• Altijd persoonlijk contact met een specialist
 • Hét reisbureau voor jouw op maat vakantie
 • Niet gebonden aan vaste vertrekdata
Persoonlijk contact? 010 71 444 53 Stel een vraag Bel me terug

shop-icon Jouw reis op maat

v.a. p.p.
Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september
verwijderen

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 21 etmalen autohuur
 • 21 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Juneau – Skagway inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • Inside Passage ferry overtocht Prince Rupert  –  Juneau incl. 1 auto tot 19 ft en 1 buitencabine
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Je hebt nog geen excursies gekozen

Toevoegen
|

Treasures of the North

Periode 22 dagen
icon-individual Created with Sketch. Individueel
icon-period Created with Sketch. mei - september

Combineer Alaska, de Yukon en het noorden van British Columbia tijdens Treasure of the North.

Bij deze rondreis door Alaska en Yukon verlaat je de gebaande paden en combineer je de meest indrukwekkende natuurlijke bezienswaardigheden van Alaska, de Yukon en het noorden van BC.

Dit deel van Canada is een walhalla voor mensen die op zoek zijn naar ruimte en natuur. Alaska en Yukon staan natuurlijk bekend om hun weidsheid. De uitgestrekte toendra’s, imposante gletsjers en de hoogste bergen van Canada hebben een aantrekkingskracht op alle natuurliefhebbers.

In deze dunbevolkte gebieden is de kans dan ook aanzienlijk groter dat je wilde dieren ziet, zoals elanden, grizzly’s, zwarte beren, wolven en rendieren. Hoewel het klimaat de begroeiing laag houdt, vind je in deze afgelegen gebieden toch een enorme variëteit aan planten: maar liefst 872 soorten vegetatie, die zijn onderverdeeld in 60 families.

Deze rondreis door Alaska en Yukon in het kort

Nadat je bent aangekomen in Whitehorse, de hoofdstad van Yukon Territory, ga je met je huurauto op pad. Over de legendarische Alaska Highway rijd je naar Watson Lake, waar je Signpost Forrest kunt bezoeken. Onderweg kun je bij het Tlingit Heritage Centre kennismaken met de First Nations cultuur.

Over de zeer rustige Cassiar Highway reis je naar het zuiden waarbij je onderweg diepblauwe meren passeert en zeer regelmatig wildlife zult zien.

Verder naar het zuiden reis je naar de kustplaats Prince Rupert, waar je aan boord gaat van de Inside Passage, de veerboot die tussen de fjorden en kusteilanden helemaal naar Juneau in Alaska vaart.

Met een andere veerboot ga je van Juneau naar het iets noordelijker gelegen Skagway, waar je je reis vervolgt naar Alaska via de Haines Highway. Onderweg kom je langs Kluane National Park (spreek uit kloe-aa-niee), ook wel het dak van Canada genoemd vanwege de hoge bergen.

In Alaska bezoek je natuurlijk het bekende Denali National Park, waar je prachtig kunt wandelen om wildlife te spotten. Je kunt hier natuurlijk ook deelnemen aan een gegidste tour (optioneel).

Via Fairbanks dat in een prachtige vallei ligt, reis je weer richting het oosten, waar je in Dawson City overnacht. Dit was tijdens het hoogtepunt van de goudkoorts de ‘place where it all happens’. Tegenwoordig is het een klein plaatsje, maar je ziet dat de cultuur omtrent de goudkoorts nog altijd leeft.

Later tijdens deze rondreis door Alaska en Yukon kom je nog over de Dempster Highway, waarbij je even net boven de poolcirkel komt, en de Klondike Highway. Uiteindelijk keer je weer terug naar Whitehorse en rondt je deze schitterende rondreis af.

Bij deze rondreis Alaska en Yukon rijd je over de Cassiar Highway en gaat mee met een nachtelijke tocht met de veerboot door de majestueuze Inside Passage, je bezoekt het historische goudzoekersstadje Dawson City  en het vredige landschap langs de Dempster Highway. De Denali Highway is één van de echte avonturen van Alaska. Oneindig voert deze weg je door een geweldig onaangetast landschap. Op dag 14 van de rondreis breng je een bezoek aan Denali National Park en Juneau, de hoofdstad van Alaska.

Juneau is gelegen in de smalle strook land tussen British Columbia en de Stille Oceaan. Het is niet de grootste stad van Alaska, maar heeft zeker een rijke historie. De stad is vernoemd naar Joe Juneau, die er in 1880 goud vond. De stad is een uitstekende uitvalsbasis voor outdooractiviteiten, zoals wildlife spotting, vissen, kajakken, raften en toeristische helikoptervluchten, maar biedt ook prima uitgaansgelegenheden.

Als je in augustus of september vertrekt heb je zelfs al kans om het Noorderlicht te ervaren!

Dag 1-2 Whitehorse – Watson Lake
Aankomst in Whitehorse. Haal je huurauto vandaag of morgen op. Geniet op de eerste avond in een ontspannen en rustig tempo van de hoofdstad van Yukon.

De volgende dag start je met een rit over de beroemde Alaska Highway naar Watson Lake. Stop bij het Tlingit Heritage Centre in  om meer te leren over de First Nations en hun gewoontes. Bekijk in Watson Lake het ‘sign post forest’, een steeds groeiende collectie van nummerplaten en plaatsnaamborden of zelfgemaakte borden.

Dag 3 Watson Lake – Dease Lake/Iskut
Reis zuidwaarts via de Cassiar Highway. Op deze weinig bereisde snelweg is de kans groot dat je wilde dieren tegenkomt. Stop even bij kristalheldere meren, geniet van de wildernis en bewonder het constant veranderende berglandschap.

Dag 4-5 Dease Lake/Iskut – Stewart
Je steekt de Stiktine River over met aan je rechterkant Mount Edziz Park en aan je linkerkant het Spatsizi Plateau Wilderness Park. Beide parken staan garant voor indrukwekkende wildernis en geologische formaties. Onderweg passeer je overhangende gletsjers op de nabijgelegen bergen en naast de Bear Glacier terwijl het precies in een meer op wegniveau eindigt.

Dag 5 is ter vrije besteding. Misschien wil je naar het spookstadje Hyder, dat eigenlijk tot Alaska behoort. Fish Creek is een goede plek om tussen midden juli en september beren te spotten.

Dag 6 Stewart – Prince Rupert
Een tamelijk lange rit brengt je via de Cassiar Highway en Yellowhead highway naar Prince Rupert. De Yellowhead Highway voert langs de oever van de rivier de Skeena, met een bijna fjordachtig landschap. Verschillende Provincial Parks liggen in dit gebied verspreid en bieden geweldige mogelijkheden om te wandelen.

Dag 7-8 Inside Passage – Juneau
Een onvergetelijk hoogtepunt van deze reis is de tocht met de veerpont door de noordelijke Inside Passage. Ontspan aan boord terwijl je geniet van het indrukwekkende berglandschap langs de kust. Houd je ogen open voor wilde dieren. Je overnacht in een cabine op de veerboot.

Nadat je nog wat uren aan boord hebt doorgebracht kom je op dag 8 aan in Juneau, de hoofdstad van Alaska. Het is de enige hoofdstad van de VS die niet anders bereikt kan worden dan per vliegtuig of per boot.

Dag 9 Juneau – Skagway
Een andere veerboot brengt je naar Skagway. Vanaf 1897 waren Skagway en het nabijgelegen spookstadje Dyea het startpunt voor de stormloop van meer dan 400.000 goudzoekers die vooral via de Chilkoot Trail naar de Yukon onderweg waren. Een straat van zeven blokken lang aan de Broadway wordt gekenmerkt door historische winkels met nagemaakte gevels, houten trottoirs, gerestaureerde gebouwen en de lokale bevolking in 19-eeuwse kostuums.

Dag 10 Skagway – Haines Junction
Je verlaat Skagway via de Klondike Highway. De ‘woestijn’ dichtbij Carcross, die gevormd is door afzettingen van een gletsjermeer, en Emerald Lake met zijn indrukwekkende kleuren zijn de moeite waard om even bij te stoppen tijdens je rit naar het noorden. Zet je rit voort naar Whitehorse en verder naar Haines Junction, de toegangspoort tot Kluane National Park.

Dag 11 Haines Junction – Tok
Een schilderachtig mooie rit langs de grens van Kluane National Park biedt je van een fantastisch uitzicht op de met sneeuw bedekte bergen en het prachtige Kluane Lake, het grootste meer in de Yukon. Later vandaag passeer je de grens naar Alaska.

Dag 12 Tok – Paxson
Geniet van het geweldige landschap met uitzicht op de Wrangell Mountains terwijl je richting je volgende overnachtingslocatie rijdt: Paxson. Je passeert onderweg ook enkele inheemse dorpen.

Dag 13 Paxson – Denali
De Denali Highway is één van de echte avonturen van Alaska en voert door onaangetast landschap. De route van vandaag biedt vele goede mogelijkheden om te gaan wandelen en drie rustieke Roadhouses die je kunt bezoeken.

Dag 14 Denali – Fairbanks
Op dag 14 brengt de pendelbus je naar het hart van Denali National Park. Kijk tijdens de rit goed uit naar de wilde dieren die de uitgestrekte toendra van het park regelmatig bezoeken. Als het weer het toelaat, heb je uitzicht op Mt. McKinley. Vervolgens rijd je via de Parks Highway verder naar Fairbanks.

Dag 15 Fairbanks – Tok
Verlaat Fairbanks via de Richardson Highway. Bij Rika’s Roadhouse kun je relikwieën van vroeger bekijken en ook kun je de Trans-Alaska-pijplijn van heel dichtbij bekijken. Tok wordt ook wel de hoofdstad van de sledehonden van Alaska genoemd.

Dag 16-17 Tok – Dawson City
Terwijl je over de Taylor en de Top of the World Highway rijdt, kom je langs kleine plaatsjes zoals Chicken. De Taylor Highway is een typisch Alaskaanse grindweg en de staat van de weg is niet altijd even goed. Je passeert de grens met Canada en brengt de nacht door in Dawson City, het hart van de Klondike goudkoorts.

Dag 17 is ter vrije besteding in Dawson City. Proef de sfeer van de goudkoorts! Maak een tocht over the Klondike Gold Fields en beproef je geluk bij het goudzoeken. Vergeet ook niet om ‘The Dome’ omhoog te rijden of te wandelen, de afgeronde piek boven Dawson City, voor een panoramisch uitzicht over de stad, de Yukon en de Klondike rivierdalen.

Dag 18-19 Dawson City – Eagle Plains
Vandaag staat je nog een geweldig avontuur te wachten: een rit over de Dempster Highway. Deze grindweg voert door de noordelijke wildernis en het is één van de meest afgelegen en bijzondere snelwegen van Noord-Amerika. De bizarre bergtoppen van de Tombstone Mountains zijn de moeite waard om even te bekijken.
Dag 19 kun je gebruiken voor een mooie wandeling of om de Arctic Circle over te steken, ver weg van de beschaving.

Dag 20 Eagle Plains – Dawson City
Vandaag keer je terug naar Dawson City. De kans is groot dat je onderweg wilde dieren tegenkomt.

Dag 21 Dawson City – Whitehorse
De laatste etappe via de Klondike Highway leidt je door goudkoortsland terug naar Whitehorse. Relikwieën uit die tijd zijn zichtbaar langs de kant van de weg. De tijd die je over hebt, kun je gebruiken om het charmante stadje Whitehorse te verkennen.

Dag 22 Whitehorse
Je levert de huurauto in en begint aan de terugreis.

INBEGREPEN IN DE REIS:

 • 21 etmalen autohuur
 • 21 overnachtingen inclusief btw, sommige met ontbijt
 • 6-8 uur durende rondreis in Denali NP met de Park shuttle
 • veerpont tussen Juneau – Skagway inclusief 1 voertuig tot 19ft
 • Inside Passage ferry overtocht Prince Rupert  –  Juneau incl. 1 auto tot 19 ft en 1 buitencabine
 • uitgebreid informatiepakket met o.a. wegenkaart van Alaska, reisgids Alaska en een gedetailleerde Duits- of Engelstalige routebeschrijving

WAT IS NIET INBEGREPEN:

Deze autorondreis Treasures of the North is te boeken vanaf € 3.787 per persoon. Verdere prijzen zijn op aanvraag!

Impressies

Treasures of the North Denali Highway Mt. Montana, Carcross, Yukon Eland Totempalen rondreis door Alaska en Yukon Bonanza creek, Dawson City rondreis door Alaska en Yukon rondreis door Alaska en Yukon

Regio’s bij deze reis

Treasures of the North
Yukon
Inside Passage
Zuidwest-Alaska
British Columbia
Northwest Territories

Vergelijkbare reizen

Bekijk hier ons aanbod

Boeken bij Creating Stories?

Onze specialisten staan voor je klaar
icon-customerserivce Created with Sketch.

Altijd persoonlijk contact met een specialist

Om een uniek reisverhaal te kunnen samenstellen die perfect aansluit op jouw wensen is persoonlijk contact met een van onze reisspecialisten vanzelfsprekend. Op afspraak, telefonisch en per mail staan onze specialisten voor je klaar.

Group 3 Created with Sketch.

Hét reisbureau voor jouw vakantie op maat

Wil je een reis aanpassen, zelf je reis samenstellen of een bijzondere excursie in je reis opnemen? Wij denken graag met je mee en stellen op basis van jouw wensen een vrijblijvende offerte op.

Icon plane

Niet gebonden aan vaste data

Bij Creating Stories ben je niet verbonden aan vaste vertrekdata. Wij regelen je vluchten, het vervoer, de accommodatie en eventuele activiteiten indien je flexibel bent betreffende je reisperiode, dan zoeken wij graag de meest gunstige tarieven en beschikbaarheid voor je uit. Dit geldt niet voor de groepsreizen, hierbij ben je wel gebonden aan vaste vertrekdata.

Onze klanten geven ons een 8.9

Contact

Heb je een vraag? We helpen je graag verder

Persoonlijk contact

Creating Stories Manuel Rosdorff Specialisme: Canada
+31(0)10 71 444 53
Wij zijn bereikbaar op ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Bezoek alleen op afspraak ma t/m vrij 09.00 – 17.00. Liever mailen? info@creatingstories.nl

Veelgestelde vragen

Meer vragen
Alle seizoenen in Canada hebben iets moois te bieden. Zo kan je in de winter in de Rocky Mountains genieten van tal wintersportmogelijkheden. Voor een zomervakantie naar Canada zijn de maanden mei t/m oktober de beste reistijd. Het kustgebied van West-Canada (British Columbia) ligt onder invloed van de overwegend westelijke wind, aangevoerd over de Stille Oceaan. De westkust van Canada is de gematigde zone en heeft een mild, relatief warm klimaat. Van half september tot half oktober kan je in Oost- Canada genieten van de Indian Summer.
Voor een reis naar Canada heb je een geldig paspoort nodig. Controleer van tevoren goed of je paspoort lang genoeg geldig is. Voor Canada dien je als toerist een eTA aan te vragen.
In Canada betaal je met de Canadese dollar.
In Canada heb je te maken met tijdsverschil. Omdat Canada zo'n enorm land is heb je ook in het land zelf te maken met tijdsverschil. Zo zijn er in Canada zelf al zes verschillende tijdszones. Het is dus mogelijk dat je tijdens je reis van tijdzone veranderd. In het westen van Canada is het 9 uur vroeger dan in Nederland. In het oosten is het 4,5/5 uur vroeger dan in Nederland.
Canada is een veelzijdig land. Doordat het zo’n enorm groot land is, is de veelzijdigheid aan landschappen ook enorm. Een ding is zeker, je vakantie staat helemaal in het teken van uitgestrekte bossen, indrukwekkende bergruggen, immense gletsjers, zalm vissende beren, orka’s, walvissen, elanden, prachtige vergezichten, steile kliffen langs de kust, tienduizenden meertjes en indrukwekkende watervallen. Zoals je leest een grote natuur beleving.
Het weer in Canada varieert enorm in de verschillende regio’s in Canada. Het is rond de grote meren niet ongewoon dat de temperatuur in de zomer weken aaneengesloten boven de 25 graden blijft. In het Noorden daarentegen stijgt de temperatuur ‘s zomers niet boven de 5 graden Celsius. In de Rocky Mountains heerst een bergklimaat. Dit betekent dat het weer net zo grillig kan zijn als de bergtoppen. Net ten westen van de Rockies, op de Great Plains, kan de temperatuur ‘s winters in een aantal uur wel 20 graden stijgen onder invloed van de Chinook-wind.

Browserupdate aangeraden

Je browser wordt niet meer ondersteund. Gebruik een van de onderdstaande browsers om de website optimaal te gebruiken

Google Chrome Mozilla Firefox Microsoft Edge