Wanneer je op vakantie naar Canada gaat, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Voor zo’n droomreis is het belangrijk dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Om je goed voor te bereiden op je reis hebben we voor jou een lijstje gemaakt met zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar Canada.

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Afstanden in Canada

De meeste mensen die voor het eerst naar op vakantie naar Canada gaan, verkijken zich enorm op de afstanden in Canada. Wat op de kaart een klein stukje lijkt, blijkt in werkelijkheid een paar uur rijden. Ook zijn veel wegen in Canada niet van de kwaliteit die we in Nederland zijn gewend, dus een uur rijden betekent niet dat je 100 kilometer kunt afleggen.

Bij de planning staan wij graag onze reizigers terzijde om ze hierover te adviseren. De reisschema’s die wij adviseren stellen je altijd in staat om de omgeving goed in je op te nemen en alle highlights rustig te kunnen bewonderen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je tijdens je vakantie naar Canada alleen maar aan het rijden bent en de helft van deze bezienswaardigheden voorbij rijdt.

Verschillende klimaten

Canada is zo’n enorm land dat je niet eenduidig één klimaat kunt noemen. In het centrale deel, het grootste stuk van het land, heerst een landklimaat, in de Rockies een bergklimaat, aan de oost- en westkust een zeeklimaat en in het noorden koude zeeklimaten en een poolklimaat. In de buurt van de grote meren en rond de Hudson Bay is het klimaat weer grilliger en geeft meer neerslag. Er is dus nogal wat verscheidenheid. En zeker als je je vakantie naar Canada plant, is het belangrijk hiermee rekening te houden. In welk seizoen ga je naar een bepaalde regio? Wij helpen je graag met advies.

Seizoen

Net zoals bij de klimaten is het belangrijk om te weten hoe de seizoenen in elkaar steken in Canada. Je wilt natuurlijk niet dat je vakantie naar Canada wordt bedorven omdat je voor het verkeerde seizoen hebt gekozen. Of was je maar twee weekjes later gegaan, zodat je de prachtige gletsjermeren niet in het ijs had aangetroffen.

De seizoenen in Canada lopen net als de vele klimaten nogal uiteen. Met uitzondering van de kuststreken zijn de overgangsseizoenen zoals herfst en lente van vrij korte duur en in sommige jaren kan de winter zomaar in twee tot drie weken tijd overgaan in de zomer. Zo geldt dat ook voor de herfst. Het vallen van de blaadjes kan in sommige gebieden zoals de Rockies, gepaard gaan met de eerste sneeuwbuien van de winter, terwijl andere gebieden profiteren van een heerlijke Indian Summer. Met name in de bergen, en zeker in de hoger gelegen delen, kan het weer zomaar omslaan. Het is dus altijd belangrijk, zeker in de bergen, om goed voorbereid op pad te gaan.  Pas hier je kleding en uitrusting dus op aan.