• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Wandelroutes in Canada

De 9 mooiste wandelingen in Canada op een rij
|

De 9 mooiste wandelroutes van Canada maken slechts een uiterst klein deel uit van de vele duizenden routes die het enorme land te bieden heeft. En misschien zijn het voor jou wel helemaal niet de mooiste wandelroutes. Dat is natuurlijk persoonlijk.

In onderstaand overzicht hebben we een achttal wandelroutes opgesomd die op zijn minst zeer de moeite waard zijn om te bewandelen. Ze verschillen allemaal van elkaar, maar hebben ieder zijn unieke bezienswaardigheden en landschappen.

Sunshine Coast Trail, British Columbia

De Sunshine Coast Trail is een maar liefst 180 kilometer lange wandelroute langs de schilderachtige kust van British Columbia. De route loopt door de bergen en langs de prachtigste meren van British Columbia en is een uitdaging voor de echte toegewijde wandelaars.

Het is Canada’s langste cabin-naar-cabin wandelroute. Wandelaars kunnen de route verkennen in wandelingen die in lengte variëren van een paar uur tot een hele dag, maar ook voor een week of langer, waarbij ze overnachten in een van de 12 hutten of op een van de campings langs de wandelroute. Als je 10 tot 12 dagen in de gelegenheid bent, probeer de route dan eens in zijn geheel te wandelen. Je zult er geen spijt van krijgen, want dit juweeltje is een van de mooiste wandelroutes in Canada. Onze reis Sunshine Coast Trail avontuur biedt een prachtige gelegenheid om deze wandelroute te bezoeken.

West Coast Trail, Vancouver Island, British Columbia

Over een afstand van 75 km langs de westkust van Vancouver Island in British Columbia, loopt de wereldberoemde West Coast Trail, een pad dat oorspronkelijk in 1907 werd aangelegd om schipbreukelingen een infrastructuur te geven om de bewoonde wereld te bereiken. Hoewel de route destijds van levensbelang was, is de West Coast Trail tegenwoordig een van de meest populaire wandelroutes van Canada.

De route is voor wandelaars af te leggen in 3 tot 6 dagen. De talloze duizelingwekkende trappen die deel uitmaken van het traject en de camping bij Tsusiat Falls zijn het meest karakteristiek voor deze wandelroute.

Houd tijdens de wandeling een oogje in het zeil voor walvissen die voor de kust zwemmen en vergeet vooral niet wat cash mee te nemen voor een verse lunch bij de Crab Shack, vlakbij Nitnat Narrows.

Chilkoot Trail, British Columbia en Alaska

Tussen het noorden van British Columbia en Alaska loopt een absolute klassieker onder de wandelroutes in Canada. Deze 53 kilometer lange wandelroute is al decennia lang een must voor fervente wandelaars. De route is ooit aangelegd door First Nations en intensief gebruikt door goudzoekers tijdens de Gold Rush. Tegenwoordig is de Chilkoot Trail een meerdaagse wandelroute, die met name door toeristen wordt afgelegd. Het korte seizoen van half juni tot begin september, waarbij je zelfs in juli sneeuw kan verwachten, zal vereisen dat je goed voorbereid op pad moet. De route is dan ook alleen geschikt voor zeer geoefende wandelaars. Vergeet niet je paspoort mee te nemen, aangezien je de grens met de VS moet oversteken.

Berg Lake Trail, British Columbia

Gelegen in Mount Robson Provincial Park, vlakbij de grens tussen British Columbia en Alberta, ligt de 23 kilometer lange wandelroute Berg Lake Trail. Onderweg kom je langs het smaragdgroene meer Kinney Lake en langs de donderende waterval Emperor Falls. In totaal stijgt het traject zo’n 800 meter in hoogte. In de schaduw van de 3959 meter hoge Mount Robson, het hoogste punt voor de Canadese Rockies, zullen prachtige vergezichten je wandeltocht aangenaam verrijken. Met een beetje geluk zie je zelfs grote stukken ijs afkalven van de Mist, Berg of Robson gletsjer.

La Cloche Silhouet Trail, Ontario

In Ontario’s Killarney Provincial Park ligt de heuvelachtige La Cloche Silhouette Trail. Deze wandelroute is met name geschikt voor de echte toegewijde wandelaars. Beginnend in het westen, meandert de route over beboste heuvels, in de richting van de meren Acid Lake en Lumsden Lake. Daarnaast moet je onderweg een paar beekjes oversteken en je hebt voortdurend de kans om wildlife te spotten.

Tegen het einde van de route kun je genieten van een prachtig uitzicht op de Georgian Bay. Je loopt bovendien over roze graniet van meer dan een miljard jaar oud. In het oostelijk deel van de route stijgt het pad richting Den Crack, een pittige wandeling van een dag. De sprankelende witte kwartsiet kliffen zijn het zweet absoluut waard. Met 54 campings (met vergunning) langs de route, is het late najaar de beste tijd om La Cloche te wandelen. In de eerste plaats voor de prachtige kleuren van de bomen en het nachtelijke gehuil van wolven.

Skyline Trail, Alberta

De 42 kilometer lange wandelroute Skyline Trail is het summum wat betreft wandelroutes in Jasper National Park. Deze route meandert meer dan de helft van het parcours boven de boomgrens. Stel je erop in dat deze wandelroute een flinke aanslag doet op je atletisch vermogen, want het hoogteverschil dat je gedurende deze wandeltocht overbrugt is zo’n 1200 meter.

Deze wandeling is absoluut de moeite waard. Met een camera in de aanslag zal je vrijwel zeker de gelegenheid hebben om kariboes, beren en wolven op de gevoelige plaat vast te leggen. Op een hoogte van maximaal 2510 meter zal je de vrijheid en de natuur waarmee je je omgeeft absoluut waarderen.

De Crypt Lake Trail, Alberta

Met verscheidene onderscheidingen is de Crypt Lake Trail één van de meest unieke wandelingen die je ooit zult tegenkomen. In 1981 werd deze beoordeeld als “Canada’s Best Hike”. In 2014 werd de Crypt Lake Trail door National Geographic beoordeeld als één van ’s werelds 20 meest spannende Trails.

Bij de wandeling hoort ook een 15-minuten durende boottocht over Upper Waterton Lake naar het begin van de wandeling: Crypt Landing. De wandelroute komt langs 4 spectaculaire watervallen: Hell Roaring Falls (op 1 km), Twin Falls (op 3,5 km), Burnt Rock Falls (op 5,6 km) en de Crypte Falls (op 8 km). Een hoogtepunt van de wandeling is voor velen de stalen ladder en de 20 meter lange tunnel  door de berg. Na een korte manoeuvre rond een klif (met kabel voor extra veiligheid), kom je aan bij het prachtige Crypt Lake.

Fundy Trail, New Brunswick

De Fundy Trail langs de kust van New Brunswick aan de Bay of Fundy, is nog relatief onbekend bij het grote publiek. Het is een 42 kilometer lange wandelroute van een vrij zware categorie en in vier dagen te lopen. De talloze uitzichten langs deze wandelroute zullen je menigmaal ademloos laten staren. Denk hierbij aan vergezichten vanaf 100-meter hoge kliffen, de meest krachtige getijdenstromen ter wereld en dichtbeboste gebieden. Bovengenoemde maakt deze route tot één van de mooiste van Canada.

De Fundy Trail wordt met klem alleen geadviseerd aan zeer ervaren wandelaars.

Bruce Trail, Ontario

De Bruce Trail is een van de legendarische wandelroutes in Canada. Er zijn mensen die de complete Bruce Trail in Ontario non-stop hebben afgelegd, maar 885 kilometer is een pittige wandeling. Het is logischer een deel van de Bruce Trail te kiezen en daar te gaan wandelen.

Langs de route zijn campings, hotels en Bed & Breakfasts, dus verblijf is altijd wel te regelen. Geniet tijdens de wandelingen van de weelderige Karolingische bossen, de prachtige uitzichten op Lake Ontario in het zuiden en de Georgian Bay in het noorden. Maar vooral de rust langs Canada’s oudste en langste ononderbroken voetpad. Enkele van de meest afgelegen paden zijn te vinden langs het schiereiland Bruce Peninsula.

Het uitzicht vanaf de Blue Mountains is overweldigend. Immers vind je langs de route bij de hellingen bij Niagara de wereldberoemde wijnhuizen. De liefhebbers van watervallen kunnen zich het best richten op Iroquoia bij Hamilton. Bewandel de route van de Bruce Trail bij voorkeur in de herfst, wanneer de kleuren van de bomen het meest spectaculair zijn.

Reizen die langs de wandelroutes komen

Bekijk ons aanbod hieronder

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge