• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Surfen in Tofino, Vancouver Island

Het surfstadje dat anders is dan alle andere surfstadjes
|

Surfen in Tofino? Nog nooit van gehoord….waar ligt dat? Tofino ligt op Vancouver Island…het is een surfstadje dat anders is dan je ooit zult zien. Waar de surfstandaarden meestal worden geijkt aan surflocaties zoals Santa Monica of de exotische Hawaïaanse stranden, is Tofino compleet anders.

Gelegen aan de Pacifische kust van Vancouver Island is Tofino een klein stadje met een kleine 1.900 inwoners. In tegenstelling tot de warme, exotische omstandigheden waar je elders kunt surfen, is de westkust van Vancouver Island een surflocatie voor wildemannen, met lange baarden en droogpakken.

Surfen in Tofino, Vancouver Island

Het water is koud, reusachtige golven beuken op de stranden met ontzagwekkende kracht en de koude oceaannevel prikt in je gezicht. Door de elektrische lading van de oceaanenergie kan je niet anders dan kippenvel krijgen, of je het nu koud hebt of niet. De boze oceaan lijkt je te willen afschrikken. Wat doe je hier?

Precies, je bent hier om de ruige golven van Tofino te bedwingen. Surfen in Tofino, Vancouver Island is een beleving die je als surfer móet hebben meegemaakt. De surflocaties met palmbomen zijn een afgezaagd stereotype, been there done that…

Wanneer je voor het allereerst aan de westkust van Vancouver Island komt, valt je mond open. Gedrapeerd in smaragdgroen mos groeien torenhoge rode cederbomen, korstmossen bungelen aan  de takken en varens ontspruiten uit de vochtige bosbodem. Het voelt misschien zelfs een beetje unheimisch, het lijkt alsof je op een andere planeet bent aangekomen. De natuur is simpelweg onbeschrijflijk, zo mooi en apart.

Het stadje Tofino ligt als een baken langs de uitgestrekte kust. Als bij een hippieparadijs aan het einde van de wereld rijden Volkswagenbusjes af en aan, barst het van de gezellige eettentjes en zijn er ’s avonds kampvuren op het strand waar vrijgevochten levensgenieters samenkomen. Tofino heeft echt een cultstatus, zeker in de winter (november tot februari) wanneer de golven op zijn hoogst zijn. Martijn de Greve vertelt zijn ervaring met surfen in Tofino.

Mijn ervaring met surfen in Tofino

Eerst even over mezelf. Ik ben een vrij ervaren surfer en heb diverse populaire surflocaties bezocht in mijn leven. Uiteraard de plaatsen waar je ‘moet’ zijn geweest, zoals Santa Monica, de Australische westkust en de Golf van Biskaje, heb ik wel gehad. Toen iemand me zei dat ik eens moest gaan surfen in Tofino vroeg ik direct waar dat lag…nog nooit van gehoord. Wel, ik kan je zeggen: zo’n prachtige omgeving heb ik nog niet eerder in gesurft, bijna surrealistisch.

Onderstaand mijn reisverslag over het surfen in Tofino

Interesse in surfen in Tofino?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge