• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

The Inside Passage

Kajakparadijs bij uitstek
|

De Inside Passage is een vaarroute voor zeeschepen langs de kust van de staat Washington in de VS, British Columbia en Alaska. De route is in wezen een zeer uitgebreid netwerk van doorgangen tussen de vele eilanden in deze regio. Schepen kunnen bij zwaar weer op de open oceaan uitwijken naar deze route, van waar ze in nood een van de vele geïsoleerde gemeenschappen kunnen bezoeken.

De Inside Passage is een veel gebruikte route voor cruiseschepen, vrachtschepen en sleepboten, maar ook kleinere vissersboten. Ook de schepen van de Alaska Marine Highway en veerboten maken veelvuldig gebruik van de Inside Passage. De term ‘Inside Passage’ wordt ook vaak gebruikt om te verwijzen naar de oceaan en eilanden rond de doorgang zelf.

Route van de Inside Passage

De route van de Inside Passage begint in Puget Sound in de Amerikaanse staat Washington en leidt vervolgens richting het noorden, eerst langs de kust van British Columbia en vervolgens langs de kust van de Alaskan Panhandle, het handvatvormige deel van Alaska dat langs de provincie BC en Yukon ligt.

Het deel van British Columbia

Het grootste deel van de route strekt zich uit langs de 40 duizend kilometer kustlijn van British Columbia. Deze omvat de smalle Straat van Georgia tussen Vancouver Island en het vaste land van BC, de Johnstone Strait tussen Vancouver Island en het vasteland, evenals de aanzienlijk bredere Hecate Straat bij Graham Island.

Het Alaskaanse deel

Het deel van de Passage door het deel van Alaska strekt zich uit over een afstand van 800 kilometer van noord naar zuid en 160 kilometer van oost naar west. Het gebied omvat meer dan 1.000 eilanden en 24.000 kilometer aan kustlijn met vele duizenden inhammen en baaien. Hoewel de Alexanderarchipel in Alaska bescherming biedt tegen de extreme weersomstandigheden van de noordoostelijke Pacific, is het gebied onderhevig aan sterke getijdestromen die in sommige gevallen leiden tot getijdeverschillen van wel negen meter. Deze krachtige stromingen vereisen zeer veel stuurmanskunst om niet onverhoopt met het schip aan de grond te raken. Bekijk hier een promovideo over het Alaskaanse deel van de Inside Passage.

Kajakken en kanoën in de Inside Passage

De Inside Passage is een populaire bestemming voor kajakkers en kanoërs van over de hele wereld. Jaarlijks peddelen groepen en individuen langs de fjorden van British Columbia naar Glacier Bay in Alaska.

Peddel tussen de walvissen, tussen ijsschotsen in het noorden en overnacht langs de kust in de prachtige natuur. Een kajaktocht door deze regio is een ervaring die je nooit meer vergeet.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge