• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Met deze praktische reistips kan je reis naar Canada alleen maar slagen.
|

Wanneer je op vakantie naar Canada gaat, is het belangrijk om goed voorbereid op reis te gaan. Voor zo’n droomreis is het belangrijk dat je niet voor onverwachte verrassingen komt te staan.

Om je goed voor te bereiden op je reis hebben we voor jou een lijstje gemaakt met zaken waarmee je zeker rekening moet houden bij je reis naar Canada.

7 Belangrijke tips voor je vakantie naar Canada

Afstanden in Canada

De meeste mensen die voor het eerst naar op vakantie naar Canada gaan, verkijken zich enorm op de afstanden in Canada. Wat op de kaart een klein stukje lijkt, blijkt in werkelijkheid een paar uur rijden. Ook zijn veel wegen in Canada niet van de kwaliteit die we in Nederland zijn gewend, dus een uur rijden betekent niet dat je 100 kilometer kunt afleggen.

Bij de planning staan wij graag onze reizigers terzijde om ze hierover te adviseren. De reisschema’s die wij adviseren stellen je altijd in staat om de omgeving goed in je op te nemen en alle highlights rustig te kunnen bewonderen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je tijdens je vakantie naar Canada alleen maar aan het rijden bent en de helft van deze bezienswaardigheden voorbij rijdt.

Verschillende klimaten

Canada is zo’n enorm land dat je niet eenduidig één klimaat kunt noemen. In het centrale deel, het grootste stuk van het land, heerst een landklimaat, in de Rockies een bergklimaat, aan de oost- en westkust een zeeklimaat en in het noorden koude zeeklimaten en een poolklimaat. In de buurt van de grote meren en rond de Hudson Bay is het klimaat weer grilliger en geeft meer neerslag. Er is dus nogal wat verscheidenheid. En zeker als je je vakantie naar Canada plant, is het belangrijk hiermee rekening te houden. In welk seizoen ga je naar een bepaalde regio? Wij helpen je graag met advies.

Seizoen

Net zoals bij de klimaten is het belangrijk om te weten hoe de seizoenen in elkaar steken in Canada. Je wilt natuurlijk niet dat je vakantie naar Canada wordt bedorven omdat je voor het verkeerde seizoen hebt gekozen. Of was je maar twee weekjes later gegaan, zodat je de prachtige gletsjermeren niet in het ijs had aangetroffen.

De seizoenen in Canada lopen net als de vele klimaten nogal uiteen. Met uitzondering van de kuststreken zijn de overgangsseizoenen zoals herfst en lente van vrij korte duur en in sommige jaren kan de winter zomaar in twee tot drie weken tijd overgaan in de zomer. Zo geldt dat ook voor de herfst. Het vallen van de blaadjes kan in sommige gebieden zoals de Rockies, gepaard gaan met de eerste sneeuwbuien van de winter, terwijl andere gebieden profiteren van een heerlijke Indian Summer. Met name in de bergen, en zeker in de hoger gelegen delen, kan het weer zomaar omslaan. Het is dus altijd belangrijk, zeker in de bergen, om goed voorbereid op pad te gaan.  Pas hier je kleding en uitrusting dus op aan.

Beren in Canada

Zwarte beren in Canada

In Canada komen 3 verschillende soorten beren voor. De meest voorkomende beer is de zwarte beer. De zwarte beer kan in drie verschillende kleursoorten voorkomen: donkerbruin, kaneelkleurig en wit.
Er is maar 1 plek in heel Canada waar deze beer niet voorkomt en dat is op Prince Edward Island (Oost-Canada).

Lees meer over Beren in Canada

ETA formulier

Vanaf maart 2016 zijn alle reizigers naar Canada verplicht een ETA-formulier aan te vragen. Net zoals het ESTA-formulier verplicht is voor reizigers die naar de VS vliegen, heeft Canada het ETA-formulier in het leven geroepen. Een eenmalige aanvraag volstaat om in het vervolg [probleemloos naar Canada te kunnen reizen. Lees hier alle relevantie informatie over het ETA-formulier.

Ga zorgvuldig om met het invullen van je ESTA- of ETA-formulier. Een veel gemaakte fout is een verkeerd paspoortnummer op de aanvraag invullen. Je krijgt een akkoord op basis van een verkeerd paspoortnummer en mag dus niet aan boord van het vliegtuig.

Bezoek de gletsjermeren

De beroemde blauw gekleurde gletsjermeren in de Rocky Mountains zijn wellicht een van de grotere trekpleisters voor de mensen die naar Canada reizen. Het is een teleurstelling wanneer deze meren half leeg staan (gebrek aan smeltwater door aanhoudende vorst hoger in de bergen) en nog onder een dikke laag ijs liggen. Wat is nu de beste tijd van het jaar om deze gletsjermeren te bewonderen?

Zoals gezegd kunnen de herfst en lente erg kort zijn. Zo gaat dat ook met het smelten van het ijs. Wanneer je eind mei, begin juni de blauwe meren wilt zien, kan het zomaar dat je te ongeduldig bent geweest. Twee weken later kan al het ijs en de sneeuw plots zijn verdwenen. Wanneer je tussen half juni en half september de Rockies intrekt, ben je zeker dat je de prachtige blauwe meren ijsvrij aantreft. De mooiste periode is echter wel juli-augustus. Dan is de hoeveelheid smeltwater op zijn maximum en wordt dus het meeste gletsjergruis meegevoerd naar de meren waar het de prachtige kleuren veroorzaakt.

De wijnen van Canada

Op vakantie naar Canada komende zomer en ben je een wijn liefhebber?! Ook dan zit je gebeiteld. Canada is namelijk een flinke wijnproducent en genieten wereldwijd bekendheid. Terwijl de meeste wijndrinkers niet direct aan Canada denken als wijnland.

Lees meer over Wijnen van Canada

 

Inside Passage

Alleen de term Inside Passage, de veilige scheepvaartroute langs de kust van Vancouver naar Alaska, is voor velen reeds een magische naam. De schitterende vaarroute voert tussen vele eilandjes door, langs steile kliffen en door oerwouden. Kortom, zo’n beetje de mooiste stukken van de kustlijn van Canada. Zo’n geweldige route spreekt dan ook erg tot de verbeelding.

Waar echter veel mensen geen rekening mee houden is de invloed van de oceaan op het weer in deze regio. Wanneer de ferry vertrekt vanaf Vancouver Island of vanaf Vancouver City/Seattle, is er altijd een reëel risico dat de ferry de zeemist invaart en daar kilometers verderop pas weer uitkomt. Ook kan het dat je zo 8 of meer uur door de stromende regen vaart.

Calculeer dit risico in als je deze tocht toch wilt afleggen. Als het goed weer is maak je echter een geweldige tocht langs een van de mooiste stukken Canada, een tocht die je nooit meer zal vergeten.

Ga goed voorbereid op pad

Neem voorzorgsmaatregelen als je op pad gaat met je huurauto of camper, zeker in het noorden van Canada, in bijvoorbeeld Yukon of Northwest Territories. De afstanden zijn enorm en je hebt niet, net zoals in Nederland, op elke straathoek een winkel of tankstation. Ook zijn er regio’s waar je met je telefoon geen bereik hebt.

Canadezen zijn bijzonder behulpzaam, maar ga liever goed voorbereid op pad. Zorg dat je altijd een minstens halfvolle tank hebt en over voldoende proviand beschikt.

Om je vakantie naar Canada tot een succes te maken, helpen we je graag deze zo optimaal mogelijk voor te bereiden. Ben je meer avontuurlijk ingesteld? Ook dan hebben we veel tips om het mooiste uit je vakantie te halen! Neem dan even contact met ons op.

Interesse in een reis langs deze bezienswaardigheden?

Bekijk hier bijpassende reizen

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.8

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge