• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 21 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 20 etmalen autohuur
 • 20 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • dagcruise (reis) naar Juneau met sightseeing en een bezoek aan Mendenhall Glacier
 • 6 uur durende bear watching  flightseeing tour naar Redoubt Bay Lodge (Lake Clark NP)
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Alaska en Yukon Helemaal

Periode 21 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Tijdens de autoreis Alaska en Yukon helemaal verblijf je in een typisch alaskaanse lodge midden in de natuur.

Bij de rondreis Alaska en Yukon Helemaal verblijf je meerdere malen twee nachten achtereen op dezelfde plek. Op die manier kun je in een rustig tempo nóg meer uit je reis halen en ben je in de gelegenheid de prachtige omgeving goed te verkennen en in je op te nemen. Bij aankomst in Anchorage, de grootste stad van Alaska, kun je eerst de stad verkennen. Anchorage is de grootste stad van Alaska en biedt ruimte aan talloze restaurants, musea en theaters en is gunstig gelegen tussen de bergen, waardoor er geen arctisch klimaat heerst.

Na het verblijf in Anchorage bezoek je een prachtig kunstenaarsdorp op een punt waar drie rivieren samenvloeien. Tijdens de rondreis Alaska en Yukon helemaal verblijf je ook in een typisch Alaskaanse lodge, midden in de pure natuur in de buurt van Tok. Maak ook een spectaculaire rit via de Top of the World Highway, die je een fantastisch uitzicht geeft op de weg naar Dawson City.

Alaska en Yukon Helemaal

Ook breng je een bezoek aan Denali Park, het beroemdste National Park van Alaska. Hier vind je onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten. Denali Park is een uniek park aangezien het zo ongerept is met door gletsjers gevoede rivieren en het ruige landschap door aardverschuivingen. In Denali Park leven 39 verschillende gedocumenteerde soorten zoogdieren, 169 soorten vogels, 14 soorten vissen en één soort amfibie. Daarnaast zijn er ruim 650 soorten vegetatie te onderscheiden die het subarctische klimaat kunnen overleven.

Tijdens de rondreis Alaska en Yukon voel je helemaal de sfeer van de goudkoorts in Chicken en Dawson City en verken de indrukwekkende National Parks en Kenai Fjords, waar je een boot- of kajaktocht maakt door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven. Je sluit de reis af met een flightseeing tour om beren te spotten bij Lake Clark National Park. Kortom, met de autoreis Alaska en Yukon Helemaal bezoek je alle highlights van Yukon en Alaska, een reis met geweldige indrukken waarvan je nog lang kan nagenieten. Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Dag 1-2 Anchorage – Talkeetna (113 mijl)
Aankomst in Anchorage. Verken de grootste stad van Alaska op je gemak. Er is van alles te doen: bezoek het museum, geniet van een wandeling langs de waterkant en verken het centrum. Als je er toevallig op een zaterdag of zondag bent, dan is een bezoek aan de markt in het centrum de moeite waard. De eerste etappe van de rondreis op dag 2 brengt je naar het charmante dorpje Talkeetna. Dit kunstenaarsdorp ligt op het punt waar drie rivieren samenvloeien en op heldere dagen worden de bezoekers en de bewoners beloond met een uitzicht op Mt. McKinley. Het is tevens de uitvalsbasis voor bergbeklimmingstochten naar Mt. McKinley.

Optioneel: jet boat tour

Dag 3-4 Talkeetna – Denali Nationaal Park (153 mijl)

Rijd via de Parks Highway naar Denali Nationaal Park. Geniet van het spectaculaire landschap dat je onderweg ziet. Als het weer het toelaat, heb je een prachtig uitzicht op de Alaska Range. Denali Nationaal Park is het beroemdste Nationale Park van Alaska en je vindt er onder andere Mt. McKinley, de hoogste bergtop van de Verenigde Staten.De komende twee nachten verblijf je in de buurt van de ingang van Denali Nationaal Park of Healy.

Op dag 4 brengt de pendelbus je naar de lodge in het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken, zoals elanden, kariboes, wolven, beren, vossen en Dalls schapen. Upgrade: begeleide Kantishna Wilderness Drive & Fly.

Dag 5-6 Denali – Fairbanks (121 mijl)
Dag ter vrije besteding in de tweede grootste stad van Alaska. Als je geïnteresseerd bent in cultuur, bezoek dan het Museum of the North. Een andere mogelijkheid is een uitstapje naar de Chena Hot Springs. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen

Een mooi uitstapje in deze omgeving is zeker de rit naar Chena Hot Springs, waar verschillende outdoor activiteiten worden aangeboden. Onderweg kom je verschillende mogelijkheden tegen voor wandelingen en vaak worden er ook elanden gespot langs de weg. Optioneel: Arctic Circle Fly & Drive, Midnight Sun Dinner & Float, 25 augustus – 25 september Polar Bear Day Tour.

Dag 7 Fairbanks – Chicken (284 mijl)
Zet je reis voort via Tok naar de kleine gemeenschap van Chicken (ca. 22 inwoners in de zomer). Voel de rustieke charme van deze plaats en voeg je bij de lokale bevolking en reizigers in de kroeg. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg die in zeer goede, maar ook in zeer slechte staat kan zijn.

Dag 8-9 Chicken – Dawson City (107 mijl)
Dag 8 is ter vrije besteding in het Las Vegas van het noorden. Volg de paden van de vroegere goudzoekers en proef van de sfeer van weleer. Als je meer geïnteresseerd bent in natuur, rijd of wandel dan omhoog naar de Midnight Dome en bewonder Dawson City en de omliggende goudvelden van bovenaf.

Een spectaculaire rit via de Top of the World Highway geeft je een fantastisch uitzicht op de weg naar Dawson City. Je passeert de Canadese grens, betreedt de Yukon Territory en kort daarna bereik je het charmante stadje Dawson City waar de sfeer van de goudkoorts nog altijd hangt.

Dag 10 Dawson City – Whitehorse (337 mijl)
Vandaag reis je naar de hoofdstad van de Yukon. Deze rit neemt je mee door goudkoorts-land. Overblijfselen uit die tijd zijn onderweg zichtbaar. Wanneer je aankomt in Whitehorse, neem dan wat tijd om dit bijzondere stadje te verkennen: maak een wandeling langs de rivier en geniet van de sfeer van het noorden.

Dag 11-12 Whitehorse – Skagway/Haines (111 mijl)
Vanuit Whitehorse volg je de kronkelende weg langs de bergen omhoog. Je reist langs Fraser en Bennett Lake en over de Chillkoot Pass, waar vermoeide goudzoekers hun weg baanden van de oceaan naar de Klondike goudvelden in het binnenland. Afhankelijk van het schema van de veerpont neem je op dag 10 of 11 de veerpont van Skagway naar Haines voor een dagcruise naar Juneau. Overnachting in Skagway or Haines. Geniet van het landschap en het zeeleven onderweg naar Juneau, de hoofdstad van Alaska. In Juneau ga je eerst met een begeleide tour naar de belangrijkste bezienswaardigheden, gevolgd door ca. twee uur voor jezelf om op eigen houtje de stad te verkennen. Voordat je terugkeert naar Skagway/Haines, bezoek je eerst de beroemde Mendenhall Glacier.

Dag 13 Skagway/Haines – Haines Junction (152 mijl)
De Haines Highway staat bekend om zijn weidse uitzichten over gletsjers en de verscheidenheid van het landschap: van bossen grenzend aan de kust tot alpine toendra. De Highway kronkelt door rivierdelta’s, klimt omhoog naar een alpine vallei en volgt de oostelijke grens van Kluane National Park Reserve.

Dag 14-15 Haines Junction – Tok (297 mijl)
Terwijl je Haines Junction achter je laat, neemt de Alaska Highway je mee terug naar Alaska. Je reist langs Kluane National Park, steekt de grens over en rijdt terug naar Tok. Tok staat ook bekend als de ‘hoofdstad van de sledehonden van Alaska’ omdat zo veel inwoners zich bezighouden met honden en het mennen van honden. Je verblijft twee nachten in een Lodge buiten Tok (één keer ontbijt en twee keer diner inbegrepen).

Dag 15 is een dag om volledig te genieten van de rust en de stilte van de natuur van Alaska. Ondervind wat deze plek zo bijzonder maakt terwijl je de omgeving van de lodge verkent. De gastheren zullen je tips geven voor hoe je de dag kunt besteden en geven je inzicht in hoe het Alaskaanse leven is.

Dag 16 Tok – Palmer (286 mijl)
Zet je reis naar Palmer voort. De schilderachtige rit biedt geweldige uitzichten op de gletsjers en neemt je mee door het belangrijkste landbouwgebied van Alaska. Palmer is een modern commercieel centrum voor de Matanuska en Susitna valleien.

Dag 17-18 Palmer – Seward (267 mijl)
Reis terug in de richting van Anchorage over de Seward Highway naar Seward. Deze snelweg biedt opvallende bezienswaardigheden, mooie kansen om wilde dieren te zien, zoals paaiende zalmen, en een aantal goede wandelpaden. Seward is een klein vissersdorp met een uitstekend aquarium (Alaska SeaLife Center).

Op dag 18 kun je op eigen gelegenheid de omgeving verkennen. Maak een wandeling bij de Exit Glacier of ga mee met een boot- of kajaktocht door het Kenai Fjords National Park met zijn indrukwekkende gletsjerlandschap en rijke zeeleven.

Optioneel: 6 of 9 uur durende Cruise door de Kenai Fjords, Grand Day Aialik kajak tour

Dag 19-20 Seward – Anchorage (130 mijl)
Onderweg terug naar Anchorage heb je meerdere goede mogelijkheden om een stop te maken, bijvoorbeeld bij het dorpje Hope, de Portage Glacier of voor een wandeling bij Girdwood.

Op dag 20 doe je mee aan een 6 uur durende excursie waarbij je beren gaat spotten bij Lake Clark National Park. Na een 50 minuten durende rondvlucht land je bij de Redoubt Bay Lodge waar je gaat lunchen en daarna de boot op gaat voor de bear viewing tour (het kan niet gegarandeerd worden dat je ook daadwerkelijk beren zult zien, maar de kans is wel groot). De excursie kan starten om 08.00 uur en om 12.30 uur. Gelieve je voorkeur door te geven.

Upgrade: 10 uur durende bear viewing Safari naar Lake Clark National Park per zee vliegtuig (Redoubt Mountain Lodge), overnachtingspakket bij Redoubt Mountain Lodge

Dag 21 Anchorage
Helaas is er een einde gekomen aan je rondreis in Alaska en Yukon. Je brengt de huurauto terug en begint aan de terugreis.

Bekijk deze Alaska video voor een indruk van Denali National Park, dat je ook gaat bezoeken.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 20 etmalen autohuur
 • 20 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Skagway – Haines inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • dagcruise (reis) naar Juneau met sightseeing en een bezoek aan Mendenhall Glacier
 • 6 uur durende bear watching  flightseeing tour naar Redoubt Bay Lodge (Lake Clark NP)
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Voor deze autorondreis Alaska en Yukon Helemaal geldt de prijs vanaf € 3.594 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Impressies

Alaska en Yukon Helemaal Gold Rush, Dawson City Mendenhall Glacier, Juneau Alaska, Rondreis Alaska en Yukon Fairbanks, Alaska, Rondreis Alaska en Yukon Kariboe, Denali Nationaal Park Exit Glacier, Alaska

Regio’s bij deze reis

Alaska en Yukon Helemaal
Yukon
Inside Passage

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Mariëlla Luijkx Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge