De Rocky Mountaineer is een Canadese reisorganisatie waarvan de gelijknamige treinen rijden op vier spoorroutes door British Columbia en Alberta.

Het bedrijf werd in 1990 opgericht door de Armstrong Group en is gevestigd in Vancouver, British Columbia. Het is de drukste particuliere spoordienst voor reizigersvervoer in Noord-Amerika en heeft sinds de start in 1990 reeds meer dan twee miljoen passagiers vervoerd.

Awards voor de Rocky Mountaineer

De treinmaatschappij is zeven maal(!) bekroond met de “World’s Leading Travel Experience by Train” op de World Travel Awards voor zijn Goldleaf dienst. Tevens is de treindienst sinds 2005 opgenomen in de lijst van “Top 25 treinen van de wereld” door The Society of International Railway Travelers. In 2007 werd de Rocky Mountaineer erkend door National Geographic Magazine als een van de “Best Journeys of the World”. De Society of American Travel Writers, ‘s werelds grootste organisatie van professionele reisjournalisten en fotografen, beoordeelde de trein in 2009 als ‘‘s werelds toptreinreis.’