Vancouver is een stad die je ‘buiten’ moet ervaren. Dankzij het gematigde klimaat en de overvloed aan regen, is de stad goed bedeeld met weelderige buitenruimtes, zoals parken en de de Seawall, de rand langs het havengebied, waar het goed recreëren is.

Stanley Park, het grootste stadspark is een schitterend gebied voor een mooie wandeling in het bos dat maar liefst 400 hectare groot is. Daarnaast zijn het Queen Elizabeth Park of de Van Dusen Botanical Garden populaire bestemmingen om van Vancouver te genieten. Voor een echte sensatie, maak je een wandeling over de Capilano Suspension Bridge in North-Vancouver. Daarbij loop je 74 meter boven de Capilano River. Wanneer je de stad hebt verkend is Granville Island een prima plek om bij te tanken. Geniet van heerlijke buitenlandse hapjes, struin over de markt of bewonder de kunst in een van de gezellige galerietjes.

5 highlights om in Vancouver te bezoeken

Stanley Park

Met een enorme oppervlakte van 400 hectare is dit een echt stadsbos van formaat, eigenlijk het neusje van de zalm. Niet alleen voor toeristen, ook de inwoners van Vancouver spenderen maar wat graag hun tijd in dit geweldig mooie stadspark.

In feite kun je makkelijke een hele dag doorbrengen in deze stedelijke oase zonder je te hoeven vervelen. Flaneer langs de haven, wandel over de vele ‘geheime’ paadjes diep in het park, bezichtig de totempalen, waarvan sommige dateren uit 1880, of breng een bezoek aan het prachtige stadsaquarium in Stanley Park.

Als je honger hebt, geniet dan van een maaltijd in een van de vier restaurants in het park. Stanley Park is 24 uur per dag, zeven dagen per week geopend. Bezoek voor meer informatie de website van Stanley Park.

Als je het park wilt ervaren zoals de locals dat doen, wandel, fiets of jog dan langs de rand van het park, dat vrijwel geheel door water is omgeven.

Granville Island

Dit voormalige industriële deel van de stad is tegenwoordig een van de meest geliefde wijken van Vancouver. Het is bijna een kleine stad in een stad. De voormalige fabrieken van Granville Island huisvesten tegenwoordig trendy restaurants, kunstgaleries en theaters. Maar de belangrijkste trekpleister is de Granville Island Public Market, vaak omschreven als een van de beste buitenmarkten in Noord-Amerika.

In de eindeloze gangen van verse producten en lokale ambachten, vind je een grote verscheidenheid aan kraampjes die de meest uiteenlopende producten verkopen. Denk daarbij aan vers gebakken snacks en buitenlandse hapjes.

Neem bij lekker weer plaats in een van de stoelen aan de waterkant. Met uitzicht op het veerbootje dat aan de lopende band passagiers overbrengt, is het goed vertoeven onder het genot van de muziek van de straatmuzikanten.

Kitsilano Beach

Zeker in de zomer is Kitsilano Beach een enorme trekpleister. Het is een van de stadsstranden die Vancouver rijk is. Gelegen aan de oevers van het English Bay wordt Kitsilano “Kits” Beach vaak vergeleken met Venice Beach in Los Angeles. Veel lokale bewoners recreëren hier in het zand en genieten van het uitzicht op de skyline. Ook biedt de omgeving mogelijkheden voor andere bezigheden. Je kan hier heerlijk in-line skaten, volleyballen of tennissen.

Queen Elizabeth Park

Queen Elizabeth Park trekt jaarlijks meer dan 6 miljoen bezoekers en is na Stanley Park veruit het populairste park van Vancouver. Met een oppervlakte van 52 hectare biedt het park ruimte aan een prachtige rozentuin, een minutieus gemanicuurde rotstuin en een arboretum, een bomentuin met ongeveer 1.500 inheemse en exotische bomen.

Als je bent opgewarmd door de prachtige flora in het park, breng dan ook zeker een bezoek aan het Bloedel Conservatorium om de fauna te bewonderen. De serre biedt ruimte aan meer dan 200 vrij vliegende exotische vogels, om maar niet te spreken over de 500 tropische planten en drie verschillende klimaatzones die het conservatorium huisvest.

Eenmaal buiten kan je genieten van de Dancing Waters fontein en een aantal sculpturen die verspreid staan over het plein. Aangezien het park op het hoogste punt van de stad Vancouver is gelegen, biedt het een spectaculair uitzicht op de skyline van de stad.

Grouse Mountain

Grouse Mountain torent hoog boven de North Vancouver uit. Oorspronkelijk werd deze berg gebruikt om te skiën, maar is tegenwoordig ook een enorm populaire bestemming voor een outdoor uitje. Op heldere dagen heb je een schitterend uitzicht over de gehele stad.

De Grouse Grind is een 2,9 kilometer lange wandeltocht, ook wel de “Mother Nature’s Stairmaster” genoemd. Het is een steil traject dat wel 853 meter in hoogte stijgt en gebruik maakt van 2.830 natuurlijke treden (rotsen).

Op de berg kan je heerlijk dineren ‘with a view’, ziplinen, shoppen, naar het “Theater in the Sky” of skiën.

Vancouver is een heerlijke, bruisende  stad met eindeloos veel leuke activiteiten om te doen tijdens je verblijf.