• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 15 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. september - oktober
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar Prince Edward Island.
 • Confederation Bridge van Prince Edward Island.
 • 14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Welcome Breakfast op 2e dag. Stadsrondritten in Halifax en Charlottetown. Toegang National Parks.
 • Maritiem Museum Halifax.
 • Pier 21 Immigratie Museum Halifax. Sherbrooke Town.
 • Fort Louisbourg.
 • Whale Watch Tour.
 • Lobster Fishing Tour.
 • Alexander Graham Bell National Historic Site. Joggins Fossil Cliffs.
 • Millbrook Cultural & Heritage Centre.
 • Lokale belastingen.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Atlantic Canada Indian Summer

Periode 15 dagen
icon-group Created with Sketch. Groepsreis
icon-period Created with Sketch. september - oktober

Prachtige ruige kusten, zandstranden, moerassen, bossen, alpine weides. Maar ook duizenden zoetwatermeren, rivieren en beken.

Deze 15-daagse groepsreis in Oost-Canada vertrekt vanuit Halifax. Per luxe minivan reist u in een klein gezelschap langs de highlights van de Canadese oostkust.

 

Het Oosten van Canada is op zijn mooist tijdens de zogenaamde Indian Summer. Tijdens het herfstseizoen, wanneer de bladeren gaan kleuren, veranderen de berghellingen in een schitterende gloed van groen, geel, oranje, rood en alles wat daar tussen zit. Het is een feest voor het oog en bij veel mensen staat de Indian Summer in Canada op de bucketlist.

 

Beeld het jezelf eens in. Per luxe minivan met een klein reisgezelschap kronkel je over de schitterende weggetjes tussen al dat moois door. Prachtige meren, ruige kliffen langs de zee, mooie zandstranden, schilderachtige vuurtorens. Het zijn allemaal karakteristieken van deze 15-daagse groepsreis in Oost-Canada.

Deze groepsreis in Oost-Canada in een notendop

De mooist denkbare routes zijn zorgvuldig geselecteerd. Uw ervaren reisgids en chauffeur vertelt u alles over de interessante geschiedenis van de lokale bezienswaardigheden. Niet alleen leert u alles over de natuur, ook de cultuur van Oost-Canada kent een rijke geschiedenis.

De aanvang van deze groepsreis in Oost-Canada is in Halifax. Een bezoek aan het scheepvaartmuseum laat de rijke historie van de stad zien, die teruggaat tot de koloniale tijd.

De reis voert vervolgens langs de ruige kust van Nova Scotia en het schitterende Cape Breton Island, waar de Franse en Engelse cultuur mooi zijn samengesmolten. De schilderachtige Cabot Trail en het prachtige Cape Breton Highlands National Park zullen een onuitwisbare indruk achterlaten.

Het gezellige Prince Edward Island, de kleinste Canadese provincie, staat bekend om het milde zeeklimaat. De hoofdstad Charlottetown is een heerlijk provinciestadje met een gezellig haventje en een prima uitvalsbasis om de schitterende ‘rode’ stranden van het eiland te verkennen. Maak ook kennis met het decor waar het boek van Anne of Green Gables zich heeft afgespeeld.

Via de 16 kilometer lange Confederation Bridge verlaat u het eiland weer en brengt u een bezoek aan de Joggins Fossil Cliffs, waar u even een paar honderd miljoen jaar terug in de tijd gaat. Deze World UNESCO Heritage Site heeft een bijzonder interessant visitors centre.

Dag 1 aankomst Halifax

Na aankomst in Halifax International Airport, ontvangst door de reisleiding en aansluitend transfer (i) naar het hotel in het centrum van Halifax. Haven, oude stadscentrum, winkels en restaurants onder handbereik. 2 Overnachtingen te Halifax.

Dag 2 Halifax

Welkomst ontbijt (i) en gelegenheid om met de andere deelnemers kennis te maken. In de ochtend breng je een bezoek aan het Maritiem Museum (i). Hier wordt zeer visueel de maritieme geschiedenis van Halifax toegelicht. De grote ontploffing heeft diepe wonden achtergelaten en ook het vergaan van de beroemde Titanic heeft een stempel op Halifax gedrukt.

Later bezoek je met ons het Immigratie Museum (i). In de jaren ’50 was Halifax DE aankomsthaven voor de vele duizenden immigranten, waaronder zeer velen uit onze eigen land. Leer hier over hun beweegredenen en waarmee ze allemaal te maken kregen tijdens hun eerste jaren in voor hen dit grote, nieuwe land. De rest van de dag is ter eigen invulling. Uw gids heeft al vele handwijzingen gegeven.

Dag 3 Liscomb Mills

Je groepsreis in Oost-Canada gaat vandaag dan toch echt van start!! We rijden langs de ruige kust van Nova Scotia. Het contrast is soms groot – ruige rotsen afgewisseld met mooie zandstranden. Alles wordt hier bewaakt door, voor deze streken de zo typische, vuurtorens. En wat een overdadige rust straalt het allemaal uit. Genieten! 1 Overnachting in Liscomb Mills.

Dag 4 Dundee

Vanuit ons resort op het strand kun je een fijne (lange) wandeling in de uitgestrekte natuur maken. Dat kan langs het strand, maar ook diep de bossen in langs de rivier. Later die dag trekken we verder via de prachtige kustweg. Sherbrooke (i) is in originele staat bewaard gebleven en reflecteert het leven in Nova Scotia zoals het aan het einde van 1700 werd geleefd. 1 Overnachting in Dundee aan de oevers van het immense Bras d’Or Lake op de golfbaan.

Dag 5 North Sydney

Langs de mooie oevers van Bras d’Or Lake vervolgen we onze groepsreis in Oost-Canada. Het is een meer, eigenlijk zo groot als een zee, centraal gelegen op Cape Breton Island. Via o.a. de sluizen van St. Peters, voert de weg ons naar het Fort van Louisbourg (i). Gesticht in 1713 door de Fransen als vissers- en handelscentrum. Zwaar beveiligd tegen de opdringerige Engelsen en tot zwaar beveiligd fort omgebouwd. Toch nog ten prooi gevallen aan de (eeuwige) vijand in 1760 en door de Engelsen vernietigd. Het geheel is herbouwd en in originele staat terug gebracht. Nu voor ons te bezoeken als een prachtig openluchtmuseum. 1 Overnachting in North Sydney.

Dag 6 Castle Rock

En al ruiger wordt het, als we de Cape Breton Highlands inrijden. En dan al die machtige herfstkleuren overal om ons heen. De Cabot Trail is ook niet voor niets zo wereldwijd beroemd.
We rijden onze, zo machtig gelegen, Country Inn voorbij, om enkele uren op zee door te brengen. We gaan per Zodiac (i) op zoek naar diverse soorten Walvissen, Potvissen, Bruinvissen, Dolfijnen en zelfs Zee – Schildpadden! 2 Overnachtingen op Castle Rock.

Dag 7 Castle Rock

Deze dag kun je net zo inspannend, dan wel ontspannend maken als je zelf maar verkiest. Vanuit onze “uitkijkpost” op Castle Rock kun je fantastische wandelingen maken in de omgeving. Zelfs helemaal naar het, in de verte gelegen, Steering Island via de Middle Head Hiking Trail kun je wandelen. Mocht je liever in alle rust van het eindeloze uitzicht genieten vanaf je Country Inn terras, dan kan dat natuurlijk ook.

Dag 8 Belle Cote

Deze dag van onze groepsreis in Oost-Canada staat in het teken van intens genieten van de rit via de beroemde Cabot Trail. Een prachtige weg door de Cape Breton Highlands. Soms vlak langs de kust, soms hoog verheven boven de zee…..wat een machtige uitzichten. Er is zelfs kans om Walvissen en Dolfijnen te zien vanaf onze uitzichtlocatie!
We kunnen onze route nog wat uitbreiden en wat verloren vissersdorpjes bezoeken of een van de vele wandelmogelijkheden benutten. 1 Overnachting op het strand van Belle Cote.

Dag 9 Baddeck

We gaan ons vandaag mengen in de visserstraditie van dit gebied. We gaan aan boord van een origineel kreeftenvissers vaartuig. (i) Mei en Juni zijn de belangrijkste maanden voor de kreeften visserij, maar misschien kunnen we nu ook nog ons geluk beproeven.
Alexander Graham Bell heeft zijn residentie in het vriendelijke plaatsje Baddeck gehad en heeft hier veel van zijn beroemde uitvindingen en ontdekkingen gedaan. Hoog tijd om dat zelf eens aan een nader onderzoek te onderwerpen. 1 Overnachting in het liefelijke Baddeck.

Dag 10 Pictou

Alexander Graham Bell is inderdaad de man van de telefoon. Maar ook zijn uitvindingen op het gebied van vliegen en varen zijn bekend. Je kunt het allemaal bekijken en ervaren in het Alexander Graham Bell National Historic Site (i) van Baddeck. Van hieruit rijden we een prachtige landelijke route langs de andere zijde van het Bras d’Or Lake, via de St. George Bay en de oevers van de Atlantische Oceaan naar Pictou. Hier wacht een prachtig resort je direct op het strand van de Atlantische Oceaan. 1 Overnachting in Pictou.

Dag 11 Charlottetown

Een bijzonder veerpontverbinding (i) brengt je in ongeveer een uur varen over de Atlantische Oceaan, door de straat van Northumberland van, tot de verbeelding sprekende plaatsnamen als, Caribou naar Wood Islands. Je komt aan op Prince Edward Island in de volksmond kortweg PEI genoemd en een provincie van Canada. Het eiland is bekend om zijn landbouw, mild klimaat, maar vooral zijn rode aarde! 2 Overnachtingen in de hoofdstad Charlottetown.

Dag 12 Charlottetown

Dag 12 van de groepsreis in Oost-Canada staat in het teken van het gezellige provinciestadje Charlottetown. Geniet van deze rustige provinciestad en leer over haar geschiedenis. De gids heeft vast en zeker goede tips!!

Dag 13 Amherst

We maken er een mooie dag van op het platteland en langs de mooie kusten van PEI. Het is het land van Anne of Green Gables. Vandaag verlaten we het PEI en wel op heel bijzondere wijze. We steken de Northumberland Strait over met “droge voeten” via de zeer bijzondere Confederation Bridge (i). Het is werkelijk een juweel van een brug met een lengte van 13 km. Via de provincie New Brunswick rijden we Nova Scotia weer binnen. 1 Overnachting in Amherst.

Dag 14 Truro

Deze dag staat in het teken van “terug in de tijd” en wel zo’n slordige 300 miljoen jaar. We bevinden ons een beetje op het scheivlak van het Devoon en het Perm, in het z.g. Kooltijdperk of Carboon. Canada lag toen in de buurt van de evenaar en het was er tropisch warm. Wouden van enorme heermoes planten waren er en moerassen met plantaardige woudreuzen. Deze wouden herbergen vele soorten bijzondere dieren. De aardlagen, die hieruit ontstaan zijn, komen hier bij de Joggins Fossil Cliffs aan de oppervlakte. Het is een World UNESCO Heritage Site en heeft een bijzonder interessant Visitor Centre (i). Op het strand kun je prachtige fossielen vinden uit die tijd. Zeer indrukwekkend.

Op vele plaatsen in de wereld vind je “De Drie Gezusters”. Nova Scotia doet hier niet voor onder! We gaan ze met u ontdekken. Zie je er “zusters” in??
We hopen nog tijd te hebben om een bezoek aan het Millbrook Cultural & Heritage Centre (i) te brengen, naast ons hotel gelegen. Hier wordt ons alles verteld over de Mi’kmaw Native Band en haar geschiedenis en huidige leefwijze. 1 Overnachting in Truro.

Dag 15 vertrek

Helaas de laatste dag van deze groepsreis in Oost-Canada. Transfer naar de luchthaven en afscheid van de reisleiding.

Bekijk deze video voor een indruk van het landschap waar je doorheen reist.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • Nederlands sprekende chauffeur/gids.
 • Vervoer per airconditioned minibus.
 • Transfers van/naar luchthaven.
 • Ferry naar Prince Edward Island.
 • Confederation Bridge van Prince Edward Island.
 • 14 Overnachtingen op basis van 2 persoons kamers incl. bad/douche/toilet in overwegend 4-sterren hotels.
 • Welcome Breakfast op 2e dag. Stadsrondritten in Halifax en Charlottetown. Toegang National Parks.
 • Maritiem Museum Halifax.
 • Pier 21 Immigratie Museum Halifax. Sherbrooke Town.
 • Fort Louisbourg.
 • Whale Watch Tour.
 • Lobster Fishing Tour.
 • Alexander Graham Bell National Historic Site. Joggins Fossil Cliffs.
 • Millbrook Cultural & Heritage Centre.
 • Lokale belastingen.

WAT IS NIET INBEGREPEN:

21 september – 5 oktober 2018

Impressies

Atlantic Canada Indian Summer Prince Edward Island Museum and Heritage Foundation, Charlottetown groepsreis in Oost-Canada Peggys Cove Peggys Cove vuurtoren groepsreis in Oost-Canada

Regio’s bij deze reis

Prince Edward Island
Nova Scotia
New Brunswick

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Bij ons ben je niet gebonden aan vaste vertrekdata

Wil je bijvoorbeeld een dag of meerdere dagen extra toevoegen aan één van onze bestaande reizen of heb je zelf een route samengesteld, wij weten als geen ander jouw reis te plannen en te organiseren. Laat je inspireren en maak gebruik van onze jarenlange ervaring en expertise.

Onze klanten geven ons een 8.2

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Bekijk algemene vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge