Om een goed overzicht van de stad Toronto, Ontario te krijgen is de CN Tower de aangewezen plek, letterlijk en figuurlijk. Bij de aankomst met het vliegtuig torent de CN-Tower als een baken hoog boven de stad uit.

Wanneer je Toronto bezoekt, met of zonder kinderen, je hoeft je geen moment druk te maken dat er even niets te doen is. In deze bruisende stad is werkelijk ALTIJD iets te doen. Bezoek het enorme China Town, het historische Distillery District of ga naar het Rogers Centre om een wedstrijd van de Toronto Blue Jays bij te wonen.

Zoals je van een wereldstad van dit formaat mag verwachten is de infrastructuur bijzonder goed. Metro’s, treinen, taxi’s, bussen en street cars rijden af en aan om de miljoenen forensen naar de plaats van bestemming te brengen.

5 Attracties om tijdens je verblijf in Toronto te bezoeken

Saint Lawrence Market

De Saint Lawrence Market werd in 1844 gebouwd om te gaan dienen als het stadhuis van Toronto. Tegenwoordig doet het pand dienst als Food Market en kustgalerie. Het Food & Wine Magazine bestempelt de St. Lawrence Market als een van de beste Food Markets ter wereld. Op de begane grond verkopen tientallen lokale boeren talloze soorten vlees, kaas, verse groenten en vers bereide etenswaren. In de weekenden zijn er rommelmarkten. Op de bovenverdieping is de Market Gallery, een ruimte waar ooit de raadszaal was. De galerie toont artefacten die teruggaan tot in de dagen waarin het gebouw nog een politieke functie vervulde.

De St. Lawrence Market is van dinsdag tot en met zaterdag geopend. Op zondag is er een antiekmarkt. The Market Gallery is grofweg op dezelfde uren geopend als de onderliggende markt. De toegang is gratis. Kijk voor de gedetailleerde openingstijden op de website van de Saint Lawrence Market.

Toronto Islands

Wanneer je de drukte van Toronto even wilt ontvluchten, pak dan de veerboot van Queen’s Quay bij de Harbourfront en ga naar de Toronto Islands. Deze acht eilanden, plus een tiental kleinere eilandjes zijn een heerlijke oase ten opzichte van de altijd drukke en levendige binnenstad. Op de eilanden rijden geen auto’s dus is dit een ideale omgeving om in alle rust te fietsen, wandelen en picknicken. Op de Toronto Islands kan je heerlijk wandelen langs de haven, zijn er prima mogelijkheden om te zwemmen en te recreëren  en je kan er ook een bootje huren en Lake Ontario opvaren.

Toegang tot de Toronto Islands kost alleen een kaartje voor de veerboot. Op de website van Toronto Islands vind je alle relevante informatie over de ferry’s, de attracties en recreatiemogelijkheden.

Toronto Zoo

De Toronto Zoo is met een oppervlakte van 283 hectare de op vier na grootste dierentuin ter wereld. Met meer dan 450 soorten dieren biedt deze dierentuin bovendien een enorme variëteit in diersoorten afkomstig van over de gehele wereld.

Het is, zeker met kinderen, een geweldige manier om de dag door te brengen. In de zomer brengt de Zoomobile je naar de verschillende terreinen van de Toronto Zoo. Deze is namelijk opgedeeld in verschillende delen, zoals de Afrikaanse, de Amerikaanse, de Indo-Maleisische, Australaziatische en natuurlijk het Canadese deel.

Bekijk de website van de Toronto Zoo voor de meest actuele informatie.

CN Tower

Torenhoog boven de skyline van Toronto siert de CN Tower het firmament. Met een hoogte van 553 meter was deze toren tot 2007 het hoogste vrijstaande gebouw ter wereld. De toename van kabelgebruik en het afnemende bereik als zendmast door toenemende hoogbouw downtown Toronto, zorgden dat de CN Tower tegenwoordig uitsluitend nog dienst doet als toeristische attractie.

De supersnelle liften brengen de toeristen in minder dan een minuut tot op 350 meter hoogte, waar een uitbouw vier verschillende observatiedelen huisvest, waaronder het 360° ronddraaiend restaurant, een ruimte met een glazen vloer, het hoger gelegen deel Look Out Level en de Sky Pod, op een hoogte van 446 meter hoogte.

Bereid je bij een bezoek, zeker in het hoogseizoen, voor op een flinke wachttijd. De efficiency waarmee de liftwachters de bezoekers naar boven brengen is enorm. Om naar de hoge Skypod te gaan kan je soms wel een wachttijd van een uur incalculeren.

Bezoek de website van de CN Tower voor nauwkeurige informatie en openingstijden.

Distillery Ditrict

Het Distillery District  is de thuisbasis van vele designerboetiekjes, unieke cafés, gezellige ambachtelijke winkeltjes, adembenemende kunstgaleries, podia en bekroonde restaurants. Het Distillery District is in Toronto de plek om te zien en gezien te worden. Het is een internationaal geprezen stukje Toronto dat beschikt over een enorme hoeveelheid cultuur. De gerestaureerde gebouwen van rode bakstenen en de Victoriaanse bouwstijl van de gerenommeerde Gooderham & Wort whiskydistilleerderij, typeren het district dat zo rijk is aan cultuur.

In de zomer is er vrijwel elke avond een optreden, spelen er bandjes, zijn er exposities of voorstellingen. Voor de belangstellenden voor kunst is het beter om het Distillery District ’s middags te bezoeken, aangezien de meeste galerietjes ’s avonds gesloten zijn. Maar dan zijn juist de vele gezellige restaurantjes en barretjes met livemuziek weer geopend. De website van de Destillery District geeft je alle benodigde informatie met een agenda van de aankomende evenementen.