Op een kleine dertig minuten rijden van het gezellig bergstadje Jasper, ligt het Marmot Basin Ski Resort. Het skigebied ligt vlakbij de prachtige Icefields Parkway, die in een sprookjeslandschap lijkt te liggen (voor wie de weg kent van de zomer). Genoeg reden om wintersport in Jasper te vieren.

Met totaal 86 pistes is er tijdens je wintersport in Jasper ruimschoots voldoende aanbod voor skiërs en snowboarders van alle niveaus. Voor de net beginnende skiër is Jasper een ideale plek om te leren skiën. Bijna elke lift heeft namelijk toegang tot de groene afdaling.

Voor de niet-skiërs: Jasper is een gezellig centrum van winkeltjes, bars, restaurantjes en accommodaties. Met slechts 4500 inwoners heeft Jasper toch voldoende capaciteit om gedurende zowel de zomers als de winters de enorme toestroom van toeristen te verwerken. Natuurlijk zijn tijdens de winters uitstapjes mogelijk naar het nabijgelegen Athabasca Falls die deels bevroren is. Maar ook naar het fotogenieke Maligne Lake en de Maligne Canyon.