Whistler in de zomer heeft altijd al een aantrekkingskracht gehad op toeristen. Gelegen aan de Sea to Sky Highway in de provincie British Columbia, is het dorpje eigenlijk een ‘moetje’ wanneer je in de regio op vakantie bent.

Hoewel de regio voorheen vooral een populaire bestemming was voor Canadese en Amerikaanse wintersporters, is het dorpje sinds de Olympische Spelen van 2010 een ‘bedevaartsoord’ geworden voor outdoor fanatiekelingen van over de hele wereld.

De omgeving van Whistler dwingt respect af bij iedereen door de adembenemende schoonheid, de imposante bergen, uitdagende hiking trails, schitterende paden om te mountainbiken en nog tal van andere outdooractiviteiten.

Wat doe je in Whistler in de zomer?

1. De Peak 2 Peak 360° Experience

De Peak 2 Peak 360° Experience is de langste niet-ondersteunde kabelbaan ter wereld en is een sensationele overtocht vanaf Mount Whistler naar Mount Blackcomb.

Vanuit het dorpje Whistler ga je met de Whistler Village Gondola naar boven op Mount Whistler. Daar stap je in de luxe gondel van de Peak 2 Peak 360° Experience naar Mount Blackcomb. Vanuit de cabine heb je een adembenemend uitzicht over Whistler Village, bergpieken, meren, gletsjers en bossen in de omgeving. Bij helder weer kun je kilometers ver weg kijken en dit is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Op Mount Blackcomb kun je zomerskiën of gewoon lekker een kop soep eten in een van de gezellige skihutten. Bekijk hier een video voor een impressie.

2. Wandelen in Whistler

Whistler is natuurlijk een outdoorwalhalla met tientallen kilometers aan hiking trails. Beleef de prachtige omgeving, wandel door bloemenweiden en geniet van de talloze chipmunks en marmotten.

De wandelpaden zijn er in alle mogelijke niveaus, van korte beginnerspaden voor gezinnen tot lange routes voor vergevorderde wandelaars die hoogteverschillen niet schuwen. Verzeker jezelf ervan een goede camera mee te nemen om deze belevenissen vast te leggen. Deze uitzichten van Whistler in de zomer wil je absoluut delen met het thuisfront!

3. Ziplinen

Met name voor de adrenalinejunks is Whistler rijk aan attracties. Ziplinen is er een van, hoewel je de zipline natuurlijk ook op een rustiger tempo kan doen.

Vlieg door de wouden, over kreekjes en tussen de majestueuze, oude bomen door. Met een beetje geluk zie je zelfs beren vanaf de zipline. In de regio zijn er diverse ziplines, waaronder de sensationele  Ziptrek Eagle Tour, een zipline van wel 800 meter lang waarbij je een afdaling maakt van wel 30 verdiepingen.

4. Paardrijden

Natuurlijk is er vrijwel geen mooiere omgeving om te gaan paardrijden dan bij Whistler in de zomer. Op diverse speciale trails kan je paardrijden op verschillende niveaus, zelfstandig of onder begeleiding. Je rijdt door oeroude bossen, langs en door kreekjes en langs muisstille, afgelegen plekken, waar je bijna alleen je eigen hart hoort slaan.

5. Raften

Denk je aan de provincie British Columbia, dan denk je natuurlijk aan raften, white water raften welteverstaan! Voel de adrenaline en ga raften in de Green River, de Lower Cheakamus River, de Elaho of de Squamish River. Je peddelt met een ervaren, gecertificeerde gids die je veilig door de stroomversnellingen navigeert. Het smeltwater in de riviertjes kan koud zijn, maar het is een onvergetelijk avontuur.

6. Mountainbiken

Met de enorme hoogteverschillen is Whistler natuurlijk ‘the place to be’ als je wilt mountainbiken. Mountainbiken is samen met wandelen veruit de populairste bezigheid in Whistler in de zomer. De routes variëren van steile afdalingen tot vlakke routes voor de fietsers die liever de omgeving verkennen. Ook kan men op geasfalteerde weggedeelten downhillen. Een schitterende fietsroute hiervoor is de Sea to Sky Corridor.

7. Bungee jumpen

Voel de adrenaline als van de brug springt, hoog boven de door een gletsjer gevoede Cheakamus River. Deze 50 meter hoge sprong is niet bijzonder hoog, maar de omgeving is er een als geen andere en wordt omgeven door oude oerbossen en ruige basalten kliffen.

De locatie is gelegen op 15 kilometer ten zuiden van Whistler Village. Je kan ook bungee jumpen in Whistler in de winter.

8. Kanoën, kajakken en paddle boarden

Whistler in de zomer is een paradijs voor watersporters. De omgeving is rijk aan meertjes en rivieren. Tijdens het peddelen kun je genieten van de prachtige natuur en de rust die er hier nog is. Kies je eigen peddeltrip, afgestemd op je eigen wensen. Er zijn heerlijke recreatieve routes, maar ook meer uitdagende voor de geoefende peddelaars.