De naam ‘Beautiful British Columbia’ staat niet voor niets op de kentekenplaten. Met een geweldige achtertuin van 944.735 vierkante kilometer (22 keer de oppervlakte van Nederland) is Vancouver een fantastische vakantiebestemming. In dit blog nemen we je mee naar de verborgen pareltjes die British Columbia te bieden heeft: 9 Geïsoleerde toplocaties in British Columbia.

Ben je klaar om te ontspannen en nog meer van BC te gaan houden? Bekijk deze 9 geïsoleerde toplocaties die je absoluut moet bezoeken als je in British Columbia bent. Ze hebben een afgelegen locatie en bieden prachtige uitzichten.

9 Geïsoleerde toplocaties in British Columbia

1. Flying U Ranch

Zo’n 175 kilometer ten noordwesten van Kamloops ligt de Flying U Ranch, een authentieke westerse ranch. Met zijn kleine, gezellige houten hutten en een ouderwetse cowboysalon, zal deze retraite je het gevoel geven dat je in een western bent beland. De omgeving is bijzonder geschikt om te paardrijden, met of zonder gids. Daarnaast is er met meer dan 6 km2 aan oppervlakte ruimschoots voldoende plaats om lekker te ontspannen, te picknicken en te genieten van de rustige omgeving.

2. De Juan de Fuca Trail

De Juan de Fuca Trail is een mini-West Coast Trail, de wereldwijd bekende wandelroute langs de Pacifische kust van British Columbia. De Juan de Fuca Trail is echter veel korter en heeft nog niet de helft van het aantal bezoekers dat jaarlijks de West Coast Trail (bekijk de mooiste wandelroutes van Canada) bewandelt. In alle schoonheid slingert deze wandelroute over een afstand van 49 kilometer langs de westkust van Vancouver Island tussen Jordan River en Port Renfrew. Het pad loopt langs een aantal prachtige stranden, zoals Mystic Beach en Sombrio Beach. Pak een paar stevige wandelschoenen en een backpack voor vier dagen en maak deze prachtige wandeling door de majestueuze bossen van het eiland.

3. Texada Island

Elke avontuurlijke reiziger zal acuut verliefd worden op dit geïsoleerde eiland dat gelegen is tussen de kust van British Columbia en Vancouver Island. Het eiland ligt zo’n 60 kilometer ten noordwesten van de stad Vancouver. Texada biedt bezoekers een breed scala aan activiteiten in de buitenlucht met tal van wandel- en fietsroutes, evenals de mogelijkheid om te varen en te zwemmen in de kristalheldere meren. Hoewel het eiland groot is in omvang, is dit eiland niet zo heel bekend, waardoor het een perfect afgelegen uitje is.

4. Desolation Sound

Gelegen in het gebied waarin het water van de Malaspina Inlet en Homfray Channel samenkomen, is Desolation Sound. Evenals de droom van elke schipper: warme, rustige wateren en meer dan 60 kilometer kustlijn karakteriseren Desolation Sound. Er zijn eindeloos veel eilanden en baaien te verkennen, wat betekent dat dit een ideale plek is om te kajakken en te duiken. Om er te kunnen komen heb je wel een boot nodig, maar de afzondering en de omgeving zijn zeker de moeite waard. Kampeer op één van de vele campings en breng een paar dagen door in dit verborgen juweeltje, één van de meest geïsoleerde toplocaties in British Columbia.