• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Thousand Islands, Ontario

Maar liefst 1.864 kleine en grotere eilanden
|

De Thousand Islands vormen een archipel (eilandengroep) in de Saint Lawrence River tussen Canada en de VS. De eilandengroep bestaat uit maar liefst 1.864 kleine en grotere eilanden. De eilandengroep is gelegen in de regio waar Lake Ontario uitkomt in de Saint Lawrence River.

De vele eilanden liggen verspreid in de rivier over een afstand van zo’n 50 kilometer stroomafwaarts vanaf Kingston, Ontario. De eilanden liggen zowel in het Amerikaanse als in het Canadese deel van de rivier.

De grootte van de eilanden is bepalend of ze worden meegeteld. Er zijn eilanden met een oppervlakte van wel 80 tot 100 vierkante kilometer, maar ook de allerkleinste tellen mee. Wanneer een ‘eiland’ voldoet aan de volgende eisen telt het mee als één van de Thousand Islands:

  • Het eilandje moet het hele jaar door minstens één voet boven de waterspiegel uitsteken.
  • Het eilandje moet ten minste twee levende bomen bevatten.

De regio van de Thousand Islands

De enorme zeeschepen die gebruik maken van de Saint Lawrence River, zijn in het gebied genoodzaakt om van een loods (begeleider) gebruik te maken, vanwege de vele ondiepe gedeelten. Op sommige plaatsen is het water slechts 60 centimeter diep.

De Thousand Islands liggen geografisch op een aftakking van het Canadese Schild dat zuidelijk loopt waar het samengaat met de Adirondack Mountains in de VS. Verder stroomafwaarts, meer richting de steden Montreal en Quebec City, vinden regelmatig kleine aardbevingen plaats.

De Thousand Islands Parkway

De Thousand Islands Parkway is een weg die zich over een afstand van 45 kilometer uitstrekt van het plaatsje Gananoque bij de stad Kingston, tot Butternut Bay. Deze weg die langs de rivier loopt geeft een schitterend panoramisch uitzicht op de rivier en de Thousand Islands.

Bezoekers

De Thousand Islands is van oudsher een geweldige bestemming voor natuurliefhebbers. Reeds eind negentiende eeuw was het al een bestemming voor toeristen, die zich met stoombootjes lieten rondvaren over de rivier tussen de talloze eilandjes door.

Tegenwoordig is het nog altijd een aantrekkelijke bestemming voor toeristen, vissers en waterrecreanten.

Zowel de provincie Ontario als de staat New York hebben langs de oevers van de Saint Lawrence River beschermde parken aangelegd om de prachtige gebieden te conserveren.

De saladedressing

Het zat er aan te komen….de brandende vraag wat het verband is met de Thousand Islands saladedressing en de regio in Canada.

De oorspronkelijke dressing is samengesteld door Sophie LaLonde, de vrouw van een lokale vissersgids. Zij serveerde de dressing bij het eten van de gasten. Het populaire recept deelde zij met een hotelmagnaat die het vervolgens populair maakte, waardoor de dressing wereldwijd furore maakte.

Over deze theorie zijn echter wel twijfels, aangezien er meerdere theorieën bestaan.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheid?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Vakantie boeken in coronatijd met omboek- en annuleringsgarantie

Je kunt bij ons in deze onzekere tijden je reis kosteloos omboeken of annuleren tot 30 dagen voor vertrek. Meer informatie over de omboek- en annuleringsgarantie. Wij doen er alles aan dat je zorgeloos je vakantie kunt gaan boeken en kunt genieten van de voorpret!

Onze klanten geven ons een 8.7

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge