• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Van IJslandspecialist naar Creating Stories

Onze geschiedenis is ons verhaal
|

Van IJSLANDSPECIALIST naar CREATING STORIES | Onze geschiedenis is óns verhaal. Wist je dat wij als IJslandspecialist al 23 jaar ervaring hebben op IJsland?

Ons verhaal begint in het jaar 2000. IJslandspecialist wordt opgericht door Willem van Blijderveen, de schrijver van de Dominicus Reisgids naar IJsland. In 2007 kwamen wij in beeld. Wij, dat zijn Robbert en Manuel. De overname van IJslandspecialist betekende voor ons een enorme verandering in onze levens, maar een verandering waar we nooit spijt van hebben gehad!

 

IJsland, onze grote liefde!

De keren dat wij sindsdien IJsland bezocht hebben, zijn eigenlijk niet meer te tellen. Soms waren we er voor een paar dagen, maar ook regelmatig gedurende vier weken. Een ding is zeker, we krijgen er nog steeds geen genoeg van! 

 

Natuurlijk gaan onze reisspecialisten ook altijd op reis naar IJsland, om het eiland te leren kennen. Hoe ziet het eruit? Hoe ruikt het op IJsland? Waar kun je het beste naar toe gaan? Door al deze ervaringen vertellen we allemaal vanuit ons hart over deze bijzondere bestemming. Je leest erover in onze reisverhalen.

Foto’s | hoe het begon

Samen IJsland ontdekken, uiteraard met Willem, met vrienden en met familie

IJslandspecialist in de begintijd

 

IJsland een bestemming voor de zomer
Er is in die 23 jaar ongelooflijk veel veranderd. De aanbieders van excursies waren bijvoorbeeld nog op twee handen te tellen en noorderlichtreizen waren eigenlijk nog helemaal niet echt in trek. Er werden voornamelijk reizen verkocht in de zomer. Veel aanbieders op IJsland waren in de herfst- en wintermaanden gewoon gesloten. Je kunt het je bijna niet meer voorstellen. Pas in de brochure van 2010 stonden naast de reizen in de zomer ook twee winterreizen.

 

De tijd voor Facebook en Instagram
In 2009 zijn we begonnen met het schrijven van nieuwsbrieven. Deze werden geschreven Barbara, de vrouw van Robbert en sinds 2008 werkzaam voor IJslandspecialist. Denk daarbij aan een tijd voor Facebook en Instagram. Per post lieten we tijdschriften uit IJsland overkomen (Icelandic Review, The Reykjavík Grapevine en What’s On in Reykjavík) voor inspiratie. De nieuwsbrief ging vaak helemaal over taal, muziek, eten, een bepaalde regio of ook over de IJslanders zelf. We wilden vertellen over het land waar we inmiddels zo ontzettend veel van waren gaan houden.

Brochure IJslandspecialist 2001-2007

Willem hield van IJsland en kende het eiland van binnen en van buiten, een echte specialist

Brochure IJslandspecialist 2008-2019

We hebben het stokje overgenomen en dus ook het maken van nieuwe brochures

Reisblogs – het vertellen van onze eigen reisverhalen en van onze reizigers

Foto’s van onszelf en van ‘onze’ reizigers
Van de reizen werden uitgebreide blogs geschreven en op de website en in de brochure gebruikten we zoveel mogelijk foto’s van onszelf en van onze reizigers onder het motto, ‘what you see is what you get’.

 

IJsland, voor gezinnen een fantastische bestemming
We gebruiken al die jaren veel foto’s van onze eigen gezinnen op IJsland. Van een doelgroep van met name 50+’ers constateerden we vol trots, dat we ook steeds meer gezinnen naar IJsland lieten reizen.

 

Inmiddels hebben echt ongelooflijk veel gezinnen een prachtige vakantie beleefd op IJsland, want geloof ons maar, kinderen vinden IJsland echt geweldig! 

 

Reisverhalen van klanten
Ook reisverhalen van klanten vind je op de site bij inspiratie. Vind je het leuk om jouw verhaal ook te delen op onze site, laat het ons gewoon even weten. Verhalen van alle bestemmingen zijn welkom!

Steeds meer bestemmingen | Canadareizen wordt opgericht

Andere bestemmingen in beeld
Na de uitbarsting van de Eyjafjallajökull in 2010 realiseerden wij ons wel dat alleen reizen naar IJsland verkopen best risicovol kon zijn.

 

Daarnaast kregen wij van ‘onze’ IJslandreizigers steeds vaker de vraag of wij ook reizen naar andere bestemmingen verzorgden. Dit alles maakte dat wij naast IJsland, Groenland en de Faeröer Eilanden ook op zoek gingen naar bestemmingen die bij ons en onze reizigers zouden passen.

 

Canadareizen wordt opgericht
Dit werden al snel Canada en onder de naam Canadareizen hadden we al snel veel succes met reizen naar Canada en Alaska en al snel volgde ook Patagonië (Argentinië en Chili). Bestemmingen die we uiteraard ook eerst zelf goed gingen bereizen om er ook vanuit ons hart over te kunnen vertellen.

Groenland, Canada, Alaska & Patagonië

Oost-Canada, Algonquin Park

Op zoek naar een nieuwe naam | Creating Stories

Het was inmiddels wel duidelijk, dat de naam IJslandspecialist de lading niet meer dekte. Maar op zoek gaan naar een nieuwe naam is nog niet zo eenvoudig. De naam moet ten eerste voor klanten duidelijk herkenbaar zijn, maar hij moet daarnaast vooral ook bij jezelf passen.

 

Onze reizen – onze verhalen
Onze eigen reisverhalen vormen de basis van ons bedrijf, het is dé manier om prachtige reisverhalen voor anderen te kunnen samenstellen. Zo kwamen we uit bij Creating Stories.

 

 

 

Reisspecialisten op reis

Ons verhaal vertellen op basis van eigen ervaring

De nieuwe vormgeving

Reizen op maat – ons specialisme

OVERNAME AMERICAN VACATION & PLANET DOWNUNDER

We waren zelf inmiddels begonnen met reizen naar de VS. Zeker in combinatie met een reis naar Canada was hiervoor veel interesse. In 2017 hebben we American Vacation overgenomen. De Reisspecialisten van American Vacation waren de perfecte toevoeging aan ons bedrijf.

 

In 2019 volgde Planet Downunder met reizen naar Australië en Nieuw-Zeeland.

American Vacation & Planet Downunder

Ook voor de Verenigde Staten, Australië en Nieuw-Zeeland ben je bij ons aan het juiste adres

CREATING STORIES & DE TOEKOMST

IJsland, de perfecte natuurbestemming
In de coronatijd is IJsland onze oude trouwe vriend gebleken. Niet alleen het land, maar ook de al zo lang bestaande contacten. We hebben met een enorme flexibiliteit reizen omgeboekt, zelfs als dat drie of vier keer nodig was. We hebben, zoals veel reisorganisaties, een intense tijd achter de rug. Maar iedere keer was er weer opnieuw hoop en zorgde IJsland, dat we toch reizen konden verkopen en bleek IJsland juist de perfecte natuurbestemming te zijn om veilig te reizen.  

 

De reisbranche is altijd in beweging
De reiswereld is een branche die enorm veranderd is, niet alleen de afgelopen coronajaren, maar ook al de jaren hiervoor. Zo maken wij inmiddels geen papieren brochure meer en is de informatie op de website belangrijker dan ooit. Goed gevonden worden op internet en zichtbaar zijn op social media platformen lijkt soms meer af te hangen van technische kennis, dan van kennis van je bestemmingen.

 

Nieuwe bestemmingen in Europa
We hebben een aantal Europese bestemmingen aan ons programma toegevoegd, namelijk Noorwegen, Zweden, Finland en Ierland.

 

En we blijven groeien
Zo voegden we in 2022 Basic Travel aan Creating Stories toe. Met Basic Travel bieden we naast onze noordelijke- en verre bestemmingen nu ook zonnige vakantiehuizen in Frankrijk, Italië, Spanje en België aan.

 

Maatwerk en persoonlijk contact zijn onze kracht
Wij zijn maatwerkspecialisten en kennis zal altijd de kern blijven van onze manier van werken. Wij blijven ontwikkelen en kijken met vertrouwen de toekomst tegemoet.

 

Ons verhaal is nog lang niet af!

Robbert en Isis zwemmen in het kratermeer Víti bij de Askja vulkaan, zomer 2017

Na een beste wel koude wandeling in de avond kwamen we bij de Víti aan. Na een steile klim naar beneden, vonden we de moed om te gaan zwemmen. En wat werden we beloond! Een ervaring die we allemaal niet snel zullen vergeten.

Wil je meer zien van deze bijzondere dag? Kijk dan hier in ons complete reisverslag van onze Hoogland- en Oostfjordenreis met het hele gezin in de zomer van 2017.

Meer vlogs, vind je op ons YouTube kanaal.

WE ARE CREATING STORIES

Wil je meer van ons en onze reisspecialisten weten? We stellen ons graag aan je voor.

 

Ervaringen van onze reizigers

Ben je benieuwd naar ervaringen van onze reizigers, kijk eens op klantenvertellen. We scoren gemiddeld een 9!

 

Adviesgesprek

Gelukkig kunnen we weer klanten op kantoor ontvangen voor een adviesgesprek, om samen je reis te bespreken. We nemen ruim de tijd om naar je wensen te luisteren, dan wel tegen het licht te houden. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring!
 

Nieuwsbrief

Vind je het leuk om onze nieuwsbrief te ontvangen, dan kun je je HIER inschrijven. Je kunt hier overigens ook de al eerder verstuurde nieuwsbrieven bekijken. Misschien vind je er al een onderwerp tussen dat je interesse wekt?

 

 

 

Reviews op forum van klantenvertellen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge