Jasper is een bergstadje, gelegen in Jasper National Park in de Canadese Rocky Mountains. Het stadje is een uitstekende uitvalsbasis als je Jasper National Park wilt ontdekken.

Ontdek Maligne Lake, ga raften, wildlife spotten, wandelen, mountainbiken of vissen. Ook is het een prima bestemming om je te laten overweldigen door de prachtige natuur.

De doorsnee toerist die Jasper aandoet, is niet de gemiddelde toerist. Het zijn mensen die op zoek zijn naar avontuur, een soort ontdekkingsreizigers, zowel beginners als experts.

Jasper, Alberta: 7 tips om te doen als je in Jasper bent

1. Doe de Glacier Skywalk en bezoek de Columbia Icefield

De Glacier Skywalk is gelegen zo’n 100 kilometer ten zuiden van Jasper en is een ervaring die je niet snel zal vergeten. Een dikke glasplaat is alles wat je scheidt van een vrije val in een ravijn van 300 meter diep. Bekijk de promovideo.

Vlakbij de Glacier Skywalk ligt het Columbia Icefield Discovery Centre dat uitkijkt op de tong van de Athabasca Glacier, een van de acht gletsjers die worden gevoed door de Columbia Icefield. Boek een tour om de gletsjer te bezoeken en ga met een van de Ice Explorers (massieve voertuigen speciaal ontworpen om over de gletsjer te rijden) de bijna buitenaardse omgeving verkennen.

2. Bezoek Maligne Lake en maak daar een rondvaart

Het schilderachtige Spirit Island is een van de meest gefotografeerde locaties in de wereld en is gelegen in Maligne Lake vlakbij Jasper. Sinds het moment dat fotograaf Peter Gales het eiland in 1940 op de gevoelige plaat vastlegde en tentoonstelde op de Colorama showcase van Kodak in Grand Central Station in New York City, begonnen mensen af te reizen naar Jasper om Spirit Island in Maligne Lake te bewonderen.

Tegenwoordig bestaat de mogelijkheid om met een boottocht een rondvaart over Maligne Lake te maken die in de zomer overdag elk uur vertrekken.