De Canadese Rockies zijn in elk seizoen een spectaculaire vakantiebestemming en de lijst met spectaculaire toeristische bestemmingen lijkt oneindig.

In dit blog hebben we de beste 7 bucketlist ervaringen in de Canadese Rocky Mountains voor je op een rijtje gezet.

Voor al de 7 bucketlist ervaringen in de Canadese Rockies kun je het best aanvliegen op Calgary. Vanaf daar is het slechts iets meer dan een uur rijden voordat je in Banff National Park aankomt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om op Vancouver aan te vliegen en ook daar in de regio een aantal bucketlist ervaringen op te doen. Hoe dan ook, bereid je voor op een spectaculaire vakantie in de Canadese Rockies.

7 bucketlist ervaringen in de Canadese Rockies

1. Lopen op een gletsjer

De rit over de Icefields Parkway is al een bucketlist op zich. Knalblauwe gletsjermeren, watervallen, met sneeuw bedekte bergtoppen en gletsjers maken een rit over deze bergsnelweg een ervaring die je nooit meer vergeet. Voeg hier als extra de ervaring aan toe om even op een gletsjer te kunnen lopen. Halverwege de Icefields Parkway ligt het Columbia Icefield Discovery Centre. Van daaruit kan je met een speciale bus de Athabasca gletsjer oprijden. Deze bus met speciale, massieve banden neemt je mee op een steile en rotsachtige helling over het grootste ijsveld van de hele Rocky Mountains, zelfs hartje zomer.

2. Klim een ​​Via Ferrata in Banff

Als je nog geen ervaring hebt met rotsklimmen, voeg deze dan zeker toe aan je bucketlist. Je maakt een begeleide klim op de Via Ferrata in Banff National Park. Via Ferrata is Italiaans voor “ijzeren weg”, een systeem van ijzeren treden en vaste kabels langs een berg of rotswand, speciaal ontworpen om beginnende klimmers in staat stellen om nieuwe hoogtes te bereiken. Mount Norquay bij Banff heeft drie begeleide via ferrata routes, variërend van een 2,5 uur durende klim  tot een zes uur durende route die je meeneemt naar een spectaculair uitzicht aan de oostzijde van de 2.679 meter hoge berg.

3. Yoga brengt je naar nieuwe hoogtes

Doe eens een downward dog op een bergtop in de Canadese Rockies. Per helikopter vlieg je over watervallen en gletsjers langs de Icefields Parkway en vervolgens brengt een gids je via een achteraf pad naar een locatie op een afgelegen bergtop. Daar krijg je een privé yogales.
Als je daar nog niet zen wordt…..zodra je je ‘ulitmate bliss moment’ hebt bereikt, brengt de helikopter je weer terug naar de bewoonde wereld. Je kan een heli-yogatour boeken bij Rockies Heli Canada. Deze tour kan je doen van mei tot half oktober.