Whistler Blackcomb is een skigebied dat ligt op een kleine twee uur rijden vanaf Vancouver Airport. De korte afstand vanaf deze grote stad is een belangrijk pluspunt. Veel Vancouverites, de inwoners van Vancouver, maken gebruik van de uitstekende bereikbaarheid.

Het skiresort valt al jarenlang in de prijzen. Diverse keren heeft Whistler Blackcomb de eerste plaats verworven als beste skiresort van Noord-Amerika. Het is niet voor niets dat veel mensen op wintersport in Whistler gaan en dat het skigebied deze onderscheidingen heeft ontvangen: de mogelijkheden zijn eindeloos en de sneeuwzekerheid is geweldig en je kan er zelfs zomerskiën. Bovendien zijn de schitterende Coast Mountains een prachtig decor.

Over Whistler

Hoewel het dorp al jarenlang gestaag groeide in populariteit, hebben de Olympische Winterspelen van 2010 de populariteit van Whistler een belangrijke impuls gegeven.

Whistler is niet alleen tijdens de wintermaanden een populaire bestemming. Ook tijdens de zomermaanden trekt de omgeving veel toeristen, maar ook locals trekken maar wat graag naar de geweldig mooie omgeving die een breed scala aan outdooractiviteiten biedt. Je kunt er prachtig wandelen, mountainbiken, raften en bergbeklimmen.

Het knusse centrum van Whistler is zowel tijdens de zomer als tijdens de winter een altijd bedrijvige plek met gezellige horecagelegenheden en plaatsen waar je tickets kan kopen voor de vele attracties in de omgeving.

Gedurende het hele jaar zijn er meer toeristen dan bewoners in Whistler. In en rond het dorpje is er dan ook een enorme hoeveelheid accommodaties die in prijs varieert van goedkoop tot zeer exclusief en duur. Ook de horeca is afgestemd op de grote bezoekersaantallen: er zijn talloze gezellige horecagelegenheden in allerlei prijsklassen.

Wanneer je de afweging maakt of je op wintersport naar Whistler Blackcomb gaat of naar de skigebieden van Banff/Lake Louise dan is het belangrijk stil te staan bij dat de voorzieningen bij Blackcomb werkelijk geweldig zijn. Wanneer je in Whistler zelf verblijft is er nagenoeg geen reistijd naar het skiresort.