• Altijd persoonlijk contact met een specialist
  • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
  • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

Nationale parken van West-Canada

De 5 mooiste nationale en provinciale parken in West-Canada op een rij
|

In West-Canada heb je heel veel mooie en tot de verbeelding sprekende plekken die zich veel al schuil houden in de nationaal parken. Tijdens de vele bezoeken, in de afgelopen jaren, aan West-Canada ontstaat er natuurlijk een voorkeur.

Hieronder een korte weergave van mijn top 5 parken voor je West-Canada vakantie (provinciale parken en reservaten laat ik buiten beschouwing). Dus ben je een natuurliefhebber dan ben je in West-Canada helemaal op je plek.

“Mijn mooiste nationale parken van West-Canada op een rij”

1. Pacific Rim National Park (Vancouver Island)
Dit park ligt langs de westkust van Vancouver Island en beslaat een groot deel van de kuststrook. Het park bestaat uit drie secties: Long Beach, de Broken Group Islands en de West Coast Trail, een populair wandelgebied.

Het park beslaat een oppervlakte van 511 vierkante kilometer en kenmerkt zich door zijn ruige kusten en gematigde regenwouden. Het bied een thuis aan zwarte beren, wasberen, de black-tailed deer, poema’s, wolven, marters en nertsen. Aan de kust zie je veel zeedieren zoals zeehonden, bruinvissen, zeeleeuwen, walvissen, zeearenden en orka’s. Dus eigenlijk 2 x zoveel kans op het zien van wildlife

2. Jasper National Park (Alberta; Rocky Mountains)
Mijn tweede populairste park is Jasper National Park en zo goed als bij elke rondreis door West Canada staat dit park op het programma. Dit park kenmerkt zich door zijn grillige bergtoppen, kolkende watervallen, diepblauwe gletsjermeren, gletsjers en veel wildlife. De Icefields Parkway die Jasper met Banff verbind (288km lang) is één van de meest adembenemende ritten die je maar kunt voorstellen.

3. Banff National Park (Alberta; Rocky Mountains)
Dit park is het oudste nationale park van Canada en in 1885 uitgeroepen tot beschermt gebied. Een park dat zoveel natuurschoon herbergt als Banff NP trekt natuurlijk veel bezoekers, zeker ook omdat het een gunstige ligging aan de Trans Canada Highway. Highlights in dit park zijn Lake Louise, diverse natuurlijke warmwaterbronnen en veel wildlife zoals zwarte beren, grizzly’s, bobcats, poema’s, elanden en wolverines.

4. Waterton Lakes National Park (Alberta)
Tegen de grens met de Verenigde Staten, in het zuiden van de provincie Alberta, ligt Waterton Lakes National Park (als vierde op de lijst van beschermde gebieden). Het schilderachtige Waterton Lake en het iconische Prince of Wales Hotel maakt Waterton tot een prachtige bestemming voor de wandelaars.
Het park kent talloze uitgezette wandelroutes en één daarvan is Crypt Lake Trail waarbij je eerst met een bootje naar de overkant wordt gebracht voor het beginpunt van de wandeling. Aan het einde van de wandeling kom je bij een helder bergmeertje uit met helderblauw water. Crypt Lake Trail staat in mijn top 10 van mooiste wandelingen. Verder komen ook hier veel beren te voor, maar ook elanden, lynxen, buffalo’s en wolven zijn te zien.

5. Kluane National Park (Yukon, grens van Alaska)
Dit park ligt in Yukon Territories, tegen de grens met Alaska. Dit deel heeft nog steeds te maken met seismische activiteiten en dat zie je aan de scherpe bergpieken. Het park wordt ook wel het ‘dak van Canada’ genoemd, omdat je hier de hoogste bergtoppen van het land vindt. Het park is voor 83% bedekt door bergen of gletsjers en heeft de hoogste grizzlyberenconcentratie van Canada.

Interesse in een reis langs deze parken?

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge