kilometer ten zuiden van Whistler. Het park is alleen overdag geopend voor bezoekers en mag dan ook niet worden gebruikt om te overnachten. Het park is een prima locatie voor een stop en bezoekers kunnen na een korte wandeling de Brandywine Falls bekijken vanaf diverse uitkijkpunten.

Nairn Falls Provincial Park

Ongeveer 20 minuten rijden ten noorden van Whistler op de Sea to Sky Highway ligt het laatste provinciale park van het gebied, Nairn Falls Provincial Park. Het is een populaire locatie voor bezoekers van Whistler die low-budget willen kamperen en de natuur in de regio willen ontdekken. De Nairn Falls waterval, waarnaar het park is vernoemd, is 60 meter hoog en kan via een wandelpad worden bewonderd.

Natuurlijk is de Sea to Sky Highway nog een stuk langer, maar tot Nairns Falls Provincial Park zijn de meeste highlights langs deze geweldige snelweg.

Interesse in een reis langs route?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge