• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 18 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. februari
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Nederlands sprekende reisleider/gids.
 • Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet.
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Toegang National Parks.
 • Toegang Oil Sands Discovery Centre.
 • Toegang museum Fort Chipewyan.
 • IJsvissen
 • Wandeling met SnowShoes.
 • Langlaufen
 • IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids.*
 • Wandeling met SnowShoes.*
 • Toegang Olympisch museum Calgary.*
 • Lokale belastingen.

* = Inbegrepen bij verlengingsoptie.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Island Hopping on Ice – The Ultimate Ice Roads Adventure

Periode 18 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. februari

Ultieme Iceroad Experience! Deze winter groepsreis brengt je naar het verre Noorden. Het bijzondere van de reis, je zit zelf achter het stuur!

DE ULTIEME ICEROAD EXPERIENCE!

Vertrek vanuit Calgary. Deze groepsreis in de winter in Canada is de ultieme Iceroads Experience. Deze winterreis brengt je naar het hoge Noorden van Canada; het gebied van goudzoekers, buffels, First Nations en vooral onvoorstelbaar veel natuur en schitterende weidse, witte vlaktes. Het unieke van deze rondreis is dat je zelf achter het stuur zit van je eigen luxe 4×4 SUV, een echte FBI wagen! De reisleider/gids begeleidt jou en de maximaal 8 andere deelnemers door het immense Canadian Boreal Forest en over de wereldberoemde Ice Roads, welbekend van het programma Ice Road Truckers op History Channel.

WOLVEN IN DE NACHT

Over metersdik ijs voert de tocht naar de oevers van o.a. Athabasca Lake waar de vrachtauto’s uit de TV-serie heer en meester zijn. Deze reis, uniek en enig in zijn soort, laat je kennismaken met de leefwijze van de lokale Canadese bevolking met typisch activiteiten zoals ijsvissen, een tocht met sledehonden en het rijden op sneeuwscooters. Een prachtige cherry on the pie is het ‘gezang’ van wolven in de donkere winternacht.

ECHTE STILTE EN NOORDERLICHT 

Tijdens deze groepsreis in de winter brengen we ook een bezoek aan de grootste teerzandgronden ter wereld in Fort McMurray (bekend van de bosbranden) en het van TV bekende Buffalo Airways in Yellowknife, met de legendarische DC-3 en DC-4 vliegtuigen. Ronduit spectaculair tijdens de reis is de vlucht met een propellor “ski–plane”, die je in een uurtje tijd naar de compleet geisoleerde bush van Noord-Canada brengt. Op een locatie ver van alle “beschaving” verwijderd, ervaar je wat de ‘echte’ stilte inhoudt, geniet je van de enorme uitgestrektheid van het landschap en de leegte en van de Arctische natuur. Dit alles gekoppeld aan het indrukwekkend mooie schouwspel van het Noorderlicht, het Aurora Borealis, is dit een exclusieve groepsreis naar Canada om nooit te vergeten.

UITBREIDING DAG 19 t/m 22 | ICEFIELD PARKWAY

Deze groepsreis in de winter is optioneel uit te breiden met een indrukwekkende route door de schilderachtige Rocky Mountains! Met besneeuwde bergtoppen van meer dan drieduizend meter hoog, bezoek je letterlijk de hoogtepunten van dit gebied. De Icefields Parkway is de wereldberoemde bergsnelweg die je langs de mooiste plekken in de Rockies voert. In het stadje Jasper bezoeken we de diepe kloven van de Maligne Canyon onder leiding van een ervaren gids (i). Je maakt daar een zeer bijzondere, avontuurlijke wandeling op de bevroren rivier op de bodem van de canyon. Met de bevroren watervallen overal om je heen, waan je je in een Walt Disney sprookjesfilm! We laten je het Columbia Icefield met haar gletsjers zien en we bezoeken Lake Louise, met de beroemde ‘ice sculptures’ en wandelen door de spelonken van Johnston Canyon. ‘s Avonds kunt je heerlijk op temperatuur komen in de natuurlijke warme badjes van het altijd gezellige wintersportplaatsje Banff.

SNEEUWSCHOENWANDELING BIJ MAANLICHT

Vanuit Banff vertrekken we, via het Nordic Centre in Canmore waar in 1988 de Olympische Winterspelen werden gehouden, al klimmend via de prachtige Spray Lakes naar het wintersportcentrum Kananaskis Village. Hopelijk kunnen we je op de Spray Lakes kennis laten maken met een van de grootste Canadese winterbezigheden, het ijsvissen. Vanuit het centrum van Kananaskis Village, midden in de geweldige Rockies, kun je gaan skien, langlaufen, sneeuwschoenwandelen of prachtige uitstapjes maken met de auto (o). We bieden je een indrukwekkende sneeuwschoenwandeling aan bij maanlicht, met aansluitend een heerlijke chocoladefondue (i)..doen! (Optie alleen mogelijk als er op die datum volle maan is) Het hotel beschikt over een verwarmd zwembad, waar je zowel binnen als buiten kunt zwemmen.

IN OLYMPISCHE SFEREN

Op weg naar Calgary bezoeken we samen het Olympic Park en het terrein van de winterspelen van 1988; de lange bobsleebaan, trainingshallen voor luge en het bijbehorende museum (i). De 114 m. hoge springschans is indrukwekkend, zeker als je aan de voet ervan staat. Voor de liefhebbers behoort een bezoek aan de Olympic Oval, de beroemde schaatsbaan van de wereldcup schaatsen, zeker tot de mogelijkheden. Maar dan ben je toch echt bij het eindpunt van deze onvergetelijke winterreis in Canada aangekomen. We brengen de luxe auto’s terug en je kunt nog genieten van je comfortabele hotel in het centrum van Calgary. De volgende dag vlieg je terug naar Nederland.

 

Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

 

Dag 1 aankomst Calgary
Na aankomst op Calgary luchthaven ontvangst door reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het autoverhuurbedrijf om je SUV voor deze reis af te halen. Na instructies m.b.t. het gebruik van het Ice Roads voertuig, vertrekken we in bescheiden colonne naar ons hotel in het centrum van Calgary. Je maakt kennis met je reisgenoten en de Nederlandstalige reisleider/gids en 4×4 specialist. 1 Overnachting in Calgary.

Dag 2 Fort Saskatchewan
Na het Welkomstontbijt (i) vertrekken we vandaag in konvooi richting het hoge, hoge Noorden. De reis gaat nu echt beginnen! In Drumheller en omgeving bezoekt u de z.g. “Badlands”. In dit gebied spoelen zoveel dinosaurusskeletten boven, dat de wetenschappers tijd tekort komen om ze ook allemaal te kunnen conserveren. Onlangs nog is het grootste dinosaurus massagraf ooit ontdekt in deze omgeving. Zo’n 65 miljoen jaar geleden is “de dinosaurus” plotseling geheel van de aardbodem verdwenen. Het Royal Tyrrell Museum(i) laat je alles van dichtbij beleven.

We volgen de canyon van de Red Deer River en je kunt zich nog een poos in het dinosaurus tijdperk wanen. Hoewel dit rivierdal niet zo groot is, doet het in schoonheid niet onder voor de Grand Canyon van Amerika. In de buurt van Edmonton, doorkruis je het “Elk Island National Park”(i) en ontmoet je de eerste wilde bisons. Je ziet hier de z.g. “Plain Bisons” of zelfs al “Wood Bisons” in hun kudde, hun natuurlijk habitat afgrazend. We rijden nog iets verder naar het noorden om in Fort Saskatchewan de nacht door te brengen. 1 Overnachting Fort Saskatchewan.

Dag 3 Fort McMurray
Was je gisteren nog ondergedompeld in de wel heel vroege geschiedenis van Canada, vandaag schuiven we een flink aantal jaartjes op naar de geschiedenis van de negentiende eeuw. De eerste Europeanen arriveren in het land. Gelukzoekers, zakenmensen, predikers, enz. komen naar dit onontgonnen land. Vele zieltjes zijn hier te winnen. Vandaag bezoek je tijdens deze winterreis in Canada de overblijfselen van een van deze eerste z.g. “settlements”. Je stuurt op weg hierheen uw 4×4 auto over de allereerste en dus alleroudste officiële weg die Alberta kende. Zo vlak langs de North Saskatchewan River, in die tijd zeker een levensader, vertellen we je alles over het “Victoria Settlement”, haar geschiedenis en haar bewoners. Je doorkruist “First Nations” – gebieden en ziet steeds meer Russische kerkgebouwen en opschriften. We overnachten in de rijkste plaats van Canada, die tegelijkertijd ook de armste plaats is…
1 Overnachting in Fort McMurray.

Dag 4 Fort Chipewyan
Fort McMurray is bekend (beroemd en berucht) in de wereld om haar “Oil Sands” Hier wordt aardolie gewonnen in dagbouw. Alles wordt duidelijk in het Oil Sands Discovery Centre dat we ook bezoeken (i). Het proces wordt op duidelijke wijze uitgelegd. Alle extreem grote machines staan hier opgesteld, b.v. een vrachtwagen van zo’n 7,5 meter hoog met 2,5 meter hoge banden. Onderweg naar onze eerste echte Ice Road, brengen we je eerst nog oog in oog met de gevolgen van de olie-zandwinning (oil sand/tar sands) in dit gebied. Het ziet er niet allemaal even mooi uit, maar het is wel de realiteit van de Provincie Alberta.
En dan begint het grote ijs avontuur dan eindelijk echt!! We gaan het ijs op! We verruilen het stedelijk- en oliewingebied, voor de serene stilte van het steeds leger wordende Noorden. Je bevindt je eerst nog op de zandduinen van de Athabasca River. Het zand, dat de oliestromen zo goed weet te binden, je weet er inmiddels alles van.

Over diverse “ijsbruggen” en over de monding van de Athabasca River bereik je met ons Fort Chipewyan. Dit kleine dorp bestaat voor het grootste gedeelte nog uit de oorspronkelijke bevolking. Veel van hun levensstijl is echter verloren gegaan. We hopen, dat het museumpje voor ons zijn deuren wil openen.(i) 1 Overnachting in Fort Chipewyan.

Dag 5 Fort Smith
Een prachtige dag staat er vandaag op het programma van onze winterreis naar Canada. Komend over het meters dikke ijs van Lake Athabasca, trekken we het dichte woud van “Wood Buffalo National Park” in. U rijdt nu vlak langs de brede Peace River en gelooft u maar…..vredig is het. Dit is het laatste natuurlijke gebied, waar de Wood Buffalo nog leeft in grote kuddes. Misschien heeft u vandaag al geluk en kunt u ze van dichtbij zien. Het verschil met de “Plain Buffalo”, die u al eerder zag, is duidelijk. We kunnen wel wat geluk gebruiken om u de bisons te laten zien, het park is namelijk groter dan Zwitserland!! We verlaten het park via een lange, rechte gravelweg, welke ons naar Fort Smith voert. Hier kun je het Visitor Centre bezoeken en het “Northern Life Museum” (i) en informatie vergaren over de “Whooping Cranes”, de “First Nations” en de “Salt Plaines” van de “Salt River”. Heel bijzonder in deze omgeving is het voorkomen van het geologisch verschijnsel “Karst” genoemd. 1 Overnachting te Fort Smith.

Dag 6 Fort Providence
Het “Great Slave Lake” is, net als alles hier, weer enorm. We zullen wel even tijd nodig hebben om het voor de helft te kunnen ronden. We zullen van de Zuidkant naar de Noordkant moeten komen. We zullen veel van het meer zien, maar ook redelijk veel moeten rijden. We bezoeken Fort Providence, direct aan het meer, waar de oorspronkelijke bevolking nog van de visvangst leeft en zich in deze tijd uitleeft op hun “Ski – Doo’s”. We zullen hier de nacht doorbrengen. Hay River leeft van de scheepvaart en de botenbouw.
1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 7 Blachford Lake
We vervolgen vandaag onze weg over de zeer brede en vaak erg rechte Highway 3 naar Yellowknife, de hoofdstad van de North West Territories. Deze stad is bekend als diamantstad en ten Noorden ervan zijn dan ook vele diamantmijnen te vinden. We zijn eveneens in beschermd Bison gebied, dus het is extra oppassen geblazen!! Deze dag zul je vroeg uit de veren moeten. Rond twee uur deze middag vertrekt ons “bush – ski” vliegtuig vanaf het ijs in de haven van Yellowknife. Weer een extra unieke ervaring in deze toch al bijzondere reis. We vliegen de compleet verlaten wildernis van Noord Canada in. Mochten we wat tijd over hebben, dan bezoeken we graag met jou de mensen en het materieel van Buffalo Airways. Dit bedrijf is bekend van de TV serie “Ice Pilots NWT”. 2 overnachtingen Blachford Lake.

Dag 8
De prachtige wildernis Lodge bevindt zich midden in het volkomen verlaten en ruige landschap van het Noorden van Canada. Wat je rest is slechts rust en ruimte. Je kunt gaan langlaufen, ijsvissen, sneeuwschoen wandelen (i), etc. Optioneel kunt u zich inschrijven voor sneeuwscooter tochten of een slede honden tocht(o). Maar boven alles is dit de meest uitgelezen plek om je te laten betoveren door het Noorderlicht!!

Dag 9 Yellowknife
Je hebt nog een hele ochtend om te genieten van deze prachtige, maagdelijke omgeving, op je gemak zonder al te veel te doen of volop actief, wat je maar wilt. Je kunt b.v. nog een sneeuwscooter tocht gaan maken om te gaan net-ijsvissen met een van de oorspronkelijke bewoners van dit gebied(o). Zeker de moeite waard!!
1 Overnachting te Yellowknife.

Dag 10 Gameti
Nog weer een “diamantje” voor in jouw reisverslag deze dag. Vandaag gaan we de naam van onze reis eer aan laten doen….we gaan Island Hoppen on Ice. Je gaat met je 4×4 auto de meren en rivieren op, welke een verbinding vormen tussen het “Great Slave Lake” en het zelfs nog grotere “Great Bear Lake”. Je rijdt op het ijs op de z.g. Rae Lakes. Het worden (weer) twee dagen van eersteklas ijspret in het meest betoverende landschap, dat je ooit gezien heeft. Je logeert in het originele en “back to basics” dorpje Gameti. Dit is het “einde van de wereld”, zoals we je in de inleiding hebben beloofd. 2 Overnachtingen in Gameti.

Dag 11 Gameti
Het is hier te mooi om al gelijk weer terug te gaan. We blijven nog een dag op en rond het ijs. Veel sneeuw, veel ijs. Als je wilt, kun je ook een dag rust nemen en in het dorp Gameti blijven. We overnachten hier nogmaals en hopen weer op de Aurora Borealis. Ver op het stille, nachtelijke ijs is het een beleving als geen ander….

Dag 12 Fort Providence
Nog een heerlijke dag op het ijs! Maar we moeten toch echt aan huiswaarts gaan denken. De afstanden zijn hier ook zo groot. In Fort Providence, slaan we nogmaals ons kamp op voor de nacht. 1 Overnachting te Fort Providence.

Dag 13 Rainbow Lake
We zeggen de North West Territories vaarwel en verruilen deze provincie voor die van Alberta. We gaan door het oliestadje Zama City en langs het First Nations reservaat van Rainbow Lake. In Rainbow Lake overnachten we en kun je je (geestelijk) voorbereiden op de laatste echte “ice road” van het avontuur. Onderweg zien we immense watervallen, die nagenoeg bewegingsloos in de rivier zijn vastgevroren. Hopelijk ontmoeten we ook nog wat bizons op onze weg zuidwaarts. 1 Overnachting te Rainbow Lake.

Dag 14 Fort Nelson
Door de “bush” en over het ijs van Alberta baan je je een weg naar Fort Nelson in British Columbia. Ergens halverwege passeer je de tijdzone en kunnen we de klok nog een uurtje terugzetten. Dit gebied is rijk aan wild en vooral de Lynx heeft hier zijn habitat. Elke keer hebben we deze prachtige grote katten kunnen zien! In Fort Nelson heb je definitief afscheid genomen van de ijswegen, die ons zoveel plezier hebben bezorgd.
1 Overnachting te Fort Nelson.

Dag 15 Dawson Creek
Fort Nelson is een vriendelijk plaatsje en ligt aan de beroemde Alaska Highway, dé verbinding van de twee Amerika’s via Canada. We volgen deze prachtige, legendarische weg verder naar het Zuiden. In Dawson Creek wacht een lekker bed op je voor jouw welverdiende nachtrust…….het is uiteindelijk alweer een extra uurtje later. Eerder deze dag passeerden we namelijk wederom de tijdzone. Deze plaats is ook de plek waar de Amerikanen de bouw van de Alaska Highway zijn gestart. Alles in deze plaats herinnert daaraan; de “Mile 0” obelisk, de gebouwen uit die tijd en natuurlijk het museum, waar alles op tastbare wijze wordt uitgelegd. 1 Overnachting in Dawson Creek.

Dag 16 Hinton
Het einde van je avontuur met ons komt nu werkelijk in zicht. Toch hebben we nog wel wat speciaals voor u in huis als afsluiter. Via Dawson Creek en Grande Prairie bereikt ons konvooi de Forestry Trunk Road. Deze brede gravelweg bediend de vele, vele olie- en gasbronlocaties. De weg wordt al mooier en mooier, naarmate we steeds dichter in de buurt van de Rocky Mountains komen. De weg kent meer en meer prachtige, lange bochten, gaat door diepe dalen en hover hoge heuvels en biedt fantastische uitzichten. We rijden door het mooie William A. Switzer Provincial Park. 1 overnachting Hinton.

Dag 17 Calgary
Je rijdt op eigen gelegenheid via Edmonton naar Calgary. Je kunt rechtstreeks en snel via de snelweg gaan, maar het is een absolute aanrader (afhankelijk van de weersomstandigheden) om de Ice Fields Parkway dwars door de Rocky Mountains te nemen. Je levert de auto in bij de autoverhuurder te Calgary en heeft nog een heerlijke avond in een luxe hotel in het centrum. 1 Overnachting in Calgary.

Dag 18 vertrek Calgary
In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland.

Bekijk hier de verlening van dag 19 t/m 22.

Krijg vast een indruk van deze winterreis in deze video.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Nederlands sprekende reisleider/gids.
 • Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet.
 • Welcome Breakfast op 2e dag.
 • Toegang National Parks.
 • Toegang Oil Sands Discovery Centre.
 • Toegang museum Fort Chipewyan.
 • IJsvissen
 • Wandeling met SnowShoes.
 • Langlaufen
 • IJswandeling Maligne Canyon o.b.v. lokale gids.*
 • Wandeling met SnowShoes.*
 • Toegang Olympisch museum Calgary.*
 • Lokale belastingen.

* = Inbegrepen bij verlengingsoptie.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

2023

04 februari – 21 februari 2023, 18 dagen  (vanaf € 7.250)
04 februari – 24 februari 2023, 21 dagen  (vanaf € 7.500)

Voor deze groepsreis Island hopping on ice – the ultimate ice roads adventure geldt de prijs vanaf € 7.250 per persoon, op basis van 2-persoonskamer. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

 

2023

04 februari – 21 februari 2023, 18 dagen  (vanaf € 7.250)
04 februari – 24 februari 2023, 21 dagen  (vanaf € 7.500)

 

Let op: de prijs is exclusief de vluchten. Uiteraard boeken we graag ook de verschillende vluchten voor jullie. De gehele reis valt dan onder onze voorwaarden.

Wil je liever zelf je vluchten boeken, mag dat ook. Wij zijn dan uiteraard alleen verantwoordelijk voor de groepsreis zelf.

Verlengingsoptie (anders vanaf dag 17)

Wij bieden je de mogelijkheid om deze reis in de winter te verlengen en vanaf dag 17 via de Rocky Mountains (met bezoeken aan o.a. Jasper, Banff, Kananaskis Country en Canmore) uiteindelijk in Calgary te eindigen. De totale reisduur wordt dan 22 dagen.

NB. Een uitgebreide beschrijving tref je onder de omschrijving van reisdag 21 aan.

Dag 17: Route: William A. Switzer Provincial Park – Jasper.

Dag 18: Route: Jasper – Ice Fields Parkway – Columbia Ice Field – Lake Louise – Castle Mountain – Johnston Canyon – Banff & Hotsprings – Canmore.

Dag 19: Route: Canmore – Spray Lakes – Kananaskis Village

Dag 20: Route: Kananaskis Village – Olympisch Park – Calgary – auto’s inleveren.

Dag 21: In de loop van de dag ga je op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Calgary en vliegt aansluitend terug naar Nederland

Impressies

Island hopping on ice – the ultimate ice roads adventure Johnston Canyon, Canada Hert, Jasper Nationaal Park Hondenslede, Yellowknife Banff Nationaal Park

Regio’s bij deze reis

Island hopping in ice – the ultimate ice roads adventure
Alberta
Yukon

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge